English中文DeutschEspañolFrançaisItaliano日本語한국어Portuguêsру́сский

Tijdens Airbnb Open, de grootste bijeenkomst van onze community ooit – met meer dan 10.000 verhuurders, gasten, werknemers van Airbnb en inwoners van Los Angeles – hebben we gastvrijheid en de toekomst van reizen gevierd.

Op 18 november hebben Airbnb Co-Founder en Chief Technology Officer Nate Blecharczyk en Director of Product Donna Boyer de allernieuwste tools voor verhuurders geïntroduceerd in het Orpheum Theatre in downtown Los Angeles.

Airbnb-verhuurders zoals jij hebben ervoor gezorgd dat reizen een nieuwe standaard heeft gekregen: de gasten van vandaag zijn op zoek naar gastvrijheid die uitgesproken en authentiek is en aandacht heeft voor hun specifieke behoeften. Om je te helpen met verhuren terwijl je onderweg bent maken onze allernieuwste functies het nog makkelijker om samen te werken met anderen en je advertentie te beheren als je zelf ergens anders bent.

Mogelijkheden mede-verhuurder: We weten dat veel verhuurders verantwoordelijkheden delen met familieleden en vrienden. Om nog makkelijker samen te werken met anderen, kun je nu mede-verhuurders toevoegen aan je advertentie, zodat zij je kunnen helpen bij het beheren van advertenties vanuit hun eigen account. Gasten zullen zien dat jij en je mede-verhuurder samen de verantwoordelijkheid delen voor het beheren van je advertentie, zodat jullie allebei kunnen reageren op binnenkomende berichten. We introduceren ook een paar functies waarmee het nog eenvoudiger is om de inkomsten te achterhalen en te splitsen met je mede-verhuurder.

In een aantal steden kunnen verhuurders aan hun vrienden en familie vragen om de advertentie namens henzelf te beheren. Op een paar locaties beginnen we met het integreren van dit programma, zodat we kunnen uitzoeken hoe het in de praktijk uitpakt. In de toekomst kun je mensen uitnodigen en vragen of jij ze mag helpen met het verhuren van hun accommodatie. Daardoor is het voor jou ook mogelijk om je gastvrijheid en werkzaamheden uit te breiden en in contact te komen met andere verhuurders in de buurt die op zoek zijn naar expertise en hulp.

Verbeteringen mobiele app: Omdat het sturen van berichtjes datgene is waarvoor de app het meest gebruikt wordt, hebben we de Airbnb app bijgewerkt zodat je inbox het eerste is wat je ziet zodra je de app opent. Verder kun je nu zoeken en archiveren in je inbox waardoor je snel de informatie terug kan vinden die je nodig hebt. Het is nu ook mogelijk om foto’s te sturen, waardoor je makkelijk kaarten, foto’s, locaties van sleutels of andere handige informatie kan sturen in de communicatie met je gasten.

Verhuurders hebben ons laten weten dat gasten vaak dezelfde vragen stellen. Om het makkelijker te maken om daar antwoord op te geven, hebben we een map met ‘opgeslagen berichten’ toegevoegd aan je mobiele inbox. Met deze opgeslagen berichten en foto’s kun je makkelijk en snel reageren. We hebben ook nieuwe functies toegevoegd aan je kalender, zodat je opmerkingen kan achterlaten en details over aankomst- en vertrektijden altijd binnen handbereik hebt.

We zullen deze nieuwe functies geleidelijk integreren en op grotere schaal beschikbaar maken in de komende weken. Om deze updates mogelijk te maken hebben we samengewerkt met verhuurders van over de hele wereld om te begrijpen welke veranderingen het belangrijkste zijn voor jou. We hebben de feedback gebruikt van duizenden verhuurders — verzameld in enquêtes, vergaderingen en gebruikerstesten — om een geheel vernieuwde app te bouwen, samen.

Dashboard & stats updates: Om je te helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing en het meeste te halen uit je advertentie, hebben we ons dashboard en statistiek verbeterd. Deze update geeft je toegang tot nieuwe details over je recensies, zodat je beter inzicht krijgt over de dingen die gasten geweldig vinden aan je advertentie en wat hun verwachtingen zijn. We hebben ook een nieuwe overzichtspagina toegevoegd, zodat je goed overzicht kan houden over de inkomsten, bezichtigingen en beoordelingen van je advertentie.

Verbeteringen Community Centrum: We willen je helpen om in contact te komen met onze community van verhuurders, zodat je om hulp, steun en advies kan vragen. Met dat in ons achterhoofd hebben we het mogelijk gemaakt om directe berichten te versturen in het Community Centrum, waardoor jij in gesprek kan blijven met verhuurders van over de hele wereld.

Om ervoor te zorgen dat jij als verhuurder nog succesvoller kunt worden, is ons team hard bezig met het bouwen van een betere app en website.

Ontzettend bedankt voor het bepalen van de nieuwe wereldwijde standaard voor gastvrijheid. We beloven dat we al je moeite en inzet zullen belonen met alles dat we ontwikkelen.