English — Español — 中文 — Deutsch — Français — Italiano — 日本語 —

 한국어 — русский — Português — Nederlands

 

Hosten kan ontzettend leuk zijn, maar de logistiek is soms een hele uitdaging! Als host wordt er van je verwacht dat je veel dingen tegelijkertijd doet: de tijd in de gaten houden, inspelen op de groepsdynamiek en de individuele behoeften van gasten, omgaan met onvoorziene ontwikkelingen en de activiteit zelf deskundig uitvoeren. En dat allemaal met een glimlach. Het is onderdeel van wat hosten zo uitdagend maakt, en waarom het zoveel voldoening geeft.

In dit artikel delen we enkele tips die je helpen omgaan met onverwachte situaties en groepsdynamiek – op basis van de kennis van succesvolle hosts en feedback van gasten.

 

Duidelijk en doeltreffend communiceren

Veel hosts zeggen dat ze hebben geleerd hoe belangrijk het is om een gedetailleerde boodschap te sturen voorafgaand aan de ervaring. Zo herinneren ze gasten aan belangrijke informatie, die verwarring of verkeerde verwachtingen van de ervaring kan verminderen.

Zo’n bericht kan informatie bevatten zoals een routebeschrijving naar het ontmoetingspunt, of een lijst met dingen om mee te nemen (zoals zonnebrandcrème en comfortabele schoenen). Je kunt er ook in benadrukken hoe mensen zich kunnen voorbereiden (“Zorg dat je honger hebt, we gaan veel eten!”) en navragen of mensen nog speciale behoeften hebben.

Mijn eerste stap nadat een gast zich heeft aangemeld, is het versturen van een gedetailleerd bericht. Daarin beschrijf ik de details en vraag ik of mensen een dieet of speciale behoeften hebben. Het is belangrijk voor mij dat iedereen kan genieten van de tour, dus ik pas me zo goed mogelijk aan hun behoeften aan. – Jan, host van een foodtour in San Francisco

Goede communicatie blijft niet beperkt tot het verzenden van berichten via de Airbnb-app. Het betekent ook dat je zo transparant mogelijk bent richting je gasten tijdens de ervaring. Gasten waarderen het als hosts ‘hardop nadenken’ door uit te leggen wat ze doen. Hoewel jij deze activiteit vaker hebt gedaan, is het goed om te onthouden dat het de eerste keer kan zijn dat je gast zoiets doet. Gasten waarderen het om meer te weten te komen over de achtergrond of context van jouw keuzes.

Je weet maar nooit wie er komen, en je kunt dus geen aannames maken over de kunde of interesses van mensen.  Wees niet bang om vragen te stellen en je groep te leren kennen! – Alesha, yoga-host in Barcelona

 

Omgaan met de groepsdynamiek

Of je nu één of tien gasten tegelijkertijd hebt, het is belangrijk om elke gast persoonlijke aandacht te geven. Zodat al je gasten het gevoel krijgen dat ze bij jouw ervaring op de juiste plek zijn. Een van de belangrijkste verschillen tussen Airbnb Ervaringen en een traditionele tour of workshop is de manier waarop gasten en hosts tijdens een ervaring als vrienden met elkaar omgaan.

We hebben van hosts gehoord dat ze vaak de voorkeur geven aan een relatief kleine groepsgrootte als ze voor het eerst beginnen met hosten. Naarmate ze meer zelfvertrouwen krijgen, kan de groep groter worden.

Het is handig om aan het begin van de ervaring iets te doen om het ijs te breken, zodat de gasten elkaar en jou leren kennen. Dat hoeft helemaal geen ingewikkeld ‘spel’ te zijn. Het kan heel eenvoudig zijn: laat iedereen zichzelf voorstellen en laat ze vertellen waarom ze de ervaring hebben geboekt, of misschien waar ze het meest naar uitkijken.

