English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português  Nederlands

Het instellen van de juiste prijs voor je ervaringen kan lastig zijn. We zouden willen dat er een gemakkelijke formule was die we met je konden delen en die jou zou helpen om de perfecte prijs te bepalen – maar de waarheid is dat jouw ervaring uniek is, en de kans is groot dat jouw prijzen dat ook zullen zijn! We hebben hosts van over de hele wereld geïnterviewd en hebben zeven van de beste tips van hosts verzameld met veel reserveringen (en hoge beoordelingen)! Vergeet niet dat jij altijd jouw eigen prijs bepaalt. Dit zijn een paar suggesties om je te helpen bij het opstellen van de juiste prijs voor succes.

Bepaal je eigen doelgroep

Wie zijn de ideale gasten voor jouw ervaring? Het kan handig zijn om een ​​personage te maken van de perfecte gast. Wat zijn de persoonlijke kenmerken van iemand die het meest geïnteresseerd zou zijn in jouw vaardigheden of unieke kennis? Wat voor soort werk doen deze gasten? Wat zou hun vakantiebudget zijn? In welke andere activiteiten zijn zij geïnteresseerd? Van welke restaurants en bars zouden ze het meest genieten?

Denk na over wat deze persoon kan besteden aan een middag of avondje uit. Je kunt kijken naar de gemiddelde kosten van een diner of een ervaring die ze anders in de buurt zouden bijwonen. Houd in gedachten dat je wilt dat mensen jou en je ervaring serieus nemen, maar je wilt ook niet dat je prijs buiten het bereik van jouw doelgroep valt.

Levels voor succes

Wanneer je een nieuwe onderneming start, is het belangrijk om te begrijpen dat het tijd kost om succesvol te worden. Veel hosts die net beginnen en nog geen publiek, of vijf-sterrenrecensies hebben, trekken gasten naar hun ervaring door te beginnen met een lagere introductieprijs. Dit kan jouw eerste gasten verleiden om te reserveren, en kunnen jou helpen bij het opbouwen van beoordelingen en van mond tot mond reclame. Beoordelingen en recensies zijn ook invloedrijk ‘sociaal bewijs’, een instrumentele kracht en een krachtig verkoopinstrument en dit kan ervoor zorgen dat je prijs langzaam kan stijgen.

Veel hosts vinden dit ook een goed moment om na te denken over hoe goed hun ervaring past binnen de markt. Door al vroeg gasten te verleiden met een introductieprijs, kun je jouw concept valideren. Deze gasten bieden je de kans om informatie te verzamelen van de eerste mensen die het geluk hebben gehad om jouw ervaring bij te wonen.

Dit is hoe Travis, de host van Meditatie op Land’s End, voor zichzelf een prijsgids heeft opgesteld. Hij heeft zijn strategie nog iets uitgebreid door een gedifferentieerde prijsstructuur te bedenken. Met deze strategie kan hij verder werken aan doelen met sociaal bewijs, die hem helpen om verschillende prijzen en versies van zijn ervaring te testen.

 

Niveau 1: Begin met $20

  • Verhoog de prijs na 10 beoordelingen
  • Lage kosten, lage verwachting, grote groep, mensen komen misschien niet opdagen
  • Onverwachte hoge beloningen zullen uitstekende eerste beoordelingen opleveren

Niveau 2: $34

  • Verhoog de prijs na 20 beoordelingen
  • Degelijke interesse tegen een reguliere prijs (kosten van twee bioscoopkaartjes)

Niveau 3: $49

  • Verhoog de prijs na 60 beoordelingen
  • Geweldige prijs heeft me geholpen om de ervaringen een realistische bron van inkomsten te maken

Voer een vraag-en-aanbod-experiment uit

Wist je dat je verschillende prijzen kunt aanbieden voor je ervaring op verschillende datums? Kies één of twee datums in je agenda om een ​​lagere of hogere prijs te testen. Als je merkt dat gasten zich aanmelden voor die aangepaste ervaringen, is het misschien tijd om jouw prijzen te verhogen of te verlagen om ervoor te zorgen dat je aan de vraag voldoet.

Professionele tip: Wanneer kan de vraag naar je ervaring toenemen of afnemen? Maak een lijstje met tijden waarop jij je prijs misschien wilt uittesten. Denk aan lokale evenementen, seizoensevenementen, tijd van de dag of week, enz. Bijvoorbeeld: tijdens Carnaval kan er een toename zijn van reizigers die naar Rio komen, of in de maanden januari en februari kunnen er minder gasten komen naar New York City.

Inzicht in jouw kosten

Maak een gedetailleerde lijst met alle kosten die jij hebt om je ervaring uit te kunnen voeren. Denk aan de tijd om je voor te bereiden, transportkosten, licenties, vergunningen, materialen, benodigdheden, gereedschappen, locatie kosten, kosten voor drankjes, verfrissingen, enz.. Wat is er nodig? Wat kun je in een bulk kopen om geld te besparen? Wat kun je elimineren terwijl je nog steeds een onvergetelijke ervaring hebt? Wat zou je aan jouw activiteit kunnen toevoegen dat je niets extra’s zal kosten? Houd er rekening mee dat alle ervaringen minimaal één gast hebben, dus probeer vaste kosten te vermijden als er slechts enkele gasten reserveren.

