Η ποιότητα των φωτογραφιών σας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την απόδοση της καταχώρησής σας. Οι καταχωρήσεις με φωτογραφίες υψηλής ποιότητας ξεχωρίζουν γενικά μέσα από τα αποτελέσματα αναζήτησης και δέχονται πιο συχνές κρατήσεις.

Αποκαλύφθηκε από την έρευνά μας ότι οι φωτογραφίες είναι το ένα από τα τρία κορυφαία πράγματα που βλέπουν οι επισκέπτες όταν ψάχνουν ένα μέρος για να μείνουν. Με βάση μία μελέτη του 2016 σε περισσότερες από 100.000 καταχωρήσεις στην Airbnb, όσοι είχαν επαγγελματική φωτογράφιση κέρδισαν 28% περισσότερες κρατήσεις, θα μπορούσαν να χρεώσουν 26% υψηλότερη τιμή διανυκτέρευσης και να αυξήσουν τα συνολικά έσοδα κατά 40%.

Ευτυχώς, δεν χρειάζεστε φωτογραφική μηχανή με ακριβό εξοπλισμό, ούτε χρόνια φωτογραφικής εμπειρίας, ούτε ακόμη ατελείωτη σπατάλη χρόνου για να τραβήξετε τις δικές σας επαγγελματικές φωτογραφίες. Το μόνο που πραγματικά χρειάζεστε είναι ένα smartphone, μία ή δύο ώρες το πολύ, και τις συμβουλές εστίασης εικόνας και επεξεργασίας που αναγράφονται παρακάτω.

Εργαζόμαστε και μελετούμε περισσότερους τρόπους για να σας βοηθήσουμε. Σύντομα θα εμφανίσουμε ένα νέο εργαλείο που θα επισημαίνει τις φωτογραφίες εκείνες στις καταχωρήσεις σας που θα μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την απόδοσή σας. Μπορείτε να τις αντικαταστήσετε με τις υψηλής ποιότητας φωτογραφίες που θα τραβήξετε μόνοι σας.

Γι’ αυτό θέλουμε να σας δώσουμε τη δυνατότητα να τραβήξετε υπέροχες φωτογραφίες τον χώρο σας. Οι έξι αυτές συμβουλές υπόσχονται να κάνουν ακριβώς αυτό.

  1. Σωστή χρονική στιγμή

Ο καλός φωτισμός είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα δωμάτιο που φαίνεται σκοτεινό και θλιβερό και σε ένα δωμάτιο που φαίνεται ζεστό και ελκυστικό. Τραβήξτε φωτογραφίες μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν το φυσικό φως είναι δυνατότερο και φωτεινότερο. Προσαρμόστε τις κουρτίνες ή τις περσίδες (στόρια) για να αφήσετε να μπει ο ήλιος και ανάψτε τα φώτα ώστε να φωτίσετε τις πιο σκοτεινές γωνίες, εάν είναι απαραίτητο. Μη βασίζεστε στο φλας, το οποίο μπορεί να κάνει τις φωτογραφίες σας να φαίνονται ψυχρές.

Κανόνας για επαγγελματική φωτογράφιση που πρέπει να θυμάστε: Χρησιμοποιώντας τον δείκτη σας, εστιάστε σε διαφορετικές περιοχές του δωματίου κάνοντας κλικ στην οθόνη σας ώστε να βρείτε την ιδανική φωτεινότητα. Κάντε κλικ σε όλο το δωμάτιο για να ρυθμίσετε σωστά τον φωτισμό.

  1. Βελτιστοποιήστε το iPhone σας

Ακολουθούν τρεις γρήγοροι τρόποι για να αξιοποιήσετε στο έπακρο ένα iPhone Apple:

  • Ενεργοποιήστε την Προβολή Πλέγματος: Θα την βρείτε στις Ρυθμίσεις, κάτω από την Κάμερα.
  • Απενεργοποιήστε το Φλας: Ανοίξτε την εφαρμογή Κάμερα. Πατήστε το εικονίδιο του κεραυνού στην επάνω αριστερή γωνία και επιλέξτε “off”.
  • Βεβαιωθείτε ότι η κάμερά σας είναι στη ρύθμιση “φωτογραφία”: Το iPhone σας επιτρέπει επίσης τη λήψη βίντεο, σε αργή κίνηση και άλλους τύπους εικόνων. Ωστόσο, για τη λήψη φωτογραφιών για την καταχώρησή σας, η βασική ρύθμιση “φωτογραφία” λειτουργεί καλύτερα. Ενεργοποιήστε τη μέσω της εφαρμογής της Κάμερας προσαρμόζοντας το μενού επιλογών στο κάτω μέρος της οθόνης σας. Σύρετε τη “φωτογραφία” στο κέντρο. Θα επισημανθεί με κίτρινο χρώμα, όταν πλέον είναι ενεργοποιημένο.

