EnglishEspañol中文DeutschFrançaisItaliano日本語한국어русскийPortuguêsNederlands

De foto’s die jij op je ervaringspagina laat zien, zijn essentieel om gasten aan te trekken en kunnen tot meer boekingen leiden. Ze spelen een belangrijke rol bij het visueel delen van jouw verhaal en geven een beeld van wat gasten gaan doen als ze jouw ervaring hebben geboekt.

We hebben naar je geluisterd — omdat je meer creatieve controle wilt hebben over de foto’s van jouw ervaring kun je in de komende weken je eigen foto’s toevoegen, bewerken en verwijderen. Foto’s moeten door een aantal controlerondes om te zorgen dat ze aan onze richtlijnen voldoen, maar jij kunt zelf beslissen hoe je jouw reis wilt delen.

Hier zijn vijf richtlijnen die je kunnen helpen bij het maken van een goede eerste indruk en waardoor jij aan onze kwaliteitseisen kunt voldoen bij het selecteren van je foto’s:

1. Voeg een omslagfoto toe die de aandacht trekt

Stel je deze afbeelding voor als een boekomslag — het is het eerste dat gasten zullen zien wanneer ze door de ervaringen bladeren. Het is belangrijk dat je omslagfoto, evenals de foto’s in je galerie, duidelijk, inspirerend en representatief zijn voor jouw ervaring.

Probeer in je omslagfoto een moment uit te lichten waarop je gasten contact hebben met elkaar of bezig zijn met de activiteit zelf. Je kunt bijvoorbeeld een close-up tonen van de handen van gasten die deeg aan het kneden zijn, ontspannen in de meditatie zitten, of oefenen met het balanceren op hun surfplank.

Hier zijn enkele handige richtlijnen om je te helpen bij het selecteren van foto’s van hoge kwaliteit:

  • Spontane foto’s werken het beste
  • Probeer alleen natuurlijk licht te gebruiken
  • Houd het simpel — heldere afbeeldingen werken het beste
  • Verander je foto’s niet met afbeeldingen of tekst

Als een potentiële gast jouw ervaringspagina bekijkt, zullen zij zich voorstellen dat ze deelnemen aan jouw avontuur. Overweeg om de manieren te benadrukken waarop jij duidelijk maakt dat je een betrouwbare host bent, die een kwaliteitservaring biedt, zodat ze weten wat ze bij aankomst kunnen verwachten.

2. Maak duidelijk dat je een betrokken host bent

Als host zorg jij ervoor dat elke ervaring uniek is. Wees dan ook niet bang om te laten zien wat jou zo speciaal maakt. Dit is een goed moment om aan je gasten duidelijk te maken hoe jij ze zal begeleiden tijdens de ervaring en jullie tijd samen.

3. Zorg dat er gasten op je foto’s staan

Door betrokken en boeiende gasten op je foto’s te laten zien, kunnen potentiële nieuwe reizigers zich beter in hun schoenen verplaatsen en kunnen zij zich voorstellen hoe ze hun tijd met jou zouden doorbrengen. Zorg ervoor dat je toestemming van je gasten hebt om ze in jouw foto’s te laten zien.

4. Gebruik foto’s om een verhaal te vertellen

Een goed verhaal neemt je mee naar een andere locatie, een uniek detail en een spannend avontuur. Zo kun jij met jouw foto’s een intrigerend verhaal samenstellen:

  • Laat mensen zien waar ze zullen zijn en wat het interessant maakt. Gasten waarderen foto’s die een duidelijk beeld geven van de plaatsen die ze zullen bezoeken en hoe zij hun tijd gaan doorbrengen.
  • Ervaringen gaan verder dan reguliere activiteiten of rondleidingen. Help mensen om zich voor te stellen hoe zij een deelnemer in jouw unieke ervaring zullen zijn.
  • Breng die speciale momenten tot leven door foto’s met close-ups en texturen te maken.

5. Houd je aan onze standaard voor fotografie

We willen je helpen om zoveel mogelijk succes te krijgen, en om je foto’s meteen goedgekeurd te krijgen. Om tijd te besparen, moet je ervoor zorgen dat jouw foto’s aan de volgende technische vereisten voldoen, zodat je foto’s op jouw ervaringspagina kunnen worden gepubliceerd.

✓ Goede Belichting

Probeer om in daglicht of in goed natuurlijk licht te fotograferen.

✓ Hoge Resolutie

Pas op voor onscherpte of korreligheid.

✓ Foto’s kunnen verticaal worden bijgesneden

Zelfs als je een horizontale foto opstuurt, wordt deze verticaal bijgesneden. Zorg ervoor dat het onderwerp duidelijk zichtbaar is als het verticaal wordt bijgesneden.

Example of how a photo may be cropped

✓ Geen filters op je foto’s

Je kunt alleen foto’s insturen die geen filters hebben. Onze redacteuren passen ons eigen, unieke Airbnb-filter toe om alle foto’s er hetzelfde uit te laten zien.

Example of a filtered photo

Houd er rekening mee dat er vereisten zijn waaraan je foto’s moeten voldoen om onze kwaliteitseisen te halen. Als een van onderstaande op je foto’s staat, kunnen we deze niet toevoegen aan jouw ervaringspagina:

✘ Lage resolutie

✘ Geposeerde foto’s of selfies

✘ Zwart-wit filters

✘ Tekst die de foto bedekt

✘ Fotocollages

✘ Kinderen

✘ Naaktheid

We hopen dat deze verbeteringen jou meer controle over je ervaring geven en dat deze tips over fotografie je helpen om jouw verhaal visueel te delen met reizigers van over de hele wereld. Dit is de eerste stap in een serie van verbeteringen aan de tools van hosts en we willen graag jouw ideeën en feedback blijven ontvangen — dus neem contact met ons op en laat weten wat je ervan vindt!