English — 中文Deutsch — Français — Español — Italiano —  日本語한국어Português — ру́сский

Mensen houden ervan als dingen snel gaan. Onze bestellingen willen we binnen een paar uur, onze downloads binnen een minuut en nieuws willen we direct. Daarom is het belangrijk dat je je zeker en prettig voelt als je contact hebt met reizigers die snel willen plannen en reserveren.

Daarom zijn we de laatste maanden bezig geweest met een update van Direct Reserveren. Marco en Neca gebruiken het voor hun advertentie in Rio de Janeiro. Zij hebben het uitgeprobeerd om twee redenen: “Ten eerste omdat het aantal zoekopdrachten stijgt bij accommodaties die Direct Reserveren aanbieden. Ten tweede omdat het proces van reserveren zoveel makkelijker wordt, zelf voor ons.”

Wij hopen dat je het wilt uitproberen! Hier zijn een paar tips die belangrijk zijn om te onthouden:

Jij bepaalt de tijden voor je reserveringen
Jij kan de data bepalen wanneer je advertentie beschikbaar is voor reserveringen. En je kunt een minimum- en maximumverblijf instellen, zodat je alleen reserveringen krijgt die goed te beheren en waardevol zijn.

Verder willen we niet dat jij je druk maakt over dubbele reserveringen als je op meerdere sites je advertentie hebt staan. We hebben een functie die ervoor zorgt dat je kalender meteen en automatisch gesynchroniseerd wordt, zodat je Direct Reserveren kan inschakelen.

Direct Reserveren kan het beheren van je kalender makkelijker maken
Het aanbieden van meer gemak betekende niet dat Marco en Neca hun verhuurstijl moesten aanpassen. “Direct Reserveren veranderde bijna niets, omdat ons appartement altijd klaar is voor een nieuwe gast. Als een gast vertrekt, maken we alles meteen schoon waardoor het allemaal een stuk sneller gaat.”

Maar maak je geen zorgen als dat niet jouw manier van werken is. Het inschakelen van Direct Reserveren hoeft niet te betekenen dat je op het allerlaatste moment opeens een reservering krijgt. Als jij tijd nodig hebt om je voor te bereiden op nieuwe reizigers dan kun je reserveringen op dezelfde dag blokkeren. En je kan reserveringen in de toekomst blokkeren als je geen zin hebt om vast te zitten aan reserveringen die pas over een paar maanden plaatsvinden.

Reizen die geboekt zijn met Direct Reserveren zijn net zo succesvol
Verhuurders die Direct Reserveren hebben ingeschakeld kunnen nog steeds berichten uitwisselen met hun gasten. Zij hebben de mogelijkheid om ze te leren kennen en persoonlijke details toe te voegen om hun verblijf onvergetelijk te maken. Daarom krijgen gasten die Direct Reserveren hebben ingeschakeld net zo vaak 5-sterren recensies als verhuurders die dat niet hebben.

Het aanbieden van een handig en snel reserveringsproces betekent niet dat je mensen aantrekt die gastvrijheid niet weten te waarderen. “We hebben geen opvallende veranderingen gezien in het type gasten dat we ontvingen”, aldus Marco en Neca. En om ervoor te zorgen dat je je zelfverzekerd voelt, moeten de gasten je huisregels lezen en ermee akkoord gaan voordat ze je ruimte direct kunnen reserveren.

De bliksemschicht kan ervoor zorgen dat je opvalt
Verhuurders die Direct Reserveren hebben ingeschakeld krijgen twee keer zoveel reserveringen. Gasten waarderen het ontzettend als ze snel kunnen plannen en advertenties die Direct Reserveren hebben aanstaan vallen extra op omdat ze gemarkeerd zijn met een bliksemschicht. Als je net begint met verhuren, of als je meer beschikbare nachten wilt opvullen, dan kan het inschakelen van Direct Reserveren je helpen om je doelen te bereiken.

Maar meer reserveringen hoeft niet te betekenen dat je de manier waarop je verhuurt hoeft te veranderen. Als je alleen ervaren gasten wilt ontvangen dan kun je dat aangeven in je reserveringsvoorwaarden—zodat je Direct Reserveren alleen toestaat bij gasten die zijn aanbevolen door andere verhuurders. Andere reizigers kunnen je wel aanvragen sturen, die je handmatig kan accepteren of afwijzen.

In het begin waren Marco en Neca bezorgd dat ze hun gasten niet eerst konden leren kennen voordat ze reserveerden. “Onze grootste zorg waren de profielen van gasten. Maar toen we er achter kwamen dat er pre-selectie filters zijn, werd het makkelijker.” Het betekende niet dat ze moesten stoppen met het aanbieden van geweldige ervaringen voor hun bezoekers—sterker nog, ze zijn Superhosts! Het inschakelen van Direct Reserveren maakte het makkelijker om hun responsgraad hoog te houden en ontzettend veel ervaring op te doen met verhuren.

Lees meer berichten in het Nederlands