Valokuvien laatu voi vaikuttaa suuresti siihen, miten hyvin kohteesi suoriutuu. Kohteet, joista on laadukkaampia kuvia, erottuvat yleensä hakutuloksissa, ja niitä varataan useammin.

Tutkimuksemme mukaan valokuvat ovat yksi kolmesta tärkeimmästä asiasta, joita vieraat tarkastelevat majoituspaikkaa etsiessään. Yli 100 000 Airbnb-kohteesta vuonna 2016 tehdyn tutkimuksen perusteella ne, joilla oli ammattivalokuvat, saivat 28 % enemmän varauksia, saattoivat veloittaa 26 % korkeamman yökohtaisen hinnan, ja niiden kokonaistulot kasvoivat 40 %.

Onneksi et tarvitse kalliita kameralaitteita, vuosien valokuvauskokemusta tai edes paljon aikaa ottaaksesi itse ammattilaisen ottamilta näyttäviä kuvia. Tarvitset vain älypuhelimen, pari tuntia aikaa ja alla olevia kuvaus- ja muokkausvihjeitä.

Etsimme myös uusia tapoja voidaksemme auttaa sinua. Otamme pian käyttöön uuden työkalun, joka merkitsee ilmoituksestasi valokuvat, jotka voivat vaikuttaa kielteisesti kohteesi suoriutumiseen. Voit korvata ne itse ottamillasi korkealaatuisilla kuvilla.

Siksi haluamme antaa sinulle mahdollisuuden ottaa upeita kuvia kohteestasi. Nämä kuusi vihjettä lupaavat tehdä juuri sen.

1.Ajoita oikein

Hyvä valaistus tarkoittaa eroa pimeän ja kolkon huoneen ja lämpimän ja kutsuvan huoneen välillä. Ota kuvia vain päiväsaikaan, kun luonnonvalo on kirkkaimmillaan. Säädä varjostimet tai kaihtimet päästääksesi auringonpaisteen sisälle ja sytytä tarpeen tullen lamput valaisemaan pimeät nurkat. Älä luota salamaan, joka voi saada valokuvasi näyttämään karuilta.

Ammattivalokuvaajan muistisääntö: Napauta etusormella huoneen eri alueita näytöllä löytääksesi ihanteellisen valoisuuden. Napauta ympäri huonetta saadaksesi valaistuksen kohdalleen.

2. Optimoi iPhonesi

Seuraavassa kolme nopeaa tapaa hyödyntää parhaiten Applen iPhonea:

  • Laita ruudukkonäkymä päälle: Löydät sen asetusten kohdasta Kamera.
  • Laitasalama pois päältä: Avaa kamerasovellus. Napauta vasemmassa yläkulmassa olevaa salamakuvaketta ja valitse “pois päältä”.
  • Varmista, että kamera on kuva-asetuksessa: iPhonella voi ottaa myös videoita, hidastuskuvia ja muita kuvia. Kuvien ottamiseen kohteesta soveltuu kuitenkin parhaiten kuvien perusasetus. Kytke se päälle kamerasovelluksessa säätämällä näytön alareunassa olevaa vaihtoehtovalikkoa. Liu’uta “kuva” keskelle. Se korostuu keltaisella, kun se kytketään päälle.

Ammattivalokuvaajan muistisääntö: Et todellakaan tarvitse Applen laitetta ottaaksesi hyviä kuvia – Android- ja muut älypuhelimet toimivat myös hyvin. Koska suurin osa Airbnb-majoittajista kertoo käyttävänsä iPhonea, halusimme muistuttaa näistä toiminnoista.

3. Luo vahva otos

Tärkeintä on löytää oikea paikka ja kuvakulma kohteesi kuvaamiseen. Muista nämä kolme vihjettä menestymiseen:

Tee näin… Pidä puhelinta suorassa ja vaakasuorassa.

Älä tee näin… Nosta puhelinta pääsi yläpuolelle saadaksesi paremman näkymän tai pidä sitä vinossa.

Tee näin… Kyykisty tai polvistu tarvittaessa, jotta saat huoneen tärkeimmän huonekalun keskelle ja pystysuoraan. Makuuhuoneissa se tarkoittaa kohdistamista vuoteeseen, olohuoneissa mahdollisesti sohvaan.

Ammattivalokuvaajan muistisääntö: Jos käytät iPhonea, käytä ruudukkonäkymää varmistaaksesi, että kuva on suorassa. Aseta ruudukko linjaan seinän tai huonekalun, kuten yöpöydän, kanssa.

