English中文DeutschEspañolFrançaisItaliano日本語한국어Portuguêsру́сский

Een paar weken achter elkaar je huis aan gasten verhuren kan echt de moeite waard zijn. Bijvoorbeeld als je zelf een lange reis hebt gepland en er zeker van wilt zijn dat er iemand in die periode in je huis is. Of misschien wil je graag de mogelijkheid hebben om je gasten beter te leren kennen.

Florian en Theresa zijn Superhosts die hun huis in Zuid-Duitsland het liefste delen met gasten die voor een langere periode blijven. Dit zijn hun tien belangrijkste tips om een langetermijnreservering tot een succes te maken:

1. Veel verhuurders vinden het bij een langetermijnreservering lastig om hun huis zo lang over te dragen aan een vreemde. Ten eerste is het belangrijk om goed in je achterhoofd te houden dat Airbnb volledig draait op onderling vertrouwen. Maar ondanks dat ongelukken erg zeldzaam zijn kun je wel een paar voorzorgsmaatregelen nemen: Zorg dat je gasten alle benodigde schoonmaakspullen kunnen gebruiken, zoals een stofzuiger, bezem, stoffer en blik, vuilniszakken, emmer en dweilen.

Als je regelmatig schoonmaakt tijdens het verblijf van de gast dan ontstaat het probleem dat je eigenlijk dezelfde services biedt als een hotel en dan ben je gedwongen om je advertentie verder te commercialiseren. Je kunt misschien een lokaal schoonmaakbedrijf aanbevelen aan je gasten, natuurlijk afhankelijk van de standaard van je accommodatie.

Het creëren van een mooie, persoonlijke, tolerante en onderhoudsarme accommodatie is haast een kunstvorm. In het beste geval is de relatie met je gasten zo goed dat je zelfs de deuren niet op slot hoeft te doen in je accommodatie. Je moet alleen langetermijnreserveringen aanbieden als jij je daar goed bij voelt en zeker weet dat je op de hoogte bent van de wet- en regelgeving die op jou van toepassing is. Anders zal elke gast je een knoop in je maag bezorgen.

2. Als jij je accommodatie beschikbaar wilt stellen voor langetermijnreserveringen, ga dan naar ‘Advertentie Beheren’, dan naar ‘Beschikbaarheidsinstellingen’, ‘Reserveringsinstellingen’ en tenslotte ‘Maximum Verblijf’. Stel het maximale aantal nachten in dat jij gasten in je woning wilt hebben.

3. Het is ontzettend belangrijk om je kalender up-to-date te houden! Denk erover na of je ook wilt verhuren als je er zelf niet bent of juist alleen in de periode dat je zelf weg bent. Als een gast zich na een tijdje op z’n gemak voelt hoef je niet perse in de buurt te zijn, omdat ze jouw wensen en regels kennen. Onthoud dat de meeste langetermijnreserveringen ver van te voren al worden gemaakt — soms zelfs zes maanden van te voren. Als dat een beetje te heftig is voor jou, zorg er dan voor dat je duidelijk aangeeft hoe ver van te voren jouw accommodatie gereserveerd kan worden. Dit kan je vinden in het ‘Boekingsvenster’ in je kalender, onder de ‘Beschikbaarheidsinstellingen’.

4. Jij bepaalt helemaal zelf welke prijs je wilt instellen. Echter, door het controleren van je prijs, bepaal je ook hoe aantrekkelijk je advertentie is voor gasten die op zoek zijn naar een langetermijnreservering. Je kunt dit zelf instellen in ‘Advertentie Beheren’ onder ‘Tarief Instellingen’ en ‘Kortingen’. Simpel gezegd: je moet zelf een goede afweging maken tussen meer omzet, meer werk en mogelijke gaten tussen de verschillende reserveringen of minder werk en minder inkomsten, maar wel verzekerd van de inkomsten.

