English中文DeutschEspañolFrançaisItaliano日本語한국어Portuguêsру́сский

Verhuren kost tijd en moeite. Het beheren van de reserveringsaanvragen, schoonmaken, onderhoud en communiceren met je gasten kan veel tijd kosten. En jouw tijd is kostbaar, daarom is het belangrijk dat de tools die jij nodig hebt bij het verhuren makkelijk te vinden én te gebruiken zijn.

Vanuit de verhuurderscommunity hoorden we dat de site van Airbnb niet altijd zo overzichtelijk en eenvoudig te gebruiken is als wij zouden willen. Zo liet je ons weten dat de indeling en de namen op je telefoon anders zijn dan op de website. Verder was het lastig om de kalender te vinden en dat andere dingen (die je nooit gebruikt) veel ruimte in beslag namen op het scherm. En je vertelde ons dat het verwarrend is om als verhuurder Airbnb te gebruiken terwijl je op je scherm allerlei tips en tools ziet voor gasten, in plaats van de dingen die je nodig hebt als verhuurder.

We hebben naar je geluisterd! In de komende weken zul jij veranderingen op de website zien die gebaseerd zijn op jouw feedback. We hebben onze navigatie op de website nog simpeler gemaakt waardoor jij dingen eenvoudig kan vinden. In de afgelopen maanden hebben we aan honderden verhuurders gevraagd hoe zij de website gebruiken en wat er verbeterd kan worden. We hebben verschillende prototypes gebouwd, aanpassingen gemaakt en vervolgens verhuurders gevraagd om feedback te geven. Dit zijn een paar van de veranderingen waaraan jij hebt bijgedragen:

  • Navigatie is nu hetzelfde op je telefoon en op je computer
  • Belangrijke tools bij het verhuren, zoals de kalender en berichten, zijn beter toegankelijk
  • Verhuurders die Airbnb ook gebruiken om zelf te reizen kunnen nu omschakelen tussen een verhuurder- of gastmodus

Hierbij geven we je een voorproefje van onze samenwerking met verhuurders en wat wij daarvan geleerd hebben:


Jouw prioriteiten ontdekken met behulp van kaartjes

We hebben verhuurders uit San Francisco bij ons op kantoor uitgenodigd, om zo goed te kunnen begrijpen hoe verhuurders denken over hun taken. We hadden ongeveer 40 kaartjes uitgeprint, waarop een taak van de verhuurder geschreven stond. Dingen zoals ‘kalender bijhouden’, ‘reageren op vraag van een gast’ en ‘Community Centrum bezoeken’. We hebben alle verhuurders gevraagd om de kaartjes te sorteren in groepen die zij zinvol vonden. Daarna vroegen we ze om die groepen op te delen en aan te geven welke groep het belangrijkste is.

Toen we de resultaten gingen analyseren kwamen we erachter welke functies en taken het belangrijkste zijn voor jou. Het belangrijkste zijn de taken die verhuurders elke dag doen, zoals het reageren op berichten of het bijwerken van de kalender. Daarna komen de taken die de ervaring van de gast verbeteren (zoals recensies, referenties, beoordelingen en het verzamelen van tips over gastvrijheid). Vervolgens komen de functies en tools die zorgen voor contact tussen verhuurders onderling, zoals het Community Centrum.

Feedback van een diverse groep verhuurders, door middel van enquêtes

Voordat we de veranderingen konden gaan doorvoeren wilden we de feedback verzamelen van onze brede en diverse verhuurderscommunity. Daarom hebben we een online enquête gemaakt waarin we onze verhuurders wereldwijd vroegen om een vergelijkbare oefening te doen met prioriteiten. Door de data van deze enquête te analyseren konden we de volgende vier belangrijkste categorieën bepalen: 1) Berichten, 2) Kalender, 3) Advertenties en 4) Statistieken.

Het was duidelijk dat er een grote behoefte was aan een dashboard of een soort startpagina om de belangrijkste notificaties en taken in een oogopslag te kunnen zien. Omdat andere onderdelen, zoals het beheren van je account, het Community Centrum, of Help niet het belangrijkste bleken te zijn hebben we ze een lagere prioriteit gegeven in het nieuwe ontwerp.

Het optimaliseren van het design door een prototype


Met de data die we van jou hebben gekregen, hebben we een een vereenvoudigde website kunnen ontwerpen. Om ervoor te zorgen dat er geen grote verschillen meer zijn tussen de website en de mobiele app, hebben we besloten om de secties voor verhuurders en gasten van elkaar te scheiden op de site. Daardoor hebben wij het navigeren aan allebei de kanten nog eenvoudiger kunnen maken. Vervolgens hebben we je belangrijkste taken naar de linkerbovenkant van je scherm verplaatst, zodat je ze niet over het hoofd kan zien. En de tools die je minder vaak gebruikt kun je nu vinden in het menu achter je profielfoto aan de rechterbovenkant.

We hebben verhuurders uitgenodigd om het prototype op de site te testen, om er zeker van te zijn dat het nieuwe design het daadwerkelijk makkelijker maakt om dingen te vinden. Aan de hand van hun ervaringen hebben we het design aangepast en nu kun jij het eindelijk ook uitproberen! Als je nu inlogt op Airbnb.nl dan kun je klikken op je profielfoto in de rechterbovenhoek en klikken op ‘omschakelen naar verhuren’. De site zal je instellingen onthouden, dus als je weer op de site komt dan kom je in de modus die je zelf gekozen hebt: verhuurder of gast. Zodra je omschakelt naar de verhuurdermodus dan zie je het dashboard voor verhuurders met links naar de belangrijkste taken (aan de bovenkant van je scherm). We zijn nog bezig met het implementeren van deze verandering, dus als je het nu nog niet ziet dan zal dat snel gebeuren!

We hopen dat deze veranderingen je helpen om snel de dingen te vinden die je zoekt, waardoor jij verder kan met de taken — en het genieten — van verhuren.