Jullie hebben ons laten weten dat het beheren van reserveringen vanuit huis of onderweg eenvoudiger kan en wat consistenter mag. Net als bij de wijzigingen voor de reserveringslijst, hebben we ook nu naar jullie feedback geluisterd, naar zorgen van verhuurders gekeken die bij het ondersteuningsteam van de community ter sprake kwamen, en onderzocht hoe we jullie beleving op dit gebied kunnen verbeteren. Hier is een voorproefje van aankomende veranderingen die op basis van jullie input ontwikkeld zijn.

Consistente informatie, waar je ook bent

Of je nu reserveringen beheert in de app of op de website van Airbnb, binnenkort zie je overal dezelfde reserveringsgegevens. Bovendien kun je overal waar je een reservering ziet staan (in je kalender, de berichtenreeks, je dashboard of je reserveringslijst) actie ondernemen vanaf dat scherm. Dit betekent dat je vanaf nu sneller en efficiënter elke reservering kunt verwerken.

Meer informatie over reserveringen en gasten

We geven je meer specifieke informatie over de status van elke reservering. Ook krijg je meer informatie over de gast die de reservering heeft gemaakt, zonder dat je op het profiel hoeft te klikken. Je ziet hoelang ze al op Airbnb zitten, welke talen ze spreken en of ze net als jij verhuurder zijn. Zo kun je met meer vertrouwen reserveringen accepteren en efficiënt en snel met gasten communiceren. En dat allemaal vanaf één scherm.

Meer informatie over betalingen

Jullie lieten ons weten dat het niet altijd even duidelijk te zien is wanneer je zult worden uitbetaald. Tal van verhuurders belden het ondersteuningsteam van de community hierover, dus hebben we ervoor gezorgd dat de datums waarop je uitbetaald wordt, eenvoudiger te vinden zijn. Naast elke reservering staat nu een link naar je transactiegeschiedenis en verwachte uitbetalingsdatums.

Antwoorden op veelgestelde vragen, precies waar je die nodig hebt

Door het type vragen te bestuderen die het vaakst gesteld worden bij informatieverzoeken en reserveringen, kunnen we nu anticiperen welke antwoorden voor jou wellicht het meest nuttig zijn voor de reservering die je op dit moment beheert. We hebben onderaan elke reservering links toegevoegd naar Veelgestelde Vragen die specifiek van toepassing zijn op de reservering, zodat je de informatie krijgt die je nodig hebt en wanneer je die nodig hebt.

Meer consistentie in tools en weergaven

Als je Direct Reserveren had ingeschakeld voor een advertentie, kon je eerder datums alleen vasthouden wanneer je een gast vooraf goedkeurde op de website. Nu kun je dit ook in de app doen. Daarnaast is de optie om een privébericht te sturen, wat voorheen alleen in de kalender kon, nu overal waar je een reservering ziet beschikbaar.

Al deze verbeteringen worden de komende maanden doorgevoerd, en we hopen dat het beheren van je reserveringen dan een eitje is. Bedankt aan alle verhuurders die ons feedback hebben gegeven en deel hebben genomen aan focusgroeps. Laat ons weten wat je van deze veranderingen vindt en welke verbeteringen je nog meer zou willen zien.