Κανόνας για επαγγελματική φωτογράφιση που πρέπει να θυμάστε: Σίγουρα δεν χρειάζεστε ένα προϊόν Apple για να τραβήξετε υπέροχες φωτογραφίες. Τα κινητά Android ή τα άλλα smartphone λειτουργούν επίσης πολύ καλά. Αφού όμως οι περισσότεροι οικοδεσπότες της Airbnb μας λένε ότι χρησιμοποιούν το iPhone, θέλαμε να επισημάνουμε αυτές τις λειτουργίες.

  1. Στήστε μία δυνατή φωτογραφία

Το κλειδί είναι να βρείτε το σωστό σημείο και τη γωνία από όπου θα πρέπει να φωτογραφίσετε το σπίτι σας. Θυμηθείτε αυτές τις τρεις συμβουλές για επιτυχία:

Τι να κάνετε… Κρατήστε το τηλέφωνό σας ίσια και οριζόντια.

Τι να μην κάνετε… Μη σηκώνετε το τηλέφωνο πάνω από το κεφάλι σας για να έχετε καλύτερη θέα και μην το κρατάτε υπό γωνία.

Τι να κάνετε… Σκύψτε ή γονατίστε, εάν χρειαστεί, για να τραβήξετε το κύριο έπιπλο στο δωμάτιο κεντραρισμένο και καθέτως ίσια. Στα υπνοδωμάτια, αυτό σημαίνει ότι εστιάζετε στο κρεβάτι. Στα σαλόνια, ίσως μπορείτε να εστιάσετε στον κύριο καναπέ.

Κανόνας για επαγγελματική φωτογράφιση που πρέπει να θυμάστε: Εάν χρησιμοποιείτε iPhone, εκμεταλλευτείτε την Προβολή Πλέγματος για να βεβαιωθείτε ότι η λήψη είναι ευθεία. Ευθυγραμμίστε το πλέγμα με έναν τοίχο ή με ένα έπιπλο, όπως το κομοδίνο.

  1. Με στόχο την ποσότητα

Η καταχώρησή σας θα πρέπει να αναφέρει μια ολοκληρωμένη ιστορία: Τι ακριβώς πρέπει ή μπορούν να περιμένουν οι πιθανοί επισκέπτες από τον χώρο σας; Η συμπερίληψη αρκετών φωτογραφιών του σπιτιού σας στην καταχώρηση βοηθά στον καθορισμό των προσδοκιών, βοηθώντας σας ταυτόχρονα να προσελκύσετε τους κατάλληλους επισκέπτες στον χώρο σας. Η ομάδα φωτογραφίας της Airbnb προτείνει να συμπεριλαμβάνονται τρεις έως πέντε εικόνες από κάθε δωμάτιο της καταχώρησής σας, που θα έχουν πρόσβαση οι επισκέπτες.

Κανόνας για επαγγελματική φωτογράφιση που πρέπει να θυμάστε: Τραβήξτε από διαφορετικές γωνίες το κάθε δωμάτιο ώστε να δημιουργήσετε μια πλήρη εικόνα.

  1. Θυμηθείτε τις λεπτομέρειες

Οι επισκέπτες λατρεύουν να βλέπουν τις λεπτομέρειες που κάνουν τον χώρο σας να είναι μοναδικός: το κολάζ των φωτογραφιών διακοπών που κρέμονται στον διάδρομο ή μια στοίβα από παλιά παπλώματα στο υπνοδωμάτιό σας. Η συμπερίληψη φωτογραφιών με αυτά τα στοιχεία μπορεί να βοηθήσει στη διάκριση της καταχώρησής σας.

Κανόνας για επαγγελματική φωτογράφιση που πρέπει να θυμάστε: Κρατήστε το τηλέφωνό σας κοντά στη λεπτομέρεια που θέλετε να προβάλετε. Αγγίξτε το στοιχείο στην οθόνη σας και η κάμερα του τηλεφώνου σας θα εστιάσει, συνήθως ξεθωριάζοντας το φόντο για να επισημαίνεται ακόμα περισσότερο το εν λόγω κύριο αντικείμενο.

