English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português Nederlands

 

Of je nu gaat wandelen in Kaapstad, wijn leert proeven in Parijs of geniet van een intiem concert in New York City: veiligheid moet altijd voorop staan tijdens het ervaren van een nieuwe bestemming. Hoewel je tijdens een reis of een unieke ervaring niet alle risico’s uit kan sluiten zijn hier wel een paar tips die je veilig kunnen houden tijdens je volgende avontuur.

Onderzoek doen voordat je reserveert

  • Boek met vertrouwen: Alle ervaringen op ons platform moeten voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen voordat ze aan gasten worden aangeboden. Iedereen die host is van een ervaring op Airbnb moet beschikken over een hoog niveau van kennis en gastvrijheid.
  • Ken je eigen vaardigheidsniveau: Beoordeel je eigen vaardigheidsniveau voordat je de meer avontuurlijke ervaringen boekt op ons platform (zoals motorfietsen, rotsklimmen of surfen). Als je een vraag hebt over hoeveel expertise je moet hebben voordat je mee kunt doen met de ervaring of de fysieke conditie die nodig is voor de activiteit, vraag het dan gewoon aan je host.
  • Onderzoek de lokale waarschuwingen of reisadviezen: Zoek van tevoren informatie op over je bestemming en doe navraag bij je lokale ambassade of er reisadviezen gelden of dat er speciale eisen gelden. Reizigers uit de Verenigde Staten zouden bijvoorbeeld aan het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken kunnen vragen om visuminformatie en reisadviezen.

Bereid je voor op je Ervaring

  • Leer je host kennen door middel van recensies: Gasten kunnen op een wereldwijde community vertrouwen. Als je nieuwsgierig bent naar wat eerdere gasten vonden van een host of ervaring, bekijk dan de recensies. Alleen mensen die een ervaring hebben gedaan, kunnen een recensie achterlaten, zodat de feedback een goede afspiegeling is van de werkelijke ervaring.
  • Weet wat je mee moet nemen: Je host kan informatie geven over wat hij/zij zal verstrekken tijdens een ervaring en wat je zelf mee moet nemen. Bekijk de beschrijving van de ervaring van je host om te zien of je zelf dingen mee moet nemen, zoals extra handdoeken, zonnebrandcrème of snacks – of dat je host daarvoor zorgt.
  • Heb je een vraag? Vraag het aan je host: Je kunt de beveiligde berichtentool op het platform gebruiken om contact op te nemen met je host en eventuele vragen te stellen. Het is een geweldige manier voor beide partijen om elkaar vragen te stellen en duidelijke verwachtingen te stellen.

Weet hoe je beschermd bent

  • Vermijden van oplichterij:  Voor valse of verkeerd vertegenwoordigde gebruikers en ervaringen is er geen plek binnen onze community, en we implementeren een verdedigingsstrategie van meerdere beveiligingslagen om ervoor te zorgen dat dit soort oplichterij zeldzaam blijft. Je bent het beste beschermd als je de hele procedure op ons beveiligde Airbnb-platform houdt; van de communicatie, tot het reserveren, tot aan de betaling.
  • Gaat er iets niet zoals verwacht?  In het zeldzame geval dat er zich problemen voordoen, staat het wereldwijde Klantenservice- en Vertrouwen- en Veiligheidsteams van Airbnb 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar. In 11 verschillende talen om te helpen bij omboekingen, restituties, terugbetalingen en verzekeringen.

Met wat planning, onderzoek en veel communicatie kun je vertrouwen hebben in je aanstaande ervaring.