English中文DeutschEspañolFrançaisItaliano日本語한국어Portuguêsру́сский 

Je hebt een fantastische advertentie aangemaakt en gepubliceerd en nu willen je familie en vrienden het bekijken. Hoe vinden ze jouw advertentie? Er zijn zoveel advertenties, hoe bepaalt het Airbnb-algoritme welke advertenties zichtbaar zijn voor reizigers in jouw omgeving? Als we de vragen van verhuurders samenvatten zijn er eigenlijk twee categorieën vragen: wat heeft invloed op de positie van mijn advertentie en hoe kan ik mijn advertentie online vinden? Dus we hebben je meest gestelde vragen aan het Airbnb Zoekopdrachten-team gegeven en de antwoorden voor jou verzameld. Kom mee!

  1. Over zoekresultaten en hoe je jouw positie kan verbeteren:

Welke factoren beïnvloeden de positie van mijn advertentie in de zoekresultaten?

Dat is een hele goede vraag. We hebben een algoritme dat naar meer dan 100 verschillende eigenschappen kijkt om te bepalen hoe advertenties in de zoekresultaten verschijnen. De meeste van deze eigenschappen hebben te maken met dingen die gasten belangrijk vinden, zoals positieve recensies of goede foto’s. Als jij denkt dat gasten iets belangrijk vinden dan telt het waarschijnlijk mee in je positie. De reden daarvoor is simpel: je hebt de meeste kans om een reserveringsaanvraag (of een directe reservering) te krijgen als reizigers meteen de accommodatie zien waar ze naar op zoek zijn. We krijgen veel informatie van de reizigers over wat ze willen, dus laten we ze de advertenties zien die het meest overeenkomen met hun behoeften.

Niet elke eigenschap wordt gelijk gewogen en je hoeft geen perfecte accommodatie of een onovertroffen locatie te hebben, om toch een goede positie in de zoekresultaten te krijgen. Maar er zijn een paar hele belangrijke signalen die echt het verschil maken. Zoals: hoe vaak een gast op jouw advertentie klikt in de zoekresultaten, hoe vaak gasten proberen om contact met je op te nemen via je advertentiepagina, hoe vaak je reserveringsaanvragen accepteert, of je Direct Reserveren gebruikt en hoe concurrerend de prijs van je advertentie is.

Waarom staan advertenties met Direct Reserveren hoger in de zoekresultaten?

Het belangrijkste doel van het zoekalgoritme is om reserveren te vergemakkelijken. En als een gast een uitstekende ervaring met het reserveren en reizen op Airbnb heeft, dan is de kans veel groter dat ze Airbnb opnieuw zullen gebruiken in de toekomst. Dit helpt zowel reizigers als verhuurders.

We hebben in de afgelopen jaren gezien dat reizigers het fijn vinden om Direct Reserveren te gebruiken, omdat ze meteen kunnen boeken, niet hoeven te wachten op een reactie van de verhuurder en niet het risico lopen om afgewezen te worden. Vanwege het hoge succes voor zowel verhuurders als gasten, geeft Direct Reserveren je advertentie een boost in de zoekopdrachten.

Maar, heel veel verhuurders hebben geweldige advertenties en gebruiken gewoon Reserveringsaanvragen voor nieuwe reserveringen. Je moet weten dat Direct Reserveren slechts een van de honderd verschillende factoren is die jouw positie in de zoekresultaten bepaalt. Je kunt heel hoog in de zoekresultaten verschijnen zonder dat je Direct Reserveren hebt ingeschakeld.

Als ik een Superhost ben, zal mijn advertentie dan hoger in de zoekresultaten terechtkomen?

Hoewel we geen expliciete impuls geven aan Superhosts in de zoekresultaten zorgen de eigenschappen die je nodig hebt om een Superhost te worden er wel voor dat je hoger in de zoekresultaten terechtkomt. Verder geven we gasten de mogelijkheid om hun zoekresultaten zo te filteren dat ze alleen maar Superhosts zien.

Hoe kan ik de positie van mijn advertentie in de zoekresultaten verbeteren? Zijn er instellingen die ik kan aanpassen om mijn positie te veranderen?

De beste manier om de prestaties van je advertentie onmiddellijk te verbeteren is door Direct Reserveren in te schakelen. Uit ons onderzoek blijkt dat gasten de voorkeur geven aan de ervaring die Direct Reserveren biedt bij het maken van een reservering. Zelfs als zij niet perse zoeken naar advertenties met Direct Reserveren dan hebben die toch de voorkeur omdat ze daar het makkelijkst en snelst weten waar ze aan toe zijn en meteen verder kunnen gaan met het organiseren van de rest van de reis. Andere manieren om je positie in de zoekresultaten een boost te geven:

  • Maak een onvergetelijke eerste indruk. Zorg ervoor dat de eerste foto van je advertentie een lichte, aantrekkelijke, horizontale foto is van hoge kwaliteit. Hoe vaker erop geklikt wordt door nieuwsgierige reizigers, hoe hoger je op den duur in de zoekresultaten zal verschijnen. Een verleidelijke en realistische foto is de beste manier om te pronken met je woning.
  • Zorg voor een concurrerend tarief van je advertentie. Reizigers zijn op zoek naar accommodaties die waar voor hun geld bieden, en door gebruik te maken van tools zoals Slimme Tarieven of het inschakelen van je eigen concurrerende prijs, kun je profiteren van slimme aanbevelingen over jouw tarief.