  1. Βελτιστοποίηση με εργαλεία επεξεργασίας

Εάν δεν υπήρχε ο σωστός φωτισμός σε μερικές από τις λήψεις σας, μην ανησυχείτε. Τα εργαλεία επεξεργασίας που συνοδεύουν τις περισσότερες ψηφιακές κάμερες μπορούν να σας βοηθήσουν να τελειοποιήσετε τις φωτογραφίες.

Για να επεξεργαστείτε μια φωτογραφία στο iPhone σας, επιλέξτε οποιαδήποτε φωτογραφία από τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην Επεξεργασία στην επάνω δεξιά γωνία. (Λάβετε υπόψη σας ότι αν επεξεργάζεστε μια εικόνα απευθείας μέσα στην εφαρμογή της Κάμερας , το πλήκτρο Επεξεργασίας θα εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης σας.)

Μπορείτε να βελτιώσετε σχεδόν οποιαδήποτε φωτογραφία προσαρμόζοντας τη φωτεινότητα, την αντίθεση και τον κορεσμό.

Φωτεινότητα: Οι περισσότερες κάμερες προσαρμόζουν αυτόματα τη φωτεινότητα, γι’ αυτό στρέψτε την κάμερά σας προς ένα μέρος του δωματίου με μέτρια φωτεινότητα, δηλαδή όχι το πιο φωτεινό παράθυρο ή την πιο σκοτεινή γωνία. Ακόμα και έτσι, οι περισσότερες φωτογραφίες εσωτερικών χώρων θα επωφεληθούν από λίγη επεξεργασία της φωτεινότητάς τους μετά τη λήψη τους.

Για να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα της κάμερας του iPhone, ανοίξτε τις λειτουργίες επεξεργασίας για μια εικόνα και επιλέξτε το εικονίδιο μικρού ρολογιού στο κάτω μέρος της οθόνης σας. Κάντε κλικ στο κάτω βέλος για να ανοίξετε το μενού του Φωτός, στη συνεχεία επιλέξτε Φωτεινότητα και χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό για να προσαρμόσετε το επίπεδο του φωτός στην εικόνα σας. Εξακολουθείτε να θέλετε οι φωτογραφίες σας να είναι τόσο αληθινές όσο και η πραγματικότητα που απεικονίζουν, γι’ αυτό προσαρμόστε τη φωτεινότητα αρκετά ώστε να βελτιώσετε την εικόνα σας, ενώ εξακολουθείτε να παρουσιάζετε με ακρίβεια τον χώρο.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε και τις άλλες ρυθμίσεις ώστε να δείτε ποιες σας αρέσουν περισσότερο. Απλά θυμηθείτε ότι δεν πρέπει να το παρακάνετε. Θέλετε οι εικόνες σας να είναι ελκυστικές και γεμάτες φως, αλλά θα πρέπει επίσης να φαίνεται ότι είναι φυσικές.

Αντίθεση: Η διαφορά μεταξύ του φωτός και του σκότους στη φωτογραφία σας είναι το βασικό συστατικό που δημιουργεί την αντίθεση. Η πολύ μικρή αντίθεση κάνει μια φωτογραφία να φαίνεται ξεθωριασμένη και επίπεδη. Λόγω υπερβολικής αντίθεσης, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο στο να δει σωστά κανείς την εικόνα, εάν τα σκοτεινά σημεία είναι πολύ σκοτεινά και τα φωτεινά σημεία πολύ λαμπερά. Η μικρή αύξηση της αντίθεσης μπορεί να δημιουργήσει μια πιο ελκυστική εικόνα.

Στο iPhone σας, μπορείτε να βρείτε τη ρύθμιση της Αντίθεσης και στο Φως. Αυξήστε την αντίθεση αρκετά για να φωτίσετε τα κύρια σημεία και να δώσετε στην εικόνα σας περισσότερο βάθος.

Κορεσμός: Αυτό αναφέρεται στην ένταση του χρώματος στην εικόνα σας. Η αύξηση του κορεσμού είναι ένας εύκολος τρόπος για να αυξήσετε την ένταση της εικόνας σας, αλλά είναι επίσης εύκολο και να το παρακάνετε.

Για να ρυθμίσετε τη χρωματική ένταση της εικόνας σας, ανοίξτε το μενού Χρώμα ακριβώς κάτω από το μενού Φως και επιλέξτε Κορεσμός, ο οποίος θα ανοίξει το ρυθμιστικό κοντά στο κάτω μέρος της οθόνης.