Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχετε εξαιρετικές φωτογραφίες του χώρου σας. Είναι το πρώτο πράγμα που κοιτούν οι πιθανοί επισκέπτες όταν σκέφτονται να κάνουν κράτηση σε μια ιδιοκτησία στην Airbnb και αυτό που τελικά θα καθορίσει το αν θα κάνουν κράτηση στον χώρο σας.

Οι καταχωρήσεις με όμορφες φωτογραφίες λαμβάνουν, σε γενικές γραμμές, περισσότερη προσοχή, περισσότερο ενδιαφέρον και περισσότερες κρατήσεις, επομένως αφιερώστε λίγο χρόνο για να τις κάνετε να ξεχωρίζουν. Προσελκύστε πιθανούς επισκέπτες, τονίστε τα δυνατά σημεία και προσδιορίστε κατάλληλα τις προσδοκίες που θα πρέπει να έχουν. Δώστε στους επισκέπτες τη δυνατότητα να κάνουν κράτηση με σιγουριά.

Προσφέρουμε την υπηρεσία επαγγελματικής φωτογράφισης σε πολλές περιοχές, αλλά αν αποφασίσετε να τραβήξετε φωτογραφίες μόνος ή μόνη σας, δείτε πέντε από τις πιο σημαντικές συμβουλές φωτογραφίας, ώστε να φαίνεται ο χώρος σας στα καλύτερά του.

Φωτίστε τους εσωτερικούς χώρους

Το φως είναι ο καλύτερος σύμμαχος του φωτογράφου. Τονίζει το φυσικό βάθος, το χρώμα και την αντίθεση σε ένα σκηνικό. Ο εξαιρετικός φωτισμός κάνει τη φωτογραφία σας να φαίνεται πιο επαγγελματική, πράγμα που κάνει κι εσάς να φαίνεστε επαγγελματίας.

Τραβήξτε φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανάψτε όλα τα φώτα, ανοίξτε τις κουρτίνες και επιτρέψτε στο φυσικό φως να ομορφύνει τον χώρο σας. Οι περισσότερες σύγχρονες φωτογραφικές μηχανές προσαρμόζονται για τα φωτεινά σημεία σκουραίνοντας τα υπόλοιπα, επομένως εστιάστε την κάμερα μακριά από τα παράθυρα, αν είναι δυνατόν.

Τραβήξτε φωτογραφίες από γωνία

Αυτή η τεχνική κάνει τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος και δίνει διάσταση στη φωτογραφία. Αν τραβήξετε μια φωτογραφία κατευθείαν τον τοίχο, μπορεί ο χώρος να φαίνεται μικρότερος από ότι είναι στην πραγματικότητα, ενώ οι γωνίες δίνουν την εντύπωση πραγματικής προοπτικής.

Η σύνθεση είναι πολύ σημαντική στη φωτογραφία. Σκεφτείτε τον κανόνα των τρίτων για την ισορροπία και τις οπτικές ακολουθίες για να δώσετε κίνηση στη φωτογραφία. Αναδείξτε τον χώρο σας και δημιουργήστε μια μοναδική οπτική εμπειρία!

Τακτοποιήστε το σκηνικό

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να τακτοποιήσετε τον χώρο σας. Η προσοχή του θεατή θα αποσπάται λιγότερο και, γενικότερα, ο χώρος σας θα φαίνεται πιο δελεαστικός και ευρύχωρος.

Σκεφτείτε ότι είστε διακοσμητής εσωτερικών χώρων: τοποθετήστε μερικά λουλούδια, απλώστε λίγα περιοδικά, ξεσκονίστε τις επιφάνειες. Φροντίστε ο χώρος σας να είναι πολύ τακτοποιημένος. Τακτοποιήστε, αλλά βεβαιωθείτε ότι η φωτογραφία αντιπροσωπεύει τον πραγματικό χώρο κατά την άφιξη των επισκεπτών. Φροντίστε οι φωτογραφίες να αντικατοπτρίζουν το πώς πραγματικά θα βρουν οι επισκέπτες τον χώρο σας.

