English中文DeutschEspañolFrançaisItaliano日本語한국어Português ру́сский

Sinds Debbie en Michael Campbell zijn gestopt met werken zijn ze non-stop op reis en verblijven ze in Airbnb’s over de hele wereld. In de zomer van 2013 verkochten ze hun huis in Seattle en sindsdien hebben ze in 58 landen, 180 steden en 135 Airbnb’s een thuis gevonden. Debbie en Michael zijn bekend geworden als de ‘Senior Nomads’ en tegenwoordig delen ze hun ervaringen met het grote publiek, zoals in hun boek Your Keys, Our Home en op het podium tijdens Airbnb Open in 2015 en 2016. We hebben deze ervaren gasten gevraagd naar hun tips over gastvrijheid. Dit is wat zij graag met je delen:

Photo Credit: Scott Smith

Sinds wij begonnen zijn met onze avonturen als ‘Senior Nomad’ hebben we letterlijk op de voordeur van 135 verschillende Airbnb’s geklopt. Elke keer is het weer een spannend moment, omdat we niet weten of datgene wat we aan de andere kant van de deur zullen tegenkomen voldoet aan de verwachtingen die de advertentie ons heeft gegeven. Als de deur opengaat en jij ons in jouw huis verwelkomt, dan voelt het echt alsof we overal thuis kunnen komen. Op deze manier kun jij ervoor zorgen dat je gasten zich ook zo voelen.

Persoonlijke Ontvangst: We kijken er ontzettend naar uit om jou te leren kennen! We hebben namelijk jouw advertentie gekozen, we hebben elkaar online een beetje leren kennen en het maakt ons verblijf een stuk persoonlijker als we elkaar in het echt kunnen leren kennen. Als jij er zelf niet kan zijn, laat ons dan weten wie er wel is. Hopelijk heb je een betrouwbare mede-verhuurder gevonden die ons met open armen zal ontvangen in jouw huis. En als het kan, zou het ontzettend leuk zijn om elkaar te ontmoeten tijdens ons verblijf.

Help ons Thuis te Komen: Het zijn de kleine dingen die het doen. Een briefje om ons te verwelkomen, een drankje in de koelkast, misschien zelfs een lokale specialiteit die we kunnen proberen en natuurlijk koffie en thee. Het zijn de persoonlijke details die ervoor zorgen dat een Airbnb echt als een thuis kan voelen. Dus ga gerust je gang en vrolijk je huis op met bloemen, kunst, de boeken waar je van houdt en bijzonder servies. Oh en vergeet je huisregels en handleiding niet! Het is voor ons heel fijn om te weten hoe de dingen werken en waar ze staan – zo kunnen wij beter op je huis en spullen passen en hoeven we niet voor elk klein dingetje (hoe werkt de televisie?) contact met je op te nemen.

Eerlijkheid is het Beste Beleid: Niemand houdt van verrassingen (behalve op verjaardagen!). Stel dat de douche kapot is, het internet heel sloom is of dat er een demonstratie gepland staat voor de deur: laat het ons van te voren weten en vertel ook wat je plan is om het op te lossen (als dat kan!). Hoe jij omgaat met verandering is het belangrijkste en die eerlijkheid zorgt er ook voor dat je recensies positief blijven.

Houd Contact: Als we ergens voor een langere periode zijn, dan is het heel prettig als onze verhuurders af en toe even langskomen of vragen of alles nog naar wens is. Het laat echt zien dat ze het belangrijk vinden hoe de ervaring van hun gasten is. Verder geeft het een heel veilig en goed gevoel als we weten dat we je kunnen bereiken tijdens ons verblijf – voor het geval dat er iets verkeerd gaat of als we lokaal advies nodig hebben.

Deel Je Lokale Kennis: We willen eten waar jij graag eet! Vertrouw niet teveel op toeristische brochures of TripAdvisor, maar laat ons weten wat jouw favoriete plekken en restaurants in de stad zijn. Net als advies over het openbaar vervoer, of waar het veilig is en wat voor dingen er bij jou in de buurt gebeuren of plaatsvinden – die alleen een local kan weten. Natuurlijk kan je al deze informatie ook samenvoegen in een handleiding of gids, dat waarderen we ontzettend!