English中文DeutschEspañolFrançaisItaliano日本語한국어Portuguêsру́сский

Tijdens Airbnb Open werd over geen enkele presentatie zoveel gesproken als de lezing van Rebecca Morgan over succesvol verhuren. Rebecca is schrijver en consultant en sprak bij onder andere Oprah, 60 Minutes en NPR over leiderschap in het bedrijfsleven. Ze is ook een Superhost en geeft andere verhuurders graag tips over de mogelijkheden om meer reserveringen te krijgen.

Volgens Rebecca is proactiviteit de sleutel tot succes. Om meer reserveringen te krijgen gaat ze hieronder in op vier manieren, om beter te anticiperen op de behoeften van reizigers bij het bezoeken van jouw stad of buurt:

1. Profiteer van lokale evenementen

Zorg dat je op de hoogte bent van evenementen en gebeurtenissen bij jou in de buurt. Als er een conferentie of festival aankomt, laat dit dan weten in je advertentie beschrijving. Stuur een bericht naar de organisatie van het evenement, omdat zij hoogstwaarschijnlijk kamers nodig hebben voor artiesten, sprekers, personeel, vrijwilligers of deelnemers. “Zorg dat iedereen die iets te maken heeft met het evenement weet dat jouw advertentie een perfecte, zorgeloze en lokale optie is voor bezoekers”, legt Rebecca uit.

2. Word vrienden met plaatselijke bedrijven

Terwijl evenementen komen en gaan, hebben veel steden of buurten bepaalde plekken die het hele jaar bezoekers trekken. Als je bijvoorbeeld vlakbij een ziekenhuis woont, dan is het volgens Rebecca een goed idee om eens langs de informatiebalie te gaan om te laten weten dat jij in de buurt accommodatie aanbiedt voor mensen die dat nodig hebben. Een ander voorbeeld zijn yoga studio’s — die bieden vaak cursussen aan met bekende, externe docenten om meer bezoekers te krijgen. Om haar eigen advertentie aan te prijzen is Rebecca langs verschillende yoga studio’s gegaan om met het personeel te praten en haar visitekaartje te geven. Het resultaat is dat ze veel extra reserveringen krijgt als een van de studio’s bij haar in de buurt een speciaal evenement organiseert.

3. Geef iets terug aan de community

Rebecca zegt ook dat het een goed idee kan zijn om iets kado te geven, om zo je advertentie zichtbaar te maken bij de plaatselijke bevolking. Tijdens een veiling of prijsvraag bij een plaatselijk evenement kun je een overnachting kado geven, zo weten in een klap honderden mensen over jouw accommodatie en de gastvrijheid die jij kan bieden. “Als je afstemt op de markt van de locals dan wordt jij de eerste waar ze naartoe gaan, als vrienden of familie een plek zoeken in de buurt”, legt Rebecca uit.

4. Promoot je ruimte

Verder adviseert ze ook dat het een goed idee is om flyers en visitekaartjes te hebben die ervoor zorgen dat je advertentie opvalt. Op haar eigen visitekaartje staat een foto met vers geplukte bloemen, waarvan ze zegt dat “het mooier en interessanter is dan een saaie en typische foto van een slaapkamer.” Op haar kaartje staan verder haar e-mailadres, telefoonnummer en door bit.ly ingekorte URL’s naar alle drie haar advertenties.

Voor Rebecca komt succes neer op het volgende: Zorg dat je onderdeel bent van jouw community, blijf op de hoogte van evenementen in de stad en wees proactief zodat ook de locals weten dat jouw accommodatie geschikt is voor hun gasten.