Τονίστε τις μοναδικές παροχές

Έχετε όμορφη πίσω αυλή; Μπάρμπεκιου; Φοβερή κουζίνα; Υπάρχουν παιδικά παιχνίδια σε ένα δωμάτιο φτιαγμένο μόνο για παιδιά; Έχετε εκπληκτική θέα; Πλυντήριο-στεγνωτήριο; Τζάκι; Παρουσιάστε τα στους επισκέπτες με φωτογραφίες. Όλα αυτά τα πράγματα κάνουν τον χώρο σας να ξεχωρίζει από τους χώρους που δεν τα διαθέτουν (τόσο καταλύματα όσο και ξενοδοχεία), γι’ αυτό αναδείξτε τα με φωτογραφίες.

Οι άνθρωποι λατρεύουν τις μικρές λεπτομέρειες που γεμίζουν το κατάλυμά σας με ζωή και προσωπικότητα. Αν έχετε μια κιθάρα υπογεγραμμένη από τον Tom Petty ή μια συλλογή από πορσελάνες της εποχής του Εμφυλίου Πολέμου των ΗΠΑ ή κοτόπουλα στην πίσω αυλή, προσθέστε φωτογραφίες τους στην καταχώρησή σας. Μην φοβηθείτε να αναδείξετε τον χαρακτήρα του χώρου σας. Οι άνθρωποι λατρεύουν τους ενδιαφέροντες χώρους.

Τραβήξτε φωτογραφίες σε εξωτερικό χώρο

Οι εξωτερικοί χώροι είναι εξίσου σημαντικοί με τους εσωτερικούς. Βοηθήστε στον προσδιορισμό τον προσδοκιών που θα έχουν οι επισκέπτες κατά την άφιξή τους με το να φωτογραφίσετε τον χώρο σας εξωτερικά. Η καλύτερη χρονική στιγμή για να τραβήξετε φωτογραφίες σε εξωτερικό χώρο είναι μετά την ανατολή του ήλιου και πριν το ηλιοβασίλεμα, γνωστή ως “Χρυσή Ώρα”. Πρόκειται για την ώρα της ημέρας που το φως είναι πιο απαλό (πιο διάχυτο) και αναδεικνύει το ευρύτερο φάσμα χρωμάτων.

Και μην ξεχνάτε τη γειτονιά σας! Οι άνθρωποι ενθουσιάζονται με τον προορισμό τους όπως και με τον χώρο διαμονής τους, γι’ αυτό τραβήξτε φωτογραφίες της περιοχής σας. Θα καυχηθούν για το τι βρισκόταν σε κοντινή απόσταση, οπότε αν μένετε κοντά σε κάποιο τοπικό αξιοθέατο, ένα εξαιρετικό εστιατόριο ή ένα υπέροχο περιβάλλον, αναρτήστε μερικές φωτογραφίες.

Επιπλέον συμβουλή

Σε γενικές γραμμές, προσπαθήστε να προβάλλετε πολλές φωτογραφίες στην καταχώρησή σας γιατί προκαλούν περισσότερο ενθουσιασμό στους πιθανούς επισκέπτες. Δίνουν στον επισκέπτη τις πληροφορίες που χρειάζεται για να λάβει την απόφασή του, με αποτέλεσμα να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στην καταχώρησή σας. Προσπαθήστε να μην τραβήξετε πολλές φωτογραφίες του ίδιου σημείου. Φροντίστε να έχετε ποικιλία. Για να έχουν οι πιθανοί επισκέπτες μια πιο ολοκληρωμένη άποψη του χώρου σας, φροντίστε οι φωτογραφίες να δείχνουν τη συνολική εικόνα ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύετε και τις λεπτομέρειες.