Kvaliteten på dina foton kan ha stor inverkan på hur bra din annons presterar. Annonser med högkvalitativa foton sticker vanligtvis ut i sökresultat och blir oftare bokade.

Våra efterforskningar har visat att foton är en av de tre vanligaste metoderna gäster använder när de söker efter ett ställe att bo. Baserat på en studie från 2016 med fler än 100 000 Airbnb-annonser, kunde de med professionell foton få 28 % fler bokningar, ta ut 26 % högre pris per natt och öka sina totala intäkter med 40 %.

Lyckligtvis behöver du inte dyr kamerautrustning, åratal av erfarenhet av fotografering, eller massvis av tid för att ta dina egna professionella bilder. Allt du egentligen behöver är en smart telefon, en extra timme eller två och fotograferings- och redigeringstipsen nedan.

Vi arbetar även på fler metoder som kan hjälpa dig. Snart kommer vi att lansera ett nytt verktyg som flaggar foton i dina annonser som kan påverka din prestation negativt. Du kan ersätta dem med högkvalitativa foton som du tar själv.

Det är därför vi vill ge dig möjlighet att ta bra foton av ditt utrymme. Dessa sex tips utlovar just detta.

 

1. Rätt timing

Bra belysning är skillnaden mellan ett rum som ser mörkt och trist ut, kontra ett som ser varmt och inbjudande ut. Ta bara foton under dagen, när det naturliga ljuset är som ljusast. Justera dina gardiner eller persienner för att släppa in solen, och tänd lampor för att belysa mörka hörn vid behov. Lita inte på blixten, de kan få dina foton att se platta ut.

Regel inom proffsfotografering som kan vara bra att komma ihåg: Med hjälp av ditt finger trycker du på pekskärmen på olika områden i rummet för att hitta det perfekta ljuset. Klicka dig runt i rummet för att få rätt belysning.

2. Optimera din iPhone

Här är tre snabba sätt att få ut mesta möjliga av en Apple iPhone:

  • Aktivera  Rutnät: Du hittar detta Inställningar, under Kamera.
  • Stäng av  Blixten: Öppna din kamera app. Tryck på blixten i det övre vänstra hörnet och välj “av.”
  • Kontrollera att kameran är inställd på “foto”: Med din iPhone kan du även ta video, slo-mo och andra typer av bilder. För att ta annonsbilder fungerar dock grundinställningen “foto” bäst. Aktivera den i kamera-appen genom att justera menyn med alternativ längst ner på skärmen. Drag “foto” till mitten. När funktionen är på, markeras den i gult.

Regel inom proffsfotografering att komma ihåg: Du behöver absolut ingen Apple-produkt för att ta bra foton—Android, eller andra smarttelefoner fungerar lika bra. Men eftersom majoriteten av Airbnbs värdar berättat att de använder en iPhone, vill vi påpeka dessa funktioner.

3. Iscensätt en stark bild

Nyckeln är att hitta rätt plats och vinkel när du ska fotografera ditt boende. Kom ihåg dessa tre tips för framgång:

Rätt… Håll din telefon rakt och horisontellt.

Fel… Höja telefonen över huvudet eller hålla den i en vinkel för att få en bättre vy.

Rätt… Kryp eller knäböj vid behov för att få huvuddelen av möblerna i rummet centrerade och vertikalt raka. I sovrum innebär det att fokusera på sängen; i vardagsrum, kanske soffan.

Regel inom proffsfotografering att komma ihåg: Om du använder en iPhone, dra nytta av rutnäts-vyn för att se till att din bild blir rak. Justera rutnätet mot en vägg eller en möbel, t. ex. ett nattduksbord.

4. Sikta på volym

Din annons bör teckna en fullständig bild: Vad exakt kan potentiella gäster förvänta sig av ditt boende? Att inkludera tillräckligt många foton av ditt boende i annonsen bidrar till att sätta förväntningar—och hjälper dig att locka rätt gäster till ditt utrymme. Airbnbs fototeam rekommenderar att du inkluderar tre till fem bilder av varje rum i ditt boende som gäster har tillgång till.

Regel inom proffsfotografering att komma ihåg: Fota från olika hörn av alla rum för att skapa en fullständig bild.

5. Kom ihåg detaljerna

Gäster älskar att se de detaljer som gör ditt boende unikt: ett collage av semesterfoton som hänger i din hall, eller en hög med antika lapptäcken i sovrummet. Att inkludera bilder av dessa detaljer kan hjälpa till att särskilja din annons.

Regel inom proffsfotografering att komma ihåg: Håll telefonen nära den detalj du vill visa upp. Tryck på objektet på skärmen, så kommer din telefonkamera att fokusera på det, oftast tonas bakgrunden ut för att markera huvudobjektet ännu mer.

6. Förfina med redigeringsverktyg

Om du inte fick rätt ljus på några av fotona, oroa dig inte. Redigeringsverktyget som medföljer de flesta digitala kameror kan hjälpa dig att förfina dem.

Om du vill redigera ett foto på din iPhone väljer du ett foto från ditt fotobibliotek och klickar sedan på Redigera längst upp till höger. (Observera att om du redigerar en bild direkt i kamera-appen  kommer Redigera -knappen att visas längst ner på skärmen.)

Du kan förbättra nästan alla foton genom att justera ljusstyrka, kontrast och mättnad.

Ljusstyrka: De flesta kameror justerar ljusstyrkan automatiskt, så rikta din kamera mot en del av rummet med medelhög ljusstyrka, d.v.s. inte det ljusaste fönstret eller det mörkaste hörnet. De flesta inomhusfoton skulle dock kunna dra nytta av en liten efterjustering av ljusstyrkan.

Om du vill justera ljusstyrkan på din iPhone-kamera öppnar du redigeringsfunktionerna för en bild och väljer den lilla klock-ikonen längst ner på skärmen. Klicka på nedåtpilen för att öppna Ljus -menyn, välj sedan Ljusstyrka och använd skjutreglaget för att justera bildens ljusnivå. Tänk på att du fortfarande vill att dina foton ska vara verklighetstrogna, så justera ljusstyrkan tillräckligt för att förbättra din bild samtidigt som du representerar utrymmet korrekt.

Du kan även utforska övriga justeringar för att se vilka du gillar bäst. Kom bara ihåg att inte överdriva. Du vill att dina bilder ska vara inbjudande och fyllda med ljus, men de bör också se naturliga ut.

Kontrast: Skillnaden mellan ljus och mörker i ditt foto är vad som skapar kontrast. För lite kontrast kan resultera i ett foto som ser suddigt och platt ut. För mycket kontrast gör att bilden kan bli svår att se om mörkret är för mörkt och ljuset för ljust. Du kan öka kontrasten en smula för att få en skarpare bild.

På din iPhone återfinner du även justeringen av Kontrast  i Ljus-menyn. Förstärk kontrasten tillräckligt för att lysa upp de ljusaste partierna och ge bilden mer djup.

Mättnad: Detta avser bildens färgintensitet. Att öka mättnaden är ett enkelt sätt att öka bilddjupet, men det är även lätt att överdriva den.

Om du vill justera färgdjupet på bilden öppnar du menyn Färg direkt under menyn Ljus och väljer Mättnad, vilket öppnar justeringsreglaget nära botten på skärmen.