Vorig jaar, toen CEO en Head of Community Brian Chesky aan het nadenken was over nieuwe manieren om contact te maken met verhuurders besloot hij dat hij meerdere keren per jaar de vragen met de meeste stemmen zou beantwoorden in een livestream Q&A-sessie met verhuurders.

Nadat hij in november vorig jaar een overweldigend aantal van 11.579 vragen ontving voor de Q&A voor Verhuurders is er veel gebeurd. In februari hadden we de grootste lancering in onze tienjarige geschiedenis, en natuurlijk hadden verhuurders een heleboel vragen over hoe deze nieuwe updates van invloed zouden zijn op hun verhuuractiviteiten. Dus een paar dagen later kwamen we opnieuw bij elkaar voor het tweede Q&A-evenement voor verhuurders. Deze keer werden de vragen over de recente lancering beantwoord door Brian en de in Londen gevestigde Superhost Rebecca.

Klik op elke vraag om Brian’s antwoord te bekijken of lees een korte samenvatting hieronder.

 1. Wat zijn de voordelen van het nieuwe Superhost-programma? Kun je ons meer details geven?

Samenvatting: Naast de bestaande voordelen voor Superhosts (Superhost-filter in zoekfunctie, profielbadge, vroege toegang tot producten, reischeque van $100, snellere ondersteuning, uitnodigingen voor evenementen en meer bekendheid en zichtbaarheid), zullen we wereldwijd extra voordelen introduceren. In de loop van 2018 zal iedereen toegang krijgen tot aangepaste URL’s voor je advertenties, toegang tot ondersteuning bij je belasting voor Amerikaanse verhuurders en nog veel meer. Ga voor meer informatie over alle nieuwe voordelen naar airbnb.nl/superhost.

 1. Is het nu moeilijker om een Superhost te worden?

Samenvatting: Hoewel het nu iets moeilijker is om een Superhost te worden, is dat wat het moeilijker maakt slechts een hele kleine verandering. Vanaf juli hebben we een algemene beoordeling nodig van 4,8 in plaats van 80% vijf-sterrenrecensies om een Superhost te worden, zodat de vereisten voor het Superhost-programma consistent zijn met Plus, Collecties en meer.

 1. Wat is het verschil tussen Airbnb Plus en Superhost?

Samenvatting: Superhosts zijn verhuurders die worden erkend door het aanbieden van geweldige gastvrijheid. Airbnb Plus beloont de geweldige gastvrijheid ook, daarnaast bestaat Plus uit fantastische woningen die een persoonlijke inspectie op 100 punten hebben doorlopen die de kwaliteit en het comfort van de woning verifieert.

 1. Hoe kom ik in aanmerking voor Airbnb Plus?

Samenvatting: Om in aanmerking te komen voor Airbnb Plus, moet je een gemiddelde beoordeling van 4,8 of hoger hebben, een acceptatiegraad van 95% en geen annuleringen in het afgelopen jaar. Verder moeten Plus-verhuurders een inspectie van 100 verschillende punten met goed gevolg hebben doorlopen om zo te kunnen waarborgen dat hun advertentie comfortabel is en ontworpen met oog voor detail. Leer meer over Plus door naar airbnb.nl/plus/host te gaan.

 1. Waarom zijn er kosten verbonden aan de aanmelding voor Plus?

Samenvatting: De eenmalige, niet-restitueerbare bijdrage van $149 is bedoeld om de kosten te dekken van het persoonlijke huisbezoek en een persoonlijk rapport over jouw woning. Daarnaast investeren we in verhuurders die het verificatieproces voltooien en deelnemen aan Airbnb Plus door professionele fotografie aan te bieden, redactionele schrijftips voor de beschrijving van hun vermelding te geven en is er toegang tot premium klantenondersteuning.

 1. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn advertentie in de juiste categorie staat?

Samenvatting: Om er voor te zorgen dat je advertentie in de juiste categorie geplaatst wordt ga je naar https://www.airbnb.com/hosting/listings om de informatie over je advertentie bij te werken.

 1. Kunnen wij suggesties doen voor categorieën?

Samenvatting: Ja, we horen ontzettend graag wat jouw suggesties zijn voor nieuwe categorieën. Stuur je ideeën in door naar airbnb.com/feedback te gaan.

 1. Hoe bepaal je wie er onderdeel kan zijn van een Collectie?

Samenvatting: Je wordt opgenomen in een Collectie die gebaseerd is op bepaalde criteria die specifiek zijn voor die specifieke Collectie. Vaak kun je automatisch worden opgenomen in een Collectie. Als je bijvoorbeeld een algemene beoordeling van 4,8 of hoger hebt, vijf-sterrenrecensies hebt van gezinnen, wifi, tv, een volledige woning met een volledige keuken en huisregels die geschikt zijn voor kinderen, word je automatisch aan de Gezinscollectie toegevoegd.

 1. Kan ik onderdeel zijn van meerdere Collecties?

Samenvatting: Ja. Collecties zijn niet exclusief en je kan onderdeel zijn van allerlei verschillende Collecties als je voldoet aan de vereisten.

 1. Kan Airbnb het verschil zien tussen advertenties van iemands thuis en professioneel beheerde advertenties?

Samenvatting: Professioneel beheerde advertenties is een breed begrip dat vaak mensen omvat die vanuit hun persoonlijke huis verhuren. De categorieën zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat gasten kunnen vinden wat er uniek is aan jouw huis. We zijn voortdurend in ontwikkeling, zodat we ervoor kunnen zorgen dat jouw huis wordt weergegeven voor gasten die op zoek zijn naar een plek als die van jou.

 1. Hoe weten wij of een gast wellicht een Supergast is? Zullen we extra informatie over ze zien?

Samenvatting: Supergasten zullen een badge op hun profiel krijgen en ze zullen ook aanvullende informatie op hun profiel delen over wie ze zijn.

 1. Airbnb vraagt me constant om mijn prijs te verlagen. Waarom?

Samenvatting: Hoewel wij weten dat jij als geen ander de prijs van je advertentie kan bepalen, beschikken wij ook over miljoenen data-analyses die jouw prijzen kunnen helpen sturen. Onze suggesties zijn slechts suggesties. Het is ons doel om jou te helpen zoveel mogelijk inkomsten te genereren met het verhuren — niet minder.

 1. Wat doen jullie om de verwachtingen van de gasten beter te beheren voordat ze mijn advertentie reserveren?

Samenvatting: Met de lancering van categorieën, werken we eraan om jou te koppelen aan gasten die op zoek zijn naar het soort voorzieningen dat jouw huis te bieden heeft en dit beter en sneller duidelijk te maken in de zoekresultaten. Hoe beter we jullie aan elkaar matchen, hoe beter jullie aan elkaars verwachtingen kunnen voldoen.

En nu vooruit

Na de eerste Q&A voor verhuurder vroegen we ons af — wat gaan we eigenlijk doen met alle vragen die Brian niet heeft kunnen beantwoorden? Nou, je zult merken, in de Nieuwsbrief voor Verhuurders van deze maand, dat we onlangs Airbnb Antwoorden hebben geïntroduceerd om jou te helpen om meer antwoorden te krijgen op al je vragen.

Hoewel we niet in staat zullen zijn om alle vragen persoonlijk te beantwoorden, kun je er zeker van zijn dan alle vragen en feedback worden doorgestuurd naar het juiste team om ervoor te zorgen dat jouw stem wordt gehoord.

Tot de volgende keer!