5. Vraag duidelijk wat je gasten nodig hebben voor een langetermijnreservering. Misschien een plek om te werken, een kast om voedsel of kleding te bewaren, en en en… Als een gast informeert naar de mogelijkheid van een lang verblijf, zorg er dan voor dat je accommodatie kan voldoen aan hun eisen. Als de keuken bijvoorbeeld twee dagen niet gebruikt kan worden dan hoeft dat geen ramp te zijn voor je gasten. Maar als ze de keuken drie maanden niet kunnen gebruiken dan kan dat heel irritant zijn, vooral als dat van te voren niet duidelijk was. Denk goed na over de eventuele minpunten van je accommodatie op de lange termijn en deel dat eerlijk met je gasten.

Als je bijvoorbeeld je studeerkamer wilt verhuren, onthoud dan dat de kamer voor langere tijd van de gast is. Zorg ervoor dat je gast voldoende privacy heeft en kom niet binnen.

6. Het kan nodig zijn om je Huisregels uit te breiden als je langetermijnreserveringen gaat accepteren. Als je een gast hebt die drie dagen blijft en die de gewoonte heeft om midden in de nacht te gaan koken, dan hoeft dit geen probleem te zijn. Maar als dit maandenlang en elke nacht doorgaat dan kan het erg vervelend worden voor bijvoorbeeld je buren. Verwacht je dat de gast, net als een normale huisgenoot, meehelpt in het huis? Sommige verhuurders hebben schoonmaakroosters gemaakt voor zulke situaties. Los van het feit dat je dan waarschijnlijk geen schoonmaakkosten zult rekenen is het wel belangrijk om dit soort dingen van te voren met je gast te bespreken, omdat je er niet vanuit kan gaan dat ze alles hebben gelezen.

7. Laat je gast ook weten wat de beperkingen en restricties zijn. Als je er bijvoorbeeld niet op zit te wachten dat er elk weekend onbekende gasten of vrienden over de vloer komen, dan moet je dan van te voren duidelijk maken. En bedenk of je wilt dat je gast ook post kan ontvangen op jouw adres. Mogen ze gebruik maken van de wasmachine, of kunnen ze ergens in de buurt de was doen?

8. Heb je een leuke gast gevonden en zijn jullie samen tot een goede prijs gekomen? Geweldig! Dan is het nu tijd dat je gast gaat betalen. Maar misschien is je gast bang dat ze vier maanden van te voren moeten betalen? Gelukkig kun jij ze geruststellen, want bij langetermijnreserveringen hoeft je gast niet in een keer het totale bedrag te betalen. Ze hoeven alleen de eerste maand, de eerste 30 dagen, te betalen. (Bekijk dit artikel in het Helpcentrum voor meer details.)

Verdere betalingen vinden vervolgens maandelijks plaats, wat betekent dat de volgende betaling pas aan het einde van de eerste maand is, etc..

9. Je gast heeft de reservering bevestigd, de kalender is geblokkeerd en plotseling veranderen de plannen. Afhankelijk van de annuleringsvoorwaarden die jij hebt ingesteld, mogen gasten hun reserveringen veranderen tot 30 dagen voor aankomst, zonder toestemming van de verhuurder. Jij moet dus toestemmen met wijzigingen aan de reservering die tot 30 dagen voor aankomst worden aangevraagd.

10. Het kan zelfs gebeuren dat de plannen van je gast veranderen tijdens het verblijf en dat ze moeten annuleren. Als je gast een langetermijnreservering moest annuleren en eerder wegging, dan is er een grote kans dat ze veel geld zijn kwijtgeraakt. Je kunt je gast dan natuurlijk een terugbetaling of restitutie aanbieden, als jij de accommodatie weer verder kunt verhuren. Denk er maar eens over na — geld is heel karma-gevoelig ;-).

Afhankelijk van de lengte van het verblijf van je gasten is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de lokale wet- en regelgeving die van toepassing kunnen zijn op de verhuur op lange termijn.