Het ijs breken is heel belangrijk. Dit helpt me om de groep goed te leren kennen, en het helpt de groep ook om elkaar te leren kennen. Het is belangrijk om voor iedereen een prettige sfeer te creëren. – Tenshin,kalligrafie-host in Tokio

Het is een cliché onder verhuurders dat ‘elke groep anders is’, maar het is echt waar! Gasten kunnen heel verschillend zijn en de manier waarop al die persoonlijkheden zich binnen een bepaalde groep gedragen, kan leiden tot zeer verschillende ervaringen. Bovendien kan het niveau van vaardigheid of bekendheid met de activiteit onder de gasten drastisch variëren binnen dezelfde groep. Het is belangrijk om ruimte te geven aan alle niveaus. Zodat iedereen zich prettig voelt. Het is handig om vooraf verschillende opties te plannen zodat elk type gast het leuk kan hebben.

Het is een uitdaging om verschillende fitnessniveaus in een groep in balans te krijgen, zelfs in een kleine groep zoals die van ons. We hebben geleerd om onze hardlooptour in tweeën te splitsen: tijdens de eerste helft van de tour houden we veel pauzes om foto’s te nemen en verhalen over de monumenten te vertellen. Dat deel is dus niet zo vermoeiend. De tweede helft, waarbij we door een voetgangersgebied zonder verkeer lopen, is het sportiefste gedeelte. Daar splitsen we de groep meestal op: de snelle lopers gaan naar een afgesproken ontmoetingsplek. Wij blijven met de minder snelle lopers achter. Op die manier kan iedereen in zijn eigen tempo genieten van de tour en toch het gevoel krijgen dat ze iets nieuws leren… – Andrea, hardloop-host in Parijs

 

Aanpassen aan onverwachte omstandigheden

Ongeplande situaties zijn onvermijdelijk tijdens het hosten, omdat er zoveel verschillende factoren meespelen. Het is belangrijk om in zulke gevallen flexibel en vrolijk te blijven, zodat je gasten tevreden zullen zijn. We horen geregeld dat hosts betere recensies krijgen als er tijdens de ervaring iets mis is gegaan. Gasten waren dan onder de indruk van hoe goed de host de boel onder controle wist te houden.

Mijn meest uitdagende moment was toen ik een ervaring gaf op een extreem koude dag (tijdens een ijsstorm om precies te zijn)… Aangezien mijn ervaring voornamelijk buiten plaatsvindt, voegde ik een aantal warme cafés en plekken om op te warmen toe, zodat mijn gasten zich goed bleven voelen. Mijn gasten waren echt toppers! Ik heb geleerd dat je flexibel moet zijn als je met het weer te maken krijgt. Je moet je route soms aanpassen, ook al gooit dat je mooie planning in de war.  – Jess, fotografie-host in Toronto

Van tevoren nadenken over lastige scenario’s. Hoe ga je om met slechte weersomstandigheden, taalbarrières, voedselallergieën, problemen met de apparatuur, enz.? Door je goed voor te bereiden, voel je je zelfverzekerd tijdens onvermijdelijke en onverwachte situaties.

Ik heb heel snel geleerd dat ik me moet kunnen aanpassen aan de groep. Ik vraag nu altijd vooraf waar mijn gasten zich prettig bij voelen, zodat ik weet welke opties ik heb. Er zijn voor ons verschillende wandelpaden beschikbaar, dus ik kan me aanpassen op basis van het uithoudingsvermogen en comfort van mijn gasten. – Alesha, yoga-host in Barcelona

 

In dit artikel vind je nog meer tips over het voorbereiden op het onverwachte.

We hopen dat deze tips je helpen om een paar nieuwe strategieën te formuleren. Onthoud dat iedereen zijn eigen unieke stijl van hosten heeft. Het is dus belangrijk om te ontdekken wat het beste werkt voor jou. En hoe jij je gasten een hoogwaardige en positieve ervaring kunt bieden.

In dit artikel lees je meer tips over de logistiek van je ervaring, zeker als het gaat om tijdschema’s en de doorstroom van je ervaring.