English中文DeutschEspañolFrançaisItaliano日本語한국어Portuguêsру́сский

Je hebt geen dure camera’s, jaren ervaring met het nemen van foto’s of zeeën van tijd nodig om foto’s te nemen die er professioneel uitzien en opvallen in de zoekresultaten. Alles wat je nodig hebt is een smartphone, een of twee uur vrije tijd en deze handige handleiding.

We weten dat advertentiefoto’s een groot obstakel kunnen zijn om verhuurder te worden. Rond de 40 procent van degenen die hun ruimte proberen te verhuren, gooit de handdoek in de ring wanneer het tijd is foto’s toe te voegen. Zelfs verhuurders die al lang succesvol adverteren, vertellen ons vaak dat ze de kwaliteit van hun foto’s graag willen verbeteren.

Daarom willen wij je nu in staat stellen om zelf geweldige foto’s te maken van je ruimte. Met deze vijf tips ben je daarvan verzekerd.

1. Juiste timing

Goede verlichting is bepalend of een kamer er donker en somber uitziet of juist gezellig en warm. Neem alleen overdag foto’s, dan is de natuurlijke verlichting het best. Pas je luxaflex of zonwering aan om het zonlicht binnen te laten en doe indien nodig de lampen aan om donkere hoeken te verlichten. Vertrouw niet op de flitser, want daarmee kan een foto een zogenaamde harde uitstraling krijgen.

  • Regel nummer één om te Fotograferen als een Pro: Tik met je wijsvinger op het scherm op de verschillende plekken in de kamer om de ideale helderheid te krijgen. Tik de kamer rond om de exact goede belichting te vinden!

2. Haal alles uit je iPhone

Hier volgen drie snelle manieren om alles uit je iPhone te halen:

1. Raster inschakelen: Ga hiervoor naar Instellingen onder Foto’s & Camera.

2. Flitser uitschakelen: Open je camera app. Zoek in de linkerbovenhoek naar het lichtflits-pictogram en selecteer ‘uit’.

3. Zorg ervoor dat je camera op de foto-stand staat: Je kunt ook video’s opnemen met je iPhone, evenals andere beelden, zoals bijvoorbeeld slow-motion. Voor het maken van foto’s voor je advertentie werkt de gewone foto-stand het best. Zet deze aan in je camera app door onderaan je scherm door de verschillende opties te scrollen en ‘foto’ in het midden van je scherm te zetten. Als je de juiste optie hebt geselecteerd, heeft het woord ‘foto’ nu een gele kleur.

  • Regel om te onthouden om te Fotograferen als een Pro: Je hebt geen producten van Apple nodig om geweldige foto’s te maken. Android- en andere smartphones werken ook goed. Maar aangezien de meeste Airbnb verhuurders ons verteld hebben dat ze een iPhone hebben, wilden we daar verder op ingaan.

3. Regisseer jouw topfoto

Het draait allemaal om het vinden van de juiste plek en hoek om vanuit te fotograferen. Denk aan de volgende drie tips voor een goed resultaat:

Doen… Je telefoon recht en horizontaal houden.

Niet doen… Je telefoon draaien en deze boven je hoofd houden voor een beter beeld.

Doen… Hurken of knielen, als het moet, om het belangrijkste meubel in de kamer in het midden te krijgen en te zorgen dat die verticaal recht op de foto staat. In slaapkamers betekent dit dat je je richt op het bed, in woonkamers waarschijnlijk op de bank.

  • Regel om te onthouden om te Fotograferen als een Pro: Als je gebruik maakt van een iPhone, gebruik dan het raster om er zeker van te zijn dat je foto recht is. Laat het raster overlappen met een muur of een meubelstuk, zoals een nachtkastje.

4. Richt je op aantallen

Je advertentie moet het hele verhaal vertellen: wat kunnen potentiële gasten precies verwachten van je ruimte? Voeg genoeg foto’s van je woning toe aan de advertentie om de juiste verwachtingen te scheppen, om zo de juiste gasten voor je ruimte te vinden. Het fotografieteam van Airbnb raadt aan om drie tot vijf foto’s toe te voegen per kamer waar gasten toegang tot hebben.

  • Regel om te onthouden om te Fotograferen als een Pro: Schiet vanuit verschillende hoeken van elke kamer om een compleet beeld te geven.5. Denk aan de details

Gasten zien graag specifieke dingen die je ruimte uniek maken: de collage van vakantiefoto’s in de gang of de stapel met unieke gewatteerde spreien in je slaapkamer. Door dit soort details toe te voegen, kun je je advertentie onderscheiden van de rest.

  • Regel om te onthouden om te Fotograferen als een Pro: Houd je telefoon dichtbij het detail dat je wilt laten zien. Tik op het object op je scherm, zodat de camera van je telefoon daarop scherpstelt!