English — Español — 中文 — Deutsch — Français — Italiano — 日本語 —

 한국어 — русский — Português — Nederlands

 

Veel van de meest succesvolle hosts merken iets in hun ervaringsbeoordelingen – hun gasten zijn enthousiast over de geweldige ‘waarde’ van de ervaring. Gasten vinden dat ze een goede deal hebben voor dat wat ze betaald hebben. Hoewel de prijs geheel aan jou is, is het een goed idee om een prijs in te stellen waardoor de verwachtingen van je gasten overeenkomen met wat je ervaring te bieden heeft.

Prijzen instellen en verwachtingen creëren

Wanneer gasten je ervaring bekijken, kijken ze goed naar de prijs en beslissen ze op basis van wat is inbegrepen of het een redelijk bedrag is voor wat ze verwachten. Om je voor te stellen hoe gasten kunnen reageren op verschillende prijzen, is het handig om jezelf in hun situatie te verplaatsen.

Een hogere prijs kan erbijvoorbeeldtoe leiden dat gasten een luxere ervaring verwachten. Of een schijnbaar redelijke prijs van $ 75 voor een diner-ervaring lijkt misschien duur voor twee gasten die als koppel boeken. Die gasten zullen zich afvragen wat ze voor $ 150 zouden krijgen, als ze naar een restaurant zouden gaan.

Gasten kunnen ook ‘verborgen’ kosten (zoals vervoer van/naar de ervaringslocatie als die buiten het stadscentrum is, eventuele huur van benodigd materiaal, etc.) meenemen in de berekening van de totaalprijs. Gasten berekenen vaak de kosten van wat is inbegrepen in de ervaring, en vergelijken dit met de prijs die ze zelf zouden betalen om dit te kopen, en trekken dat vervolgens af van de prijs van jouw ervaring.

Gasten berekenen vaak de kosten van wat is inbegrepen in de ervaring, en vergelijken dit met de prijs die ze zelf zouden betalen om dit te kopen, en trekken dat vervolgens af van de prijs van jouw ervaring. In werkelijkheid vragen veel gasten zich af: “Zou ik dit zelf kunnen doen zonder de ervaring te boeken?”

Onze aanpak is om altijd de verwachtingen van onze gasten te overtreffen, waardoor ze het gevoel hebben dat ze meer hebben ontvangen dan waar ze voor hebben betaald. We vermaken onze gasten met leuke en historische verhalen rond de Hollywood Sign… We nemen ook veel creatieve foto’s voor onze gasten, zodat ze iets hebben om aan hun ervaring terug te denken. – Thomas en Jessie, hosts van wandelingen bij de Hollywood Sign in Los Angeles

Toon de unieke waarde

Houd rekening met de waarde die jij, als host en expert, aan je ervaring geeft en probeer manieren te vinden om dat te benadrukken in zowel de beschrijving van je ervaring als tijdens de ervaring zelf. Je kuntbijvoorbeeld het verhaal delen over hoe je bent begonnen met de activiteit, of vertellen dat je prijzen of diploma’s hebt gekregen voor de activiteit.

We hebben van gasten gehoord dat ze bereid zijn om meer te betalen op basis van de expertise van de host, en het gevoel dat ze speciale of unieke toegang krijgen die ze anders niet hadden kunnen krijgen.

Deel vanuit je passie en liefde. Dit is wat jouw aanbod uniek maakt.  Mensen komen voor iets dat ze ergens anders niet kunnen vinden, dus wees niet bang om te laten zien hoe uniek je bent. – Alesha, yoga-host in Barcelona

Ik probeerde mezelf op een persoonlijke manier te beschrijven, maar bovenal begreep ik dat mijn gasten op zoek waren naar mijn familieverhalen en mijn kookgeheimen. Mijn ervaring is meer dan alleen een kookles, elke keer nemen ze recepten en een klein stukje van mij mee… – Silvia, kok en host in Rome

 

Experimenteren met de prijs

Je bepaalt altijd zelf je prijs, dus experimenteer gerust om te ontdekken wat het beste werkt voor jou en je gasten. Je kunt zelfs de prijs voor specifieke datums wijzigen als nog niemand heeft geboekt, om te zien hoe dat de vraag beïnvloedt.

Je kunt ook experimenteren met wat er is inbegrepen, waardoor je mogelijk je vaste kosten vermindert. Bijvoorbeeld: Gabriela, een host voor wandeltochten in Rio de Janeiro, ontdekte dat ze kon stoppen met het aanbieden van een caipirinha (een Braziliaanse cocktail), waardoor ze de prijs kon verlagen en haar ervaring ook kon openstellen voor gezinnen met kinderen, wat haar publiek uitbreidde.

Vind jouw ideale prijs. Als het een goede prijs is, zul je continu klanten krijgen. – Korey, fotografie-host in Washington, DC

Veel succesvolle verhuurders beginnen met een lagere prijs om al vroeg de aandacht te trekken en feedback te krijgen. Je kunt meer lezen over de prijsstrategie van andere hosts in dit artikel.