4. Tavoittele tilavuutta

Ilmoituksesi pitäisi kertoa täydellinen tarina: Mitä mahdolliset vieraat voivat tarkasti ottaen odottaa kohteeltasi? Kun ilmoituksessa on riittävästi kuvia kohteestasi, se auttaa luomaan odotuksia – ja houkuttelemaan kohteeseesi sopivia vieraita. Airbnb:n valokuvaustiimi suosittelee, että ilmoituksessasi on 3–5 kuvaa jokaisesta huoneesta, johon vieraat voivat päästä.

Ammattivalokuvaajan muistisääntö: Ota kuvia jokaisen huoneen eri nurkista lähtien kokonaiskuvan luomiseksi.

5. Muista yksityiskohdat

Vieraat haluavat mielellään nähdä yksityiskohtia, jotka tekevät kohteestasi ainutlaatuisen: käytävällä roikkuva lomakuvakollaasi tai makuuhuoneen antiikkipeitot. Näiden yksityiskohdista otettujen kuvien sisällyttäminen voi auttaa kohdettasi erottumaan muista.

Ammattivalokuvaajan muistisääntö: Pidä puhelimesi lähellä yksityiskohtaa, jonka haluat esitellä. Kun kosketat näytöllä olevaa kohdetta, puhelimen kamera tarkentaa sen ja himmentää yleensä taustaa korostaakseen pääkohdetta vielä enemmän.

6. Viimeistele muokkaustyökaluilla

Jos et saanut oikeaa valoa joihinkin kuviisi, älä huoli. Useimpiin digikameroihin sisältyvät muokkaustyökalut voivat auttaa sinua viimeistelemään niitä.

Voit muokata kuvaa iPhonellasi valitsemalla minkä tahansa kuvan kuvakirjastostasi ja napauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa kohtaa Muokkaa. (Huomaa, että jos muokkaat kuvaa suoraankamerasovelluksessasi, Muokkaa-painike ilmestyy näytön alareunaan.)

Voit parantaa melkein mitä tahansa kuvaa säätämällä valoisuutta, kontrastia ja värikylläisyyttä.

Valoisuus: Useimmat kamerat säätävät valoisuuden automaattisesti, joten suuntaa kamerasi sitä huoneen osaa kohti, jossa valoisuus on keskitasoa, äläkä valoisinta ikkunaa tai pimeintä nurkkaa kohti. Silti useimmat sisätiloista otetut valokuvat hyötyvät pienestä kuvaamisen jälkeen tehdystä valoisuuden lisäämisestä.

Voit säätää iPhonen kameran valotusta avaamalla kuvan muokkaustoiminnot ja valitsemalla näytön alareunassa olevan pienen kellokuvakkeen. Napauta alaspäin olevaa nuolta avataksesi Valo-valikon, valitse sitten kohta Valoisuus ja käytä liukusäädintä säätääksesi kuvan valoisuustasoa. Muista, että haluat kuitenkin kuviesi olevan totuudenmukaisia, joten säädä valoisuutta riittävästi niin, että se parantaa kuvaasi ja samalla esittelee kohdettasi tarkasti.

Voit tarkastella myös muita muokkauksia nähdäksesi, mistä pidät eniten. Muista vain olla liioittelematta. Haluat kuviesi olevan kutsuvia ja täynnä valoa, mutta niiden pitäisi myös näyttää luonnollisilta.

Kontrasti: Kuvasi valoisten ja tummien kohtien välinen ero luo kontrastin. Liian pieni kontrasti jättää kuvan haaleaksi ja latteaksi. Liian suuren kontrastin takia kuvaa voi olla vaikea katsoa: tummat kohdat ovat silloin liian tummia ja valoisat kohdat liian valoisia. Kontrastin lievä lisääminen voi tehdä kuvasta selkeämmän.

Löydät kontrastin säädön iPhonesta myös Valo-valikosta. Lisää kontrastia juuri sen verran, että se kirkastaa korostukset ja antaa kuvallesi lisää syväterävyyttä.

Värikylläisyys: Tämä tarkoittaa kuvan värin voimakkuutta.  Värikylläisyyden lisääminen on helppo tapa lisätä kuvan eloisuutta, mutta sitä voi myös helposti tulla liikaa.

Voit säätää kuvasi värikylläisyyttä avaamalla Valo-valikon alapuolella olevan Väri-valikon ja valitsemalla Värikylläisyys-kohdan, joka avaa näytön alareunan lähellä olevan liukusäätimen.