James, host van de Bekijk buzz bands met een muziekblogger in San Francisco biedt zijn gasten een biertje, concertkaartjes en een extraatje, zonder kosten voor hem als host, een “blogpost /playlist/podcast over de line-up vóór de show.” Omdat James voor zijn ervaringen onderzoek doet naar bands, grijpt hij deze kans om een uniek extraatje voor zijn gasten te creëren, een extraatje dat waarde toevoegt zonder extra kosten.

Ik probeerde mijn prijs te verlagen, omdat ik dacht dat misschien meer mensen mijn ervaring zouden boeken. Ik heb opnieuw mijn aanbod bekeken, waardoor ik de kosten kon verlagen en dit hielp echt! – Gabriela, host van Ontdek Little Africa in Rio.

 

Gabriela bood iedereen aanvankelijk een caipirinha aan (een Braziliaanse cocktail), aan het einde van haar eerste ervaringen. Ze realiseerde zich al snel dat dit de kosten van de ervaring verhoogde en ze verwijderde het uit de ervaring. Door deze extra kosten weg te nemen, kon ze haar prijs verlagen, het aantal reserveringen verhogen en het had het bijkomende voordeel dat meer gezinnen deze ervaring boekte

Doe jezelf niet te kort

Zodra jij goed weet wat de kosten zijn om je ervaring te organiseren, hoe meer jij je op je gemak voelt tijdens het spelen met de prijs. Natuurlijk wil je winst maken, maar je wilt ook geen prijs instellen die je gasten wegjaagt. Overweeg de waarde die jouw gasten zullen hebben na het lezen van de beschrijving van jouw ervaring. Sommige hosts willen hun gasten verrassen, dit kan helpen bij de algehele tevredenheid, maar laat gasten ook weten wat ze zullen missen als ze niet reserveren.

Hoe verhoog je de waarde? Veel hosts hebben het meest succes met een hoogwaardige, uitvoerig beschreven ervaring. Ze concentreren zich op de gedeelten ‘Wat ik zal bieden’, ‘Wat we gaan doen’ en zelfs ‘Waar we zullen zijn’ in de advertentie van hun ervaring.

Positieve beoordelingen kunnen ook van invloed zijn op de manier waarop gasten jouw ervaring beoordelen. James zegt dat de unieke voordelen die hij biedt hebben geresulteerd in waardevolle en positieve recensies van gasten. Bovendien zijn sommige gasten bereid om meer te betalen!

“Het was zo leuk!! James is ongelooflijk goed geïnformeerd over de band (en bier en San Francisco). Laat je niet misleiden door de prijs!! Ik kan me voorstellen dat ik vijf keer de prijs betaal en nog steeds super blij ben met deze nacht.” – Hannah

Vraag het je gasten

Als je jouw ervaring uitprobeert met je vrienden en familie, krijg je hun feedback over je introductieprijs. Denk eraan, vraag mensen nooit wat ze zouden willen betalen! Ze geven je altijd een veel lager tarief. Je kunt ook vragen of ze $10 of $20 meer willen betalen dan de prijs waar jij mee begint. Als gasten je een enthousiaste “Ja!” geven, dan ben je waarschijnlijk op een goed startpunt. Je wilt natuurlijk altijd de verwachtingen van je gasten overtreffen; en dit kan leiden tot meer vijf-sterrenrecensies.

Denk aan het grotere plaatje

Je voelt wellicht de behoefte om jouw prijs te vergelijken met vergelijkbare ervaringen. Wanneer reizigers echter op zoek zijn naar ervaringen, kunnen ze een breder doel voor ogen hebben. Sommigen zoeken mogelijk een activiteit die alleen in jouw stad of buurt te vinden is; anderen zijn misschien op zoek naar een gedenkwaardige vrijdagavond, anderen naar een ontspannen doordeweekse namiddag. Het kan handig zijn om na te denken over hoe jij je ervaring zou kunnen passen in de reis van een gast en jouw prijs te vergelijken met andere dingen die die tijd zouden kunnen vullen. Wanneer gasten een pinball bar crawl zien, kunnen ze je echt vergelijken met een nacht in een club of een concert in plaats van een of andere flipperkast-ervaring.

Houd er ook rekening mee dat als jij jouw advertentie vergelijkt met de prijs van een andere ervaring, dit geen rekening houdt met het mogelijke feit dat de host recentelijk het tarief heeft aangepast. Je kunt dan jouw vergelijking vervolgens baseren op een niet-geteste prijs.

De prijs van jouw ervaring bepaal jij helemaal zelf. We hopen dat deze tips je hebben geholpen om te gaan experimenteren met je prijzen en om een juiste prijs te kunnen bieden aan je gasten en om een succesvolle host te worden. Ben je er klaar voor om je prijs te testen? Ga nu naar je advertentie en probeer het uit. Succes!