English中文DeutschEspañolFrançaisItaliano日本語한국어Portuguêsру́сский

Als verhuurder is het ontzettend belangrijk dat je bereikbaar bent — ook als je zelf onderweg bent, zodat je zowel je reserveringen als je kalender kunt beheren en kan reageren op aanvragen, waardoor gasten zich gesteund voelen tijdens hun hele reis. Maar jullie hebben ons laten weten dat deze belangrijke tool bij het verhuren toe was aan verbetering. Daarom hebben we het laatste jaar hard gewerkt en goed geluisterd naar onze verhuurders en belangrijke veranderingen doorgevoerd in de mobiele Airbnb-app.

We zijn ontzettend blij met alle verbeteringen die nog meer informatie geven en het nog makkelijker maken om je advertentie en reserveringen te beheren, waar je ook bent. We beginnen langzaam met het invoeren van de verbeteringen en in de komende weken zullen deze functies voor alle verhuurders op Airbnb beschikbaar zijn.

Dit zijn een paar van onze nieuwe functies:

  1. Inbox: betrouwbaar vanaf het begin

Ongeveer 70% van alle berichten van verhuurders worden verstuurd via de app en het sturen van berichten is de functie die het meest gebruikt wordt. Je inbox is nu het eerste dat je zult zien als je de app opent. We hebben ook gehoord dat het laden van de inbox veel tijd in beslag nam en dat berichten niet altijd werden verstuurd, daarom hebben we veel geïnvesteerd in technologie die ervoor zorgt dat je inbox sneller en makkelijker te gebruiken is.

  1. Zoeken & archiveren in Inbox: vind wat je nodig hebt, verberg wat je niet nodig hebt

Zoeken in je inbox naar dat ene bericht van die gast kan ontzettend lastig zijn. Nu kun je heel eenvoudig oude berichten verwijderen en archiveren, waardoor je inbox overzichtelijk en opgeruimd blijft. De zoekfunctie kan je helpen om datgene te vinden waar je naar op zoek bent. Je kunt nu zoeken op gast, naam of een bepaald woord zodat je berichten ziet die met je zoekfunctie overeenkomen.

  1. Opgeslagen berichten: zo kun je tijd besparen

We weten dat gasten vaak dezelfde vragen stellen aan verhuurders, zowel voor als tijdens het verblijf. En het typen van lange berichten op je telefoon kan erg onhandig zijn. Nu kun je door gebruik te maken van opgeslagen berichten, heel eenvoudig antwoorden op de meest gestelde vragen, met een opgeslagen bericht dat je met twee simpele tikken kan hergebruiken. Je kunt de berichten ook typen op je computer en ze zullen dan beschikbaar zijn om te gebruiken op je telefoon.

  1. Verbeterde kalender: planning en tarieven in een overzicht

De nieuwe kalender is zo gemaakt dat aankomst- en vertrekdatums nog duidelijker zijn. We hebben ook een detailoverzicht toegevoegd waardoor je het tarief van een datum kan zien door eroverheen te scrollen — je hoeft dus niet meer apart op elke datum te tikken om het tarief van die dag te zien. Zo kun je ook in een oogopslag zien welke datums geblokkeerd zijn in de kalenderinstellingen. Tot slot weten we dat veel verhuurders hun online kalender notities gebruiken om zichzelf een herinnering te sturen over allerlei soorten dingen, bijvoorbeeld het blokkeren van bepaalde datums in verband met een familiebezoek of als er plaatselijke evenementen zijn waardoor je extra moet opletten met bepaalde verkeersverbindingen of geluidsoverlast. Nu kun je deze notities ook zien en maken op je telefoon.

  1. Resolutiecentrum: simpele problemen nog sneller oplossen

Je had al langer toegang tot het resolutiecentrum via de website. Het is super handig voor het oplossen van simpele problemen met gasten en nu is het ook op je telefoon beschikbaar.

  1. Reservering veranderen: op elk moment je reis aanpassen

Tot nu toe kon je wijzigingen in de reserveringen bekijken en versturen via de website en in Android en met deze update is het nu ook voor iPhone-gebruikers mogelijk om dit te doen. Met deze functie kun je eenvoudig aanvragen van gasten bekijken, accepteren of afwijzen.

  1. Fotoberichten: een foto is soms meer waard dan duizend woorden

Ken je die momenten waarop het veel makkelijker zou zijn om je gasten even een foto te sturen, dan omslachtig uit te leggen waar de sleutel precies ligt? Of wanneer taalbarrières het behoorlijk lastig maken om te beschrijven waar de thermostaat is? Met fotoberichten kun je foto’s sturen naar je bevestigde gasten.

  1. Statistiek: prestaties en recensies binnen handbereik

De nieuwe statistiek-functie beschikt nu over nog meer details, waardoor je direct weet wat er goed gaat en de dingen waarvan gasten denken dat het verbeterd zou kunnen worden. Nu kun je de individuele beoordelingen zien, recensies lezen voor elke reis en je kunt er met nieuwe filters nog makkelijker doorheen bladeren. Verder kun je ook nog een overzicht vinden van de resultaten van je advertenties in elke categorie — allemaal bij elkaar, direct naast de geschreven recensies.

Ontzettend veel dank aan de verhuurders die vrijwillig hebben deelgenomen aan de beta- testen voor de nieuwe app. Verder willen we iedereen bedanken die zijn of haar suggesties en feedback naar ons Klantenservice team hebben gestuurd, de mensen die tijdens Airbnb Open naar ons toe zijn gekomen met suggesties of naar een van onze teamleden wereldwijd. Jij hebt ons geholpen met het bouwen van een nog betere mobiele app en we hopen dat het ervoor gaat zorgen dat jij een nog betere verhuurder wordt! En blijf je ideeën vooral sturen!