English中文DeutschEspañolFrançaisItaliano日本語한국어 —  ру́сскийPortuguês

We zijn er ontzettend trots op dat we samen met Fannie Mae en drie kredietverleners een nieuw initiatief hebben ontwikkeld, waarmee we verhuurders in de Verenigde Staten kunnen helpen met het verlagen van hun hypotheek. De focus van dit initiatief ligt op dit moment op verhuurders in de Verenigde Staten – maar we zijn bezig met het ontwikkelen van plannen voor de toekomst op andere markten.

De woning van een verhuurder is vaak hun meest waardevolle bezit. Naast dat verhuurders hun gasten verwelkomen in hun huis en reizigers vanuit de hele wereld ontmoeten, zorgt het ook voor een manier om extra inkomsten te genereren.

Financiële instituten hebben niet altijd begrepen hoe het delen van huizen precies werkt, en hoe het een economische levensader is voor veel families en individuen. Dat is een van de redenen waarom veel kredietverleners de inkomsten via Airbnb niet erkenden als mensen een herfinanciering van hun huis aanvroegen.

Voor de eerste keer hebben verhuurders in de Verenigde Staten nu de mogelijkheid om met een aantal kredietverleners samen te werken en om hun inkomsten via Airbnb mee te laten tellen als officieel inkomen (als die verdiensten gemaakt zijn op hun primaire adres) en zo een herfinanciering van hun hypotheek aan te vragen. Dit kan ervoor zorgen dat bepaald spaargeld vrij kan komen en hen helpen om hun financiële doelen te bereiken. De drie kredietverleners die meedoen aan dit initiatief zijn Quicken Loans, Citizens Bank en Better Mortgage.

Zo werkt het:

  • Verhuurders uit de Verenigde Staten kunnen een herfinanciering van hun bestaande hypotheek aanvragen bij Quicken Loans, Citizens Bank of Better Mortgage. Hun bestaande hypotheeklening hoeft niet perse bij een van deze kredietverleners te zijn. 
  • Alle verhuurders uit de VS die een woning delen op hun primaire adres zijn uitgenodigd om zich aan te melden. De specifieke vereisten om in aanmerking te komen zullen door de kredietverlener worden bepaald. 
  • Als je je wilt aanmelden, zorg er dan voor dat je je Inkomensverklaring van Airbnb meestuurt met je aanvraag. Omdat jouw Inkomensverklaring deze kredietverleners inzage geeft in de mogelijkheden van jouw aanvraag, tijdens hun beoordeling. Je kunt jouw Inkomensverklaring hier vinden. Elke kredietverlener mag aanvullende informatie opvragen om te achterhalen of jij hiervoor in aanmerking komt. Neem contact op met jouw kredietverlener om te achterhalen welke documenten je nodig hebt.

Dit is een nieuw initiatief en we zoeken altijd naar nieuwe manieren om onze community van verhuurders te steunen en tegemoet te komen. We zullen binnenkort contact met je opnemen over alle details en updates en in de tussentijd hopen we dat jij jouw feedback met ons blijft delen.

Verhuurders zijn altijd de ruggengraat geweest van Airbnb en we kijken ernaar uit om nog meer te doen voor onze verhuurders – zodat zij extra geld kunnen verdienen en hun passies kunnen nastreven.