Rekli ste nam da je popis rezervacija važan alat za upravljanje oglasima na Airbnbu, pa želimo biti sigurni da su prisutne funkcije koje odgovaraju vašim potrebama. Pitali smo domaćine u Centru Airbnbove zajednice kako se služite popisom rezervacija i kakva biste poboljšanja željeli vidjeti. Zatim smo redizajnirali stranicu iz temelja uključivši neke od vaših prijedloga.

Popis poboljšanja koja možete očekivati:

Lakši pristup: mnogi od vas rekli su nam da je bilo postalo teško pronaći popis rezervacija. Da bismo riješili taj problem, dodali smo izravnu poveznicu na glavni izbornik pri vrhu stranice (desno od  Dolaznih poruka). Sada svojim rezervacijama možete pristupiti u bilo kojem trenutku i bez označavanja stranice.

Bolja navigacija: s godinama su se gomilali podaci koje smo unosili na popis rezervacija, pa je postalo teško na brzinu pregledati podatke koji su vam trebali. Zato smo premjestili neke podatke kako bi stranica bila preglednija i jednostavnija za korištenje.

Najvažniji podaci navedeni su u stupcima. Kliknite na gumb Detalji u desnom stupcu kako biste otvorili prikaz cijele stranice rezervacije, uključujući isplatu po stavkama, dodatne goste (ako ih ima), uvjete otkazivanja i ostalo. Redizajnirali smo stranicu i da bude prikladnija za ispis kako bi bilo lakše čitati vaše izvještaje koji se mogu preuzeti.

Funkcije sortiranja i filtriranja: dodali smo mogućnosti sortiranja i filtriranja kako biste na više načina mogli pregledavati popis rezervacija. Sada možete pregledavati Nadolazeće ili Sve rezervacije, a možete ih i sortirati prema rezerviranim datumima. Nastavit ćemo poboljšavati funkcije sortiranja i filtriranja, stoga pratite naše obavijesti.

Popis rezervacija koji se može preuzeti: Popis rezervacija sada je lakše prenositi. Jer ste vi to tražili, uveli smo potpuno novu funkciju izvoza podataka. Sada možete izvesti cijeli popis rezervacija kao datoteku s vrijednostima odvojenim zarezom (CSV), koju možete otvoriti u programu Excel ili u nekoj drugoj aplikaciji za rad s proračunskim tablicama.

Pristupačnija sinkronizacija kalendara: Funkciju sinkronizacije kalendara sada je lakše pronaći u izborniku  Izvoz  u gornjem desnom kutu popisa rezervacija. Rezervacije možete izvesti u bilo koji kalendar koji upotrebljava format iCalendar, poput Google kalendara.  

Preuređeni dodatni izbornik: I dalje imate na raspolaganju sve dodatne radnje koje možete poduzeti za određenu rezervaciju, uključujući Poziv, E-pošta ili Otkaži. Premjestili smo ove funkcije u podizbornik kojemu možete pristupiti klikom na tri točkice s desne strane gumba Detalji. U ovom izborniku pronaći ćete i broj rezervacije i račune za PDV (ako ih ima), te su samim time uvijek lako dostupni.

Kontinuirani komentari: Želimo da nastavite davati prijedloge kako bismo mogli poboljšati popis rezervacija, pa smo na stranicu postavili modul za komentare. U bilo kojem trenutku možete poslati svoje ideje o tomu kako da popis rezervacija postane još učinkovitiji.

Pratite obavijesti kako biste saznali sve o dodatnim izmjenama kojima ćemo nastaviti poboljšavati popis rezervacija!