中文DeutschEspañolFrançaisItaliano —  日本語한국어Português — ру́сский — Nederlands

Uitzonderlijke gastvrijheid kent vele vormen, maar het begint altijd met een schone ruimte. Schoonmaken is niet altijd het leukste klusje van het verhuren, maar het hoeft absoluut niet moeilijk te zijn! Hier zijn een paar tips en trucs die je kunnen helpen om op een eenvoudige en effectieve manier een routine in het schoonmaken te krijgen.  

Focus op de probleemgebieden

First things first, geef net dat beetje extra aandacht aan de plekken die echt super schoon moeten zijn, zoals de keuken, badkamer en wc. Als je gasten gebruik mogen maken van (een deel van) je koelkast, zorg dan dat ‘ie er spik en span uitziet. En als jij ervoor zorgt dat al je specerijen en kruiden netjes georganiseerd zijn, dan zullen je gasten dat goede voorbeeld volgen.

 

4236962

 

Maak ruimte voor de spullen van je gasten

We houden allemaal van een goede dosis kitsch en prullaria, maar voor een bezoeker kan het al snel een beetje teveel van het goede lijken. Het is niet alleen belangrijk dat je ruimte schoon is, het is net zo belangrijk dat het netjes is. Je gasten willen waarschijnlijk niet hun hele verblijf uit een koffer leven, dus je kunt ze ruimte in je kast of op een plank aanbieden om hun persoonlijke spullen en toiletartikelen neer te zetten of op te bergen. Verder kun je ruimte vrijmaken in je kledingkast zodat je gasten hun kleding kunnen ophangen.

Besteed aandacht aan de details

Zodra je ruimte helemaal schoon en klaar is voor de gasten, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de volgende details:

  • Kijk of er nog haren op de bank of stoel liggen
  • Verwijder stof van de planken, fotolijsten en deuropeningen
  • Neem alle gladde oppervlakken en apparaten af
  • Controleer of er nog kruimels op het aanrecht liggen
  • Zorg dat je ook onder de meubels hebt geveegd of gezogen

1973276

En zorg dat het lekker ruikt!

Denk erover om je ruimte een eigen en authentieke geur te geven door schoonmaakmiddelen te gebruiken met natuurlijke geuren. Ook geurkaarsen en bloemen geven de lucht een schoon en een gastvrije aroma. Een goede tip willen we graag met je delen: gebruik geurende vuilniszakken in je keuken en badkamer. Het leeghalen van de prullenbak rook nog nooit zo goed!

Overweeg om een professionele schoonmaker in te huren

Als je het lastig vindt om alles alleen te moeten schoonmaken, dan kun je een professionele schoonmaker inhuren. Sommige verhuurders vinden het fijn om verschillende schoonmaakservices bij de hand te hebben — een vaste schoonmaker en iemand anders die kan invallen als de ander niet kan of in geval van nood. Het kan een goed idee zijn om rond te vragen bij de verhuurders in jouw buurt, om zo aanbevelingen te krijgen over een schoonmaker die bij je past.

5230711

Denk verder dan de accommodatie

Het maakt bijna niet uit hoe lang je bezig bent om je ruimte helemaal schoon te krijgen, als het een groot huis is dan zullen er altijd plekken zijn die niet helemaal spik en span zijn. Wees daarom duidelijk in je advertentie beschrijving, zodat je gasten precies weten wat ze kunnen verwachten en niet voor onverwachte verrassingen komen te staan.

We waarderen het ontzettend dat je zoveel tijd en zorg besteed aan het klaarmaken van je ruimte. Het is een van de beste manieren om je gasten te laten zien dat je een attente verhuurder bent! In ons Helpcentrum kun je meer lezen over onze Standaard voor Netheid.