Maailmanlaajuinen majoittajayhteisömme kasvaa ja monimuotoistuu, ja samalla myös Airbnb:n ohjelmien ja käytäntöjen täytyy kasvaa ja mukautua. Näin varmistamme, että majoittajat eri puolilla maailmaa menestyvät, ja osoitamme arvostavamme heidän työtään sekä heidän osoittamaansa vieraanvaraisuutta. Siksi päivitämme supermajoittaja-ohjelmaa ja teemme siitä oikeudenmukaisemman, osallistavamman ja hyödyllisen majoittajille kaikkialla.

Arvosteluprosentit

Hyvät arvostelut ovat supermajoittajan statuksen edellytys. Niiden avulla luodaan myös vieraiden ja majoittajien luottamuksellinen ja avoin yhteisö. Majoittajat eivät kuitenkaan voi päättää, jättävätkö vieraat arvostelun. Tutkimme globaaleja tietoja, keskustelimme supermajoittajien kanssa useissa maissa ja näin huomasimme, että arvosteluprosentit eivät ole yhdenmukaisia kaikkialla – jotkut matkailijat jättävät aina arvostelun, toiset taas jättävät sellaisen harvoin. Siksi supermajoittajan statuksen saaminen voi olla joillekin majoittajille vaikeampaa. Jotta arviointiprosessi olisi oikeudenmukaisempi kaikille maailmanlaajuisessa yhteisössämme, emme enää edellytä supermajoittajilta vähintään 50 %:n arvosteluprosenttia. 

Peruutusehto

Pyrimme varmistamaan, että Airbnb-ohjelmat vastaavat kaikkien majoittajien tarpeita. Siksi päivitämme myös peruutusvaatimustamme. Aikaisemmin vaadimme, että supermajoittajilla ei ole peruutuksia, mutta majoittajille, joilla on erittäin paljon varauksia useissa kohteissa, tämä vaatimus on kohtuuton. Jotta ohjelma olisi oikeudenmukaisempi paljon majoittavia majoittajia kohtaan, sallimme nyt yhden peruutuksen sataa kuluneen vuoden aikana tehtyä varausta kohden, mikä tarkoittaa, että kaikissa kohteissasi peruutusprosentti on alle 1. Huomaathan, että suhtaudumme peruutuksiin edelleen vakavasti. Viiden viime vuoden aikana supermajoittaja-yhteisö on työskennellyt kovasti ansaitakseen vieraidensa luottamuksen. Palkitsemme tämän luottamuksen jatkossakin antamalla luotettavimmille majoittajille supermajoittajan statuksen. 

Sekä peruutus- että arvosteluvaatimuksiimme tehdyt muutokset tulevat voimaan 1.7. supermajoittajien neljännesvuosittaisessa arvioinnissa. Samaan aikaan päivitämme myös majoittamisen ohjauspaneelit vastaamaan uusia kriteerejä.

Pysy kuulolla

Kehitämme supermajoittaja-ohjelmaa jatkuvasti, jotta se olisi toimiva koko majoittajayhteisölle. Se edellyttää, että kelpoisuuskriteerit ovat selkeitä ja oikeudenmukaisia ja ohjelma on hyödyllinen jokaiselle supermajoittajalle. Yritämme tehdä majoituskokemuksestasi positiivisemman ja auttaa sinua menestymään eri keinoin, mm. ohjelman kokonaissuunnittelulla ja yhteisön eri palkitsemiskeinoilla. Pysy kuulolla, sillä jännittäviä uutisia on tulossa.