Als gasten mijn advertenties toevoegen aan hun Wish List, gaat mijn advertentie dan omhoog in de zoekresultaten?

Ja, dat is waar! Als reizigers je toevoegen aan hun Wish List dan helpt dat inderdaad om je positie in de zoekresultaten te verbeteren. Een enkele toevoeging aan een Wish List maakt misschien nog geen verschil, maar als meer reizigers je advertentie toevoegen dan zul je na een paar maanden absoluut een verschil zien. We gebruiken de Wish List ook om de zoekresultaten van gasten nog beter te personaliseren, dus de kans is groot dat ze jouw advertentie weer zullen zien verschijnen in hun eigen zoekresultaten.

II. Je advertentie online vinden

Ik heb zojuist een advertentie aangemaakt en het lijkt op mijn pagina alsof het gepubliceerd is, maar als ik ernaar zoek dan kan ik mijn woning niet vinden. Als andere mensen ernaar zoeken, kunnen ze het ook niet vinden. Waarom is dat?

Meestal is er een vertraging van ongeveer zes uur rondom het publiceren van een advertentie en het moment dat de advertentie in de zoekresultaten verschijnt. Dit geeft jou de tijd om de allerlaatste wijzigingen door te voeren in je advertentie en instellingen, voordat jij je eerste reservering ontvangt. Verder geeft het Airbnb de tijd om te bekijken of elke nieuwe advertentie geschikt is voor onze marktplaats. Als je na 24 uur je advertentie nog steeds niet ziet, dan kun je contact opnemen met de klantenservice voor hulp.

Ik heb al een tijdje geen nieuwe reserveringen gekregen, dus ik heb naar mijn advertentie gezocht en ook een vriend gevraagd om naar mijn advertentie te zoeken. Geen van ons heeft het kunnen vinden en het verschijnt ook niet in de zoekresultaten als ik specifieke filters of details toevoeg. Wat kan ik doen?

Als je advertentie in een populaire stad of gebied is, waar heel veel advertenties zijn, dan kan het nodig zijn om verschillende filters aan je advertentie toe te voegen. Maak je geen zorgen, dit is hoe reizigers zoeken en zo zullen zij ook je advertentie vinden! We raden je aan om datums aan je zoekopdracht toe te voegen en om te controleren of de beschikbaarheid in je kalender overeenkomt met je instellingen en minimum aantal nachten.

Een veel voorkomende reden waarom verhuurders (of hun vrienden) met Direct Reserveren hun advertentie niet zien is omdat ze gekozen hebben dat een gast een bepaald aantal positieve recensies moet hebben voordat ze een reservering mogen maken. Als je voor deze vereiste hebt gekozen, dan zal je advertentie verschijnen als een ‘Reserveringsaanvraag’ en niet als een ‘Direct Reserveren’-advertentie voor gebruikers die niet ingelogd zijn of voor nieuwe gasten. Dit komt omdat een uitgelogde of nieuwe reiziger niet in aanmerking komt om jouw woning direct te reserveren.

Ik kan mijn advertentie niet vinden. Maakt het uit of ik wel of niet ben ingelogd?

De meeste advertenties op Airbnb zouden in de zoekresultaten moeten verschijnen, of je nu bent ingelogd of niet, al kan de positie in de zoekresultaten wel verschillen. Dit komt omdat de zoekresultaten in Airbnb zijn gepersonaliseerd en als een reiziger inlogt dan hebben we meer informatie om een gepaste advertentie te vinden. Een uitzondering hiervoor is voor verhuurders die Direct Reserveren toestaan maar wel vereisen dat hun gasten positieve recensies hebben ontvangen. In dat geval, als de Direct Reserveren filter is ingeschakeld, zal de advertentie niet zichtbaar zijn voor reizigers die niet zijn ingelogd. Simpelweg omdat we dan niet weten of deze bezoeker op de website goede recensies heeft gekregen.

Ik kan de locatie van de advertentie zien op de kaart in de Airbnb-app, maar als ik dezelfde advertentie (met dezelfde filters) bekijk op mijn computer dan zie ik het niet meer. Hoe kan dit?

De zoekresultaten op Airbnb zijn gepersonaliseerd om zo reizigers te kunnen helpen met het vinden van de beste advertenties voor hun reis. Onderdeel daarvan is dat er gekeken wordt naar jouw locatie en het apparaat waarop je zoekt. Dit kan betekenen dat je een andere ervaring hebt en andere zoekresultaten op verschillende apparaten.

