Efterhånden som vores globale værtsnetværk vokser og bliver stadig mere forskelligartet, skal Airbnb’s programmer og politikker også udvikles og tilpasses, både for at sikre succes for mennesker fra hele verden og for at vise vores påskønnelse af værternes hårde arbejde og fantastiske gæstfrihed. Derfor opdaterer vi Superhost-programmet for at gøre det mere retfærdigt, inkluderende og værdifuldt for værter overalt.

Omtalerater

Gode omtaler er afgørende for at få Superhost-status. De hjælper også med at skabe et netværk, hvor tillid og gennemsigtighed deles mellem gæster og værter. Men værter kan ikke styre, om deres gæster vælger at skrive en omtale. Efter at have gransket globale data og talt med Superhosts i en række lande har vi fundet ud af, at omtaleraterne ikke er ensartede på verdensplan. Nogle rejsende skriver altid omtaler, mens andre sjældent gør. Denne uoverensstemmelse kan stille nogle værter dårligere, når det handler om at komme i betragtning til SuperHost-status. For at gøre evalueringsprocessen mere retfærdig for alle i vores globale netværk kræver vi ikke længere, at værter har en omtalerate på mindst 50 % for at blive Superhosts (eller bevare deres eksisterende status). 

Annulleringspolitik

Som en del af vores indsats for at sikre, at Airbnb-programmer er skabt til at opfylde alle værters behov, opdaterer vi også vores annulleringskrav. Tidligere krævede vi, at Superhosts ikke har nogen annulleringer, men for værter med et ekstremt stort antal bookinger på tværs af flere opslag er denne standard upraktisk. For at gøre programmet mere retfærdigt for værter med stor volumen, tillader vi nu en annullering per 100 rejser, der er booket i løbet af det seneste år, hvilket betyder en annulleringsrate på mindre end 1 % for alle dine opslag. Det er vigtigt at bemærke, at vi stadig tager annulleringer lige så alvorligt som altid. I løbet af de sidste fem år har Superhost-netværket arbejdet hårdt for at vinde deres gæsters tillid, og vi vil fortsat belønne denne tillid ved at tildele de mest pålidelige værter Superhost-status. 

Både ændringerne i vores annullerings- og omtalekrav træder i kraft ved den kvartalsvise Superhost-evaluering den 1. juli. Vi opdaterer også værtskontrolpanelerne på det tidspunkt for at afspejle disse nye kriterier.

Vi vender snart tilbage

Vi forpligter os til løbende at forbedre Superhost-programmet, så det fungerer for hele værtsnetværket. Det omfatter brug af klare, fair kvalifikationskriterier og at gøre det værdifuldt for alle Superhosts. Vi kigger dels på forskellige måder at gøre din værtsoplevelse mere positiv på, dels på hvordan vi kan hjælpe dig med at blive mere succesfuld – fra programmets overordnede opbygning til, hvordan netværket belønnes. Vi vender snart tilbage med en masse spændende nyheder.