English中文DeutschEspañolFrançaisItaliano日本語한국어Portuguêsру́сский

Gedetailleerde feedback van gasten is onbetaalbaar — of het nu een waanzinnig positieve beoordeling is die je aanmoedigt om geweldige gastvrijheid te blijven bieden of juist een subtiele herinnering om de volgende keer beter op te ruimen… Om ervoor te zorgen dat jij over alle informatie beschikt om succesvol te zijn, hebben we een paar veranderingen aangebracht in het recensieproces van een verhuurder door een gast. Dit is wat je kunt verwachten:

Bruikbare en persoonlijke feedback

Verhuurders hebben ons laten weten dat als ze een lage beoordeling krijgen ze graag willen weten waarom dat zo is, zodat ze kunnen begrijpen wat ze in het vervolg anders of beter kunnen doen. Als gasten je nu minder dan vijf sterren geven in een van de categorieën (netheid, nauwkeurigheid, voorzieningen, aankomst of communicatie) dan worden ze gevraagd om dat te specificeren door verbeterpunten te benoemen. Deze opmerkingen zijn persoonlijk en verschijnen niet op je advertentie — het is tussen jou en de gast.

Dutch_A Dutch_B Dutch_C Dutch_DSpecifieke manieren om te verbeteren

Als je vier sterren krijgt voor netheid dan kunnen gasten je laten weten waar dat precies aan ligt en of het probleem bijvoorbeeld de badkamer of het tapijt is. Als je geen vijf-sterren beoordeling krijgt voor nauwkeurigheid of voorzieningen, dan kun je vragen of dat ligt aan je advertentiebeschrijving, aan de foto’s die wellicht aangepast moeten worden of omdat je het internet moet vervangen. Je kunt dan je accommodatie aanpassen, je beschrijving veranderen of de ervaring die je gasten kunt bieden anders omschrijven.

Meer informatie die je kunt gebruiken

Het nieuwe proces van recenseren maakt het voor gasten makkelijker om betere feedback te geven en geeft jou waardevolle informatie. Het is zelfs zo dat, sinds deze veranderingen zijn geïntroduceerd, verhuurders drie keer zoveel persoonlijke reacties hebben gekregen als zij een recensie kregen van minder dan vijf sterren. Nadat je gast een recensie heeft geschreven, krijg je deze feedback via e-mail. Deze informatie kan je omzetten in daden zodat je vijf-sterren recensies kan behalen, elke keer weer.