English中文DeutschEspañolFrançaisItaliano日本語한국어Portuguêsру́сский

Na het succes van hun vorige expert-tips delen Michael en Debbie Campbell nog meer tips over gastvrijheid voor verhuurders en vertellen ze waar zij op letten als ze een accommodatie kiezen.

Michael en ik verbleven in meer dan 140 Airbnb’s over de hele wereld en ik moet eerlijk zeggen dat we ontzettend kunnen genieten van het zoeken naar onze volgende bestemming op Airbnb. Het is alsof je op een van die grote beeldschermen kijkt bij een makelaarskantoor en je dan voorstelt dat je er zelf woont of het huis kan kopen. Welke zou het beste bij ons passen? Zoals de meeste mensen neigen wij al snel naar de advertenties met de beste foto’s en intrigerende beschrijvingen. Nadat we meer dan 3.000 advertenties hebben bekeken, willen we je graag deze vijf suggesties meegeven voor jouw Airbnb — zodat jouw huis iemands droomhuis kan worden.

Woorden: Begin met een uitnodigende titel. ‘Licht en Zonnig Appartement met Uitzicht over de Stad’ klinkt een stuk aantrekkelijker dan ‘Eenkamerappartement in de Stad’. Vertel over de kenmerken en voorzieningen van je huis en omgeving die tot de verbeelding spreken, zodat wij ons kunnen inbeelden hoe het is om daar te wonen. Is het rustig en stil of vind je de beste nachtclubs bij jou om de hoek? Sommige potentiële gasten kijken alleen maar naar je foto’s, dus zorg voor heldere bijschriften die de hoogtepunten van elke foto benadrukken.

Foto’s: Iedereen die op zoek is naar een perfecte Airbnb kijk eerst naar de foto’s, wij ook. Ga uit van ongeveer 16 tot 24 professionele foto’s om jouw verhaal te kunnen vertellen. Gebruik de meest aantrekkelijke foto van de woonkamer als je hoofdfoto, want daarmee heb je de meeste kans om de aandacht van je potentiële gasten te trekken.

Zorg ervoor dat je kamers er uitnodigend en comfortabel uitzien. We slaan de advertenties over die slechts een paar foto’s hebben, of waar bijna geen meubels staan of waar niets aan de muren hangt — daar willen we geen tijd doorbrengen. Maak niet teveel close-up foto’s van leuke dingetjes en zorg ervoor dat er geen rommel te zien is. In plaats daarvan kun je het bed of de frisse handdoeken mooi fotograferen en je eigen persoonlijke stijl etaleren. Zorg ervoor dat de foto’s laten zien waar de kamers zijn en hoe je de verschillende kamers kunt gebruiken: door een laptop op het bureau te zien of een ontbijt op het balkon kunnen wij ons beter voorstellen hoe het zal zijn om tijd door te brengen in die ruimte. Wij reizen met een beperkt budget, dus we letten extra goed op de foto’s van de keuken zodat we zeker weten dat we daar zelf kunnen koken. We kijken bijvoorbeeld of er een fornuis, broodrooster, waterkoker of magnetron te zien is.

Laat het uitzicht vanuit je huis zien, of als het mogelijk is, een foto van de voorkant van je huis of de tuin. Tenzij ze echt bij je om de hoek zijn kan het misleidend zijn om foto’s van belangrijke toeristische attracties op je advertentie te plaatsen — het kan zelfs de indruk wekken dat je niet wilt dat we de binnenkant van je woning zien. Maar een paar foto’s van je favoriete plekken in de buurt zijn natuurlijk altijd welkom.

Nauwkeurigheid: Wij zeggen altijd dat een goede verhuurder het verschil kan maken bij een middelmatige accommodatie. Bovendien is een goede verhuurder altijd eerlijk over de bijzonderheden of eventuele verrassingen die een gast tegen kan komen, zoals het aantal trappen dat je op moet of de snelheid van het internet. Natuurlijk, als je in de stad woont is er geluid, maar laat het weten als er elke avond tot laat muziek te horen is of als de vuilniswagen heel vroeg komt. We werden zelfs een keer gewaarschuwd voor lawaaierige hanen! Als gasten van te voren weten wat ze kunnen verwachten, omdat de verhuurder eerlijk is over de positieve en negatieve punten, dan kunnen we een relatie opbouwen die gebaseerd is op vertrouwen.

Verder waarderen we het ontzettend als we precies weten hoe ver het is naar bepaalde toeristische attracties, winkels en restaurants vanaf je woning. Als je een plek beschrijft die slechts ‘10 minuten van het huis’ is, laat dan weten of dat lopend, met de fiets, het openbaar vervoer of de auto is.

Profielen en Recensies: Hopelijk heb je het profiel en de recensies van je aankomende gast goed gelezen. Nu willen we ook graag iets meer weten over jou! Wat doe je voor werk en wat doe je voor je plezier? Wat vind je zo leuk aan het verhuren? Op een gegeven moment hadden we vijf of zes verschillende accommodaties voor een stad in onze Wish List; toen hebben we alle recensies heel nauwkeurig gelezen en gekeken welke verhuurders hoge beoordelingen hadden wat betreft communicatie en hoe behulpzaam en gastvrij ze zijn. We kiezen eigenlijk altijd voor de advertentie die de meeste positieve reacties over de verhuurder heeft.

Prijs: Voor ons is de prijs altijd heel belangrijk, omdat we fulltime in Airbnb’s wonen — en een van onze favoriete functies is dan ook de mogelijkheid om een accommodatie te vinden die precies past binnen ons budget. Als je net begint met verhuren en nog geen recensies hebt, of alleen een paar, dan is het een goed idee om je prijs lager in te stellen dan de eigenlijke marktwaarde. Daardoor kun je meer gasten aantrekken en het aantal positieve recensies langzaam opbouwen. We hebben ook wel eens Airbnb’s gekozen die nog geen recensies hadden maar die wel een geweldige beschrijving en fantastische foto’s hadden en waar we een snelle, vriendelijke reactie kregen van de verhuurder. Maar vooral omdat het een realistische prijs was voor een nieuwe advertentie.