We hebben onlangs een webinar georganiseerd waarin we de fluctuerende vraag in het aantal reserveringen hebben besproken, en hoe verhuurders daarop kunnen reageren door hun kalender en prijs aan te passen zodat ze hun verhuurdoelen toch kunnen halen. Twee medewerkers van Airbnb, Bola Akinsany, Host Engagement Specialist, en Carla Pellicano, Product Manager for Pricing and Availability, hebben deze discussie geleid en vragen van verhuurders beantwoord. Hieronder bespreken we een aantal hoogtepunten uit dit gesprek.

Seizoensgebonden veranderingen zijn te verwachten.

We hoorden van verschillende verhuurders dat ze merken dat er in sommige periodes van het jaar minder reserveringen zijn. Zogenaamde reistrends zijn afhankelijk van locatie, maar het is normaal dat elke locatie een eigen hoog- en laagseizoen heeft.

Bola illustreerde dit punt aan de hand van het weer in Miami, Florida. Tijdens de zomer, wanneer je eigenlijk de meeste bezoekers verwacht, blijft het aantal reserveringen in Miami op Airbnb gelijk. Dit komt omdat de meeste Amerikaanse steden een prettig en zomers klimaat hebben, dus is er genoeg keus voor vakantiegangers. Het hoogseizoen is daarom in de winter, als reizigers hun eigen koude steden ontvluchten en genieten van de zon en warmte in Miami.

Ontdek de populairste tijd om te verhuren, en plan vooruit.

Veel verhuurders kunnen profiteren van speciale evenementen in de omgeving, als ze vooruit plannen. Als er een festival, sportevenement of een grote conferentie in de buurt is, dan kan je profiteren van het hoge aantal gasten in de omgeving door de beschikbaarheid in je kalender vooraf al aan te passen.

Er zijn speciale hulpmiddelen in de instellingen van je kalender om je daarbij te helpen.

Tijdens het laagseizoen kun je verschillende hulpmiddelen (of ook wel “tools”) gebruiken om je flexibiliteit te vergroten, zoals het toestaan van reserveringen op dezelfde dag of het minimale aantal overnachtingen. Om naar de instellingen van je reserveringen te gaan klik je op ‘Advertentie en Kalender Beheren’ onder de titel van je advertentie. Klik vervolgens op ‘Instellingen’ in de rechterbovenhoek van je kalender. Hier zie je allerlei opties voor het accepteren van reserveringen op dezelfde dag, het blokkeren van je kalender in verband met voorbereidingstijd tussen reserveringen, en het beperken van aanvragen die te ver in de toekomst liggen.

Je kunt het minimale aantal overnachtingen aanpassen per weekend, bepaalde seizoenen, of zelfs op specifieke data. Klik op de link ‘Voorwaarden toevoegen voor seizoenen of weekenden’ onder het minimale en maximale aantal overnachtingen, om deze wijzigingen door te voeren.

Er zijn tools die je helpen om te beslissen over de juiste prijs.

Jij bepaalt zoals altijd de prijs voor je ruimte. Veel verhuurders hebben ons advies gevraagd over het bepalen van de juiste prijs, daarom hebben we een aantal tools ontwikkeld om jou te helpen bij je beslissing. Behalve de suggestie voor een ‘Basisprijs’ (die vindt je onder ‘Je Advertenties’ > ‘Advertentie en Kalender Beheren’ > ‘Tariefstelling’ in het menu aan de linkerkant) is er ook een nieuwe mogelijkheid om dagelijks veranderende tips over je tariefstelling te ontvangen.

Je kunt de prijstips vinden in je kalender (onder ‘Je Advertenties’ > ‘Advertentie en Kalender Beheren’). De tools die deze tips berekenen vergelijkt de waarschijnlijkheid dat je ruimte wordt gereserveerd, met verschillende tarieven en voor elke beschikbare datum, gebaseerd op tientallen factoren, zoals de zoekresultaten van je advertentie en eerdere reserveringen. Voor nieuwe verhuurders zullen deze suggesties steeds beter en specifieker worden als de tool tijd heeft gehad om te analyseren hoe gasten omgaan met je advertentie.

Voor meer informatie over je kalender- en tariefinstellingen kun je het Helpcentrum bezoeken.

Nogmaals willen we alle mensen bedanken die het webinar hebben gevolgd! We zullen geregeld webinars gaan organiseren, over allerlei verschillende onderwerpen, dus houd een oogje in het zeil voor aankondigingen en hopelijk kun je de volgende keer (weer) meedoen.