English — Español — 中文 —  Deutsch — Français — Italiano — 日本語 — 한국어 — русский — Português Nederlands

Je denk misschien dat onderzoek doen heel ingewikkeld is, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Je kunt het op verschillende manieren aanpakken, allemaal zonder dat er speciale onderzoekstools aan te pas komen. Hieronder lees je hoe je informatie verzamelt om de puntjes op de i te zetten, zodat je ervaring nóg beter wordt. 

Maak iets moois van je ervaringspagina

Je ervaringspagina is je uithangbord, dus die moet mensen aanspreken en tegelijkertijd volkomen duidelijk zijn. Dat kun je controleren door je advertentie af te drukken en er iemand naar te laten kijken. 

Voor het afdrukken van je advertentie kun je een tool gebruiken waarmee je vanuit je browser in één keer de volledige webpagina vastlegt. Dat scheelt weer gedoe met losse screenshots. Voor Google Chrome kun je bijvoorbeeld de Full Page Screen Capture-extensie gebruiken. Nadat je deze extensie hebt geïnstalleerd, ga je in Chrome naar je ervaringspagina en klik je op het symbool van de extensie. Het resultaat is een screenshot van de volledige pagina, die je als JPEG of PDF kunt downloaden en afdrukken. 

De volgende stap is iemand vinden die je ervaringspagina nog niet heeft gezien. Die persoon geef je de afdruk, met de vraag om eventuele feedback erbij te schrijven. Vraag bijvoorbeeld welk gevoel de pagina oproept en of de tekst goed klinkt. Die moet qua woordkeus en stijl bij jou passen. Een paar vragen die je kunt stellen:

 

  • Zou jij deze ervaring kiezen? Zo ja, wat spreekt je precies aan in de advertentie?
  • Heb je je oog op bepaalde woorden of zinnen laten vallen, bijvoorbeeld omdat je die niet begreep of niet in de context vond passen?
  • Vind je dat ik voldoende uitleg geef? Denk je dat iemand die niets van dit onderwerp of deze activiteit weet, begrijpt waar mijn ervaring over gaat? 
  • Past de tekst bij mij? 

 

Vraag je gasten om feedback

De onderzoekers van Airbnb proberen er via vraaggesprekken achter te komen hoe gasten bepaalde dingen zien. Die methode kun jij ook gebruiken. Na afloop van je ervaring kun je van de gelegenheid gebruikmaken om je gasten ter plekke te vragen wat ze ervan vonden. Zeg bijvoorbeeld iets als: “Ik sta altijd open voor feedback over wat er beter kan. Zou je nog even willen blijven om me te vertellen wat je ervan vond?” 

Als iemand daartoe bereid is, kun je een of meer van deze vragen stellen:

  • Wat vond je het leukste onderdeel van de ervaring? Als je deze vraag een paar keer hebt gesteld, zul je merken dat bepaalde dingen steeds terugkomen. 
  • Wat zou je zelf veranderen aan deze ervaring? 
  • Als mijn ervaring korter of juist langer moet duren, wat zou je dan weglaten of toevoegen? Dit vertelt je wat je er absoluut in moet houden en wat je eventueel kunt schrappen. 
  • Als je iemand over mijn ervaring zou vertellen, wat zou je dan zeggen? Let goed op hun woordkeus als ze de pluspunten benoemen. Die woorden kun je namelijk verwerken in je advertentiebeschrijving.
  • Voldeed de ervaring van vandaag aan je verwachtingen? Uit het antwoord kun je afleiden wat voor verwachtingen je advertentie wekt en of die overeenkomen met wat je aanbiedt.

Ga op zoek naar je ideale gast

Een potentiële gast kan waardevolle feedback geven. Maar eerst moet je erachter zien te komen wie je ideale gast precies is. Daarvoor kun je jezelf een paar vragen stellen. Zijn het mensen die op reis zijn of komen ze uit de buurt? Hoe oud zijn ze? Wat is het doel van hun reis? Waarin zijn ze geïnteresseerd? Als je eenmaal weet wie je ideale gast is, moet je er vervolgens een zien te vinden. Neem je lijst met contactpersonen door of vraag de mensen om je heen of ze iemand kennen die aan het profiel van je ideale gast voldoet. 

Als je iemand hebt gevonden, geef je diegene een afdruk van je advertentie en vraag je wat je ervaring volgens hem of haar inhoudt. Vooral als je proefpersoon weinig tot niets van de omgeving of de activiteit weet, levert deze aanpak nuttige informatie op. 

Je kunt er ook voor kiezen om de link van je advertentiepagina naar potentiële gasten te sturen. Als je daarbij de prijs verbergt, weet je zeker dat die niet van invloed is op de feedback die ze geven. Dat doe je als volg: Kopieer de tag ?hidePrice=true en plak deze achter de URL van je advertentie. Vraag je potentiële gasten wat ze ervan vinden en ook wat ze voor je ervaring zouden betalen. Je weet dan ongeveer welk bedrag je moet rekenen om een bepaald type gasten te trekken. 

Zoals je ziet is het helemaal niet zo moeilijk om zelf onderzoek te doen. Door je pagina te laten beoordelen, je huidige gasten naar hun mening te vragen en uit te zoeken wat je ideale gast is, doe je ideeën op om je ervaring zo in te richten dat je vooral mensen uit je doelgroep trekt.