English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português  Nederlands

Elizabeth, host van Voedselmarkten verkennen, organiseert al sinds de lancering in juni 2017 ervaringen in Mexico-Stad. Elizabeth is een journalist, filantroop en wereldreiziger, en had nog nooit ervaringen georganiseerd totdat ze die van haar op Airbnb zette. Nu heeft ze meer dan zeventig 5-sterrenbeoordelingen van gasten van over de hele wereld, die haar zelf ook gastvrij hebben ontvangen.

Elizabeth heeft de afgelopen 22 jaar de wereld over gereisd. Toen ze een keer op zoek was naar een woning op Airbnb, zag ze ervaringen op de site staan. Toen ze zag wat ze met locals in Parijs kon doen, kreeg ze inspiratie om haar eigen ervaring op te zetten in Mexico-Stad. Gedreven door haar trots voor Mexico-Stad en vanwege haar stressvolle baan, ontdekte ze dat ervaringen perfect waren om “je vrij te voelen, lol te maken en interessante mensen te ontmoeten”.

Vanaf dat moment ging ze ervaringen organiseren en bedacht ze Voedselmarkten verkennen. Tijdens haar ervaring wandelt Elizabeth met gasten langs de kraampjes van verschillende markten, terwijl ze vertelt over hoe de sociale en economische situatie van invloed is op het dagelijks leven. Je kunt uiteraard niet naar een voedselmarkt gaan zonder eten te proeven, en gasten hebben het geluk zich tegoed te mogen doen aan authentiek Mexicaans eten, terwijl ze verhalen over de Mexicaanse cultuur horen.

Toen we Elizabeth vroegen naar de belangrijkste aspecten van een succesvolle ervaring, deelde ze vier dingen die van invloed zijn op haar ervaring:

  1. Anticipeer op de behoeften van gasten. Voordat Elizabeth haar gasten ontmoet, vraagt ze hen naar eventuele speciale verzoeken en past ze haar ervaring hierop aan.
  2. Leef volgens de regel: Wees aardig tegen andere reizigers. Ze beschouwt dit als een ongeschreven wet.
  3. Wees ontzettend gastvrij. Toen we Elizabeth vroegen wat gastvrijheid voor haar betekent, zei ze: “Het echte dagelijkse leven delen met gasten. Ik deel graag met andere mensen wat mij gelukkig maakt in mijn eigen dagelijkse leven, om op die manier ook de sociale, economische en culturele realiteit van mijn eigen stad uit te leggen.”
  4. Leer door te doen. We vroegen haar of er iets was dat ze had willen weten voor ze begon, en daarop zei ze: “Nu weet ik dat het belangrijkste is om authentiek te zijn en het verlangen te hebben het naar je zin te hebben met je gasten.”

Elizabeth kwam er ook achter dat gastvrijheid beide kanten op werkt. Sinds ze in juni 2017 begon, heeft Elizabeth bijna 200 gasten van over de hele wereld ontvangen. Toen we haar naar haar meest gedenkwaardige moment als host vroegen, vertelde ze over 19 september 2017, de dag van de aardbeving met een kracht van 7,1 op de schaal van Richter. Het was de dodelijkste aardbeving die Mexico-Stad in meer dan dertig jaar getroffen had. “De eerste berichten die ik kreeg waren van mijn eerdere gasten, die vroegen of ze iets voor me konden doen. Dat was zo goedhartig, en het gaf me de motivatie om andere mensen te blijven helpen in mijn beschadigde stad.”

Elizabeth’s fantastische zorg voor de Airbnb Community raakte haar gasten zo diep, dat ze er ook voor haar waren in moeilijke tijden. Ze begrijpt dat een succesvolle ervaring per gast ontstaat, en heeft ons geïnspireerd om met elke gast echt contact te maken, waardoor elke ervaring speciaal en persoonlijk wordt.

Als je door de ogen van Elizabeth het authentieke eten en de cultuur van Mexico-Stad wilt proeven en ervaren, kun je de ervaring Voedselmarkten verkennen nu reserveren.