English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português Nederlands

 

Houd je gasten veilig, geïnformeerd en vooral tevreden met deze tips van ons Vertrouwen- en Veiligheidsteam.

Of je nu een fietstocht organiseert in Lissabon, een parfumworkshop in Seoul of een surfervaring in Malibu: de veiligheid van je gasten moet altijd voorop staan. Hoewel je niet alle risico’s van reizen of het organiseren van ervaringen uit kan sluiten zijn hier wel een paar tips die jou en je gasten kunnen helpen om een succesvolle ervaring te organiseren of te beleven.

Je effectief voorbereiden

  • Stel duidelijke verwachtingen: Geef je gasten een duidelijk beeld van wat ze kunnen verwachten bij het boeken van je ervaring. Gaan gasten bijvoorbeeld langdurig lichaamsbeweging ondernemen, zoals een lange wandeling of zwemmen? Daarnaast is het belangrijk om je gasten te laten weten waar je ervaring zich bevindt en hoe belangrijk elke stop is. Deze informatie kan hen helpen om zich veilig en voorbereid te voelen, zowel bij het boeken als bij aankomst.
  • Houd je beschrijving van de ervaring up-to-date: Je beschrijving van de ervaring stelt gasten in staat om met kennis van zaken te beslissen of je activiteit geschikt is voor hen. Dit is een geweldige ruimte voor jou om te communiceren over het niveau van expertise dat een gast nodig kan hebben voor een bepaalde activiteit, welk type uitrusting je zult aanbieden en wat je gasten zelf mee moeten nemen.
  • Maak gebruik van onze hulpbronnen voor hosts: Overweeg een workshop bij te wonen voor nieuwe hosts, met tips en middelen om een succesvolle ervaring te organiseren en onderwerpen zoals veiligheid, kwaliteit en gastvrijheid te bespreken. We hebben ook een Experience Resource Center met tools en informatie voor succesvol hosten van ervaringen.

Zorg voor veiligheid op je ervaring

  • Beheer onverwachte annuleringen: Er worden geen sancties toegepast als je een ervaring moet annuleren vanwege een noodsituatie, een veiligheidsprobleem of weerproblemen. Zie het Annuleringsbeleid voor hosts van ervaringen voor meer informatie.
  • Maak kennis met je gasten: Je kunt de beveiligde online berichten gebruiken om meer te weten te komen over je gasten voordat je ervaring begint. Het is er voor beide partijen om elkaar vragen te stellen en duidelijke verwachtingen te stellen.
  • Verantwoordelijkheid van de host: Alle hosts zijn verplicht te certificeren dat ze voldoen aan de lokale wetgeving. We publiceren Verantwoord Verhuren , met middelen die je kunnen helpen om meer te weten te komen over je lokale wetten en regels

Weet hoe je beschermd bent

  • Vermijden van oplichterij:  Voor valse of verkeerd vertegenwoordigde gebruikers en ervaringen is er geen plek binnen onze community, en we implementeren een verdedigingsstrategie van meerdere beveiligingslagen om ervoor te zorgen dat dit soort oplichterij zeldzaam blijft. Je bent het beste beschermd als je de hele procedure op ons beveiligde Airbnb-platform houdt; van de communicatie, tot het reserveren, tot aan de betaling.
  • Bescherm je ervaring: Onze $ 1 miljoen Experience Protection Insurance biedt dekking aan hosts. Het gaat om een primaire dekking van de aansprakelijkheid van hosts van ervaringen ten opzichte van een derde partij, in het geval dat een gast of andere derde partij lichamelijk letsel of schade aan eigendom oploopt tijdens een ervaring. De verstrekte dekking is tot wel $ 1 miljoen USD. De dekking is afhankelijk van het soort ervaring dat je organiseert.
  • Gaat er iets niet zoals verwacht?: In het zeldzame geval dat er zich problemen voordoen, staat  het wereldwijde Klantenservice- en Vertrouwen- en Veiligheidsteams van Airbnb 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar. In 11 verschillende talen om te helpen bij omboekingen, restituties, terugbetalingen en verzekeringen.

Met wat planning, onderzoek en veel communicatie kunnen jij en je gasten er zeker van zijn dat je ervaring soepel verloopt.