English 中文 Deutsch Español Français Italiano 日本語 한국어 Português ру́сский Nederlands

Het bepalen van het juiste tarief voor jouw advertentie kan nogal lastig zijn, voor iedereen. Je bekijkt de prijzen van andere advertenties bij jou in de buurt, vergelijkt je advertentie met die van hun en vraagt je af hoe je daar tegenop kan. Maar wat jij niet weet is het uiteindelijke tarief waarvoor deze advertenties daadwerkelijk worden gereserveerd (en hoe vaak ze eigenlijk worden gereserveerd). Je kunt ook niet weten hoeveel interesse er is in jouw advertentie, of dat reizigers bereid zijn om de prijs te betalen die jij vraagt. Daarom stellen we je graag voor aan Slimme Tarieven; zo blijft jouw nachttarief concurrerend als de vraag bij jou in de buurt verandert. Het doel van Slimme Tarieven is om jouw kans op reserveringen te vergroten.

Van verhuurders hebben we gehoