English中文DeutschEspañolFrançaisItaliano日本語한국어Portuguêsру́сский

Wat het verwelkomen van gasten zo ontzettend leuk maakt is voor het grootste gedeelte de kans op onverwachte contacten en leuke ervaringen. Maar er zijn bepaalde onderdelen van een reservering die juist geen verrassing zouden moeten zijn. Verschillende verhuurders hebben ons laten weten dat ze soms belangrijke informatie missen, zoals wie ze precies kunnen verwachten of hoe laat de gasten zullen arriveren.

Wij willen we er zeker van zijn dat jij beschikt over de juiste informatie en de tools om je advertentie te beheren, waardoor we verhuurders en gasten nog beter op elkaar kunnen afstemmen. Geleidelijk zullen we in de huisregels nieuwe controle mogelijkheden introduceren, voor meer controle over het verblijf van kinderen, huisdieren en gewenste aankomsttijden.

Jij bepaalt natuurlijk zelf hoe je de nieuwe instellingen gebruikt. Hieronder leggen we kort uit hoe dit van invloed kan zijn op je reserveringen:

  • Baby’s (onder de 2 jaar) worden niet opgeteld bij het maximum aantal gasten. Je kunt aangeven of je huis geschikt en veilig is voor baby’s en je kunt het maximaal aantal baby’s dat je kan huisvesten specificeren in je Huisregels.
  • Reizigers hoeven niet extra te betalen voor baby’s of huisdieren. Als je wilt dat je gasten een extra bedrag betalen, maak dit dan duidelijk in je Huisregels en vraag de betaling aan via het Resolutiecentrum.
  • Kinderen (tussen de 2 en 12 jaar oud) zullen op dezelfde manier geteld en berekend worden als volwassenen. Jij kan natuurlijk zelf bepalen voor hoeveel kinderen jouw woning geschikt is en ruimte biedt en dat specificeren in je Huisregels.
  • Jij hebt de mogelijkheid om een bepaald tijdsvenster in te stellen voor je gasten. Wij werken aan een nieuwe weergave van jouw aankomsttijd op je advertentiepagina en we geven het nog duidelijker weer als gasten je ruimte hebben gereserveerd.
  • Als je Direct Reserveren hebt ingeschakeld en een reiziger maakt een reservering die binnen twee dagen begint, dan moeten zij bevestigen dat ze aankomen binnen het door jou gewenste tijdsvenster. Als ze niet binnen deze periode aankomen dan zullen ze een gewone reservering moeten aanvragen.

Om je te helpen met de voorbereidingen voor de aankomst van je gasten, zullen wij je laten zien hoeveel gasten er komen, hoeveel van hen kinderen en baby’s zijn, of ze van plan zijn om huisdieren mee te nemen en wanneer ze precies zullen aankomen (als de gasten dat al weten). Deze informatie wordt weergegeven in je reserveringsaanvragen en reserveringsbevestigingen.

De gasten zullen deze nieuwe instellingen en al je andere Huisregels zien voordat ze hun reservering voltooien en ze moeten hiermee akkoord gaan voordat ze kunnen reserveren. Als je Direct Reserveren hebt ingeschakeld en je voelt je niet op je gemak met de reservering, dan kun jij zonder boete annuleren. Wij willen dat jij je gasten vol vertrouwen kan ontvangen en we willen dat jij er zeker van kan zijn dat ze bij jou, je huis en je verhuurstijl passen – vooral als jij ze de mogelijkheid geeft om heel gemakkelijk en direct te reserveren.