Toen onze vice-president van Product, Joebot, op het podium verscheen in Parijs tijdens Airbnb Open, herinnerde hij ons aan datgene wat echt belangrijk is: luisteren naar verhuurders zoals jij. Ons doel is om het voor jou ontzettend makkelijk te maken om een succesvolle verhuurder te zijn. We kunnen dat niet zonder jouw feedback, daarom luisteren we naar jou op allerlei verschillende manieren, zoals met Host Voice, meetups in jouw stad en door onderzoek te doen naar bepaalde focusgroepen.

Tijdens Airbnb Open hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om nieuwe functies en diensten te lanceren, zodat we directe en face-to-face feedback konden krijgen van verhuurders uit de hele wereld.

Op Airbnb Open 2014 hebben jullie ons laten weten dat het fijn zou zijn om hulp te krijgen met het bepalen van een goede advertentie-prijs, hoe belangrijk het is om betrouwbare informatie over gasten te krijgen en dat jullie gefrustreerd waren over de beperkingen van Groepen. Daarom hebben we dit jaar hard gewerkt om aan jullie behoeften te kunnen voldoen en we vinden het geweldig dat we de resultaten daarvan dit jaar met jullie konden delen in Parijs, tijdens Airbnb Open.

 

Een goed begin met je gast: Wederzijdse verwachtingen en extra profielinformatie

blog-ProfilePhoto

Jij moet je altijd op je gemak voelen als er een gast arriveert in je ruimte. Vanaf nu sturen we alle reizigers die zich inschrijven op Airbnb een e-mail om de juiste verwachtingen te stellen en ze duidelijk te maken dat ze in het huis van een verhuurder verblijven (en niet in een hotel). Als ze een profiel aanmaken, dan verifiëren we het e-mailadres en telefoonnummer en we vereisen het uploaden van een profielfoto. We weten dat sommige reizigers soms een profielfoto uploaden waarop hun gezicht niet goed zichtbaar is, daarom hebben we een technologie ontwikkeld waarmee bepaald kan worden of de foto een gezicht laat zien, of niet. Als dat niet zo is, dan vragen we de reiziger om het nog eens te proberen.

Om een reservering aan te kunnen vragen moeten reizigers je een bericht sturen. We raden ze aan om wat persoonlijke informatie en de reden van hun reis te geven. En tot slot, voordat een reiziger zijn reservering bevestigd, plaatsen we jouw Huisregels op de checkout-pagina.

Slimme Tarieven: Niet langer gissen, wanneer je jouw prijs bepaalt

blog-SmartPricing

Vanaf januari beginnen we met het introduceren van Slimme Tarieven—een nieuwe tool die automatisch je prijs aanpast aan de hand van honderden verschillende factoren zoals reistrends in de omgeving, de locatie en voorzieningen van je advertentie, je reserveringen en recensies en het aantal mensen dat naar je advertentie heeft gekeken. Je kunt Slimme Tarieven inschakelen om het aantal reserveringen en je inkomsten te maximaliseren en daarmee het risico te beperken dat gasten afhaken omdat de prijs te hoog is, of om gasten te bevestigen voor een aangepast tarief. Jij stelt je minimale en maximale prijs is en hoe vaak je wilt verhuren en Slimme Tarieven doet de rest!

 

Advertenties die Klaar zijn voor Zakenreizen: Trek zakenreizigers aan die zich onderweg graag thuis willen voelen

Product-Email-Open

De warmte van Airbnb verhuurders en hun unieke en persoonlijke accommodaties maken de vakanties van onze reizigers onvergetelijk. Wij geloven dat zakenreizigers dezelfde gastvrijheid verdienen.

Zakenreizigers kunnen geweldige gasten zijn: ze blijven langer, reizen ook in het laagseizoen en komen vaak terug naar dezelfde locatie. Als jij hun aandacht wilt trekken als ze op zoek zijn naar geschikte accommodatie op Airbnb, dan kan jij aangeven dat je advertentie Klaar is voor Zakenreizen. Als je eenmaal hebt bevestigd dat jij de voorzieningen en diensten kunt aanbieden waar zakenreizigers ons om gevraagd hebben, dan zal jouw advertentie opvallen in de zoekresultaten met een speciale zakenreizen-badge. Jouw advertentie kan voor iemand als een tweede huis worden!

 

Kom in contact met andere verhuurders: Ontwikkel je vaardigheden als verhuurder

blogCommunityCenter

Vorig jaar hebben we je heel goed gehoord: Groepen hebben meer aandacht nodig. Jij wilde graag dat het makkelijker zou zijn om relevante informatie te vinden en om in contact te komen met andere verhuurders. Daarom moesten we een paar grote veranderingen doorvoeren en niet alleen met kleine oplossingen komen. Om er zeker van te zijn dat we dit goed zouden doen, hebben we samengewerkt met 15 verhuurders om het nieuwe Community Centrum te testen en ontwikkelen.

Nu heb je snel toegang tot de beschikbare informatie, je kunt zoeken naar interessante onderwerpen en je kunt de gesprekken zien waar jij deel van uitmaakt; en dit allemaal op dezelfde plek. Er is ook een mededelingenbord waar we nieuwtjes en updates zullen plaatsen, of het je laten weten als iets niet goed werkt. Over ongeveer een maand zal het mogelijk zijn om directe berichten te sturen, als je graag een een-op-een gesprek wilt voeren. We zullen het Community Centrum voortdurend blijven aanpassen en verbeteren, op basis van jouw feedback, dus neem deel aan het gesprek en deel je ideeën met ons!

Dit jaar tijdens Airbnb Open zei Joebot: “Met jullie gedachten en ideeën kunnen wij een stappenplan voor de toekomst creëren, waarmee we onze services en een sterke community kunnen blijven ontwikkelen.” En hij meent dat echt. Al deze lanceringen en ontwikkelingen worden beïnvloed door de feedback die we van jou krijgen; we kunnen niet wachten om te zien hoe jouw ideeën de toekomst van Airbnb blijven vormgeven.