Ik heb Direct Reserveren ingeschakeld, maar mijn advertentie verschijnt niet in de zoekresultaten. Maar Direct Reserveren zou er toch juist voor zorgen dat ik op een hogere positie in de resultaten verschijn?

Direct Reserveren geeft je een boost, maar het klinkt alsof er een andere reden kan zijn waarom je advertentie niet verschijnt in de zoekresultaten. Zorg ervoor dat je zoekresultaten overeenkomen met de zoekcriteria en de vereisten die je zelf hebt ingesteld. Er zijn verschillende oorzaken mogelijk voor je zichtbaarheid in de zoekresultaten, zoals je minimum aantal nachten, datums, aantal gasten of het aantal recensies. En als het een van jouw vereisten is dat gasten goede recensies moeten hebben, dan kan het zijn dat je zelf niet actief bent als reiziger op Airbnb of dat je niet bent ingelogd als gast.

Is het waar dat het mijn positie in de zoekresultaten verbeterd als ik elke dag iets verander aan mijn advertentie?

Het herhaaldelijk wijzigen of sleutelen aan je advertentie doet geen kwaad, maar het brengt je ook niet zoveel. Als je tevreden bent met je foto’s, tarief en omschrijving, voel je vrij om het te laten zoals het is en te wachten op een reservering van je (eerste) gasten!

Kan ik betalen om mijn advertentie hoger in de zoekresultaten te laten verschijnen?

Airbnb biedt geen mogelijkheid voor het betalen voor een positie in de zoekresultaten. Op deze manier kunnen wij met onpartijdige zoekresultaten zorgen voor de beste match tussen verhuurders en gasten. Maar je kunt adverteren, als je wilt. We hebben het makkelijk voor je gemaakt om de informatie over je advertentie te vinden, kopiëren en plakken op sociale media en te integreren op je persoonlijke blog of website: op je advertentiepagina zie je ‘Bewaar in Wish List’ aan de rechterkant van je scherm. Daaronder zie je het embed-icoon (dat ziet er zo uit: </>). Als je op dat icoontje klikt dan zie je de informatie die je nodig hebt om de informatie over je advertentie te kopiëren en plakken op je eigen blog of website.

Ik kan mijn advertentie niet vinden wanneer ik zoek naar de titel. Waarom kan ik op Airbnb niet op een bepaald trefwoord zoeken? Wordt dat in de toekomst geïmplementeerd?

Het zoeken op een trefwoord is technisch gezien ontzettend ingewikkeld om te bouwen, maar een hele leuke uitdaging! Je kunt er zeker van zijn dat we een geweldig team hebben dat altijd bezig is met het onderzoeken van het verbeteren van de zoekfunctie- en ervaring en we hopen dat we dat in de komende jaren aan je kunnen presenteren.

Waarom sta ik helemaal onderaan de zoekresultaten? Op deze manier zal toch nooit iemand mijn advertentie kunnen vinden?

Het is goed om te weten dat sommige zoekopdrachten, bijvoorbeeld in de buurt van een stad maar zonder datums, niet representatief zijn voor de manier waarop een reiziger zoekt die onze website gebruikt. Sommige van deze zoekresultaten kunnen dan duizenden resultaten geven. Reizigers zijn op zoek naar specifieke datums, willen de locatie kunnen bekijken of willen bepaalde voorzieningen. Dus zullen er veel minder advertenties in de zoekresultaten verschijnen, dan met een algemene zoekopdracht zonder voorkeuren of filters.

Als ik een reservering moet weigeren omdat mijn gast niet voldoet aan mijn Huisregels, heeft dat dan invloed op mijn positie in de zoekresultaten?

Geweigerd worden is een van de ergste ervaringen voor een gast, daarom is het van invloed op de zoekresultaten. Maar we houden er rekening mee dat het soms voorkomt dat je een reiziger moet weigeren op basis van een geldige reden. Wij zijn het meest geïnteresseerd naar jouw resultaten in vergelijking met andere verhuurders, in plaats van die ene weigering. Daarom heeft een weigering geen grote invloed op je positie in de zoekresultaten, pas als je veel vaker dan andere verhuurders bij jou in de buurt een gast afwijst zal dat je positie verlagen. Wij zien dat de meeste van onze verhuurders kunnen voldoen aan hun reserveringsaanvragen en onze beste verhuurders accepteren ze allemaal. Jij kan reizigers helpen als ze proberen om een reservering te maken door duidelijke Huisregels op te stellen en je kalender bij te houden. Zorg er verder voor dat je instellingen en voorkeuren een realistische verwachting scheppen.

Het allerbelangrijkste is dit: jij bent een unieke verhuurder die gasten een unieke ervaring kan bieden, omdat jij en je accommodatie bijzonder zijn en nergens anders te vinden zijn. Wij hopen dat deze tips en antwoorden je helpen om beter te begrijpen hoe het ingewikkelde proces van het bij elkaar brengen van reizigers en verhuurders werkt. Focus op wat je het beste doet, vertrouw op je sterke punten op en maak je geen zorgen om de eerste te moeten zijn in de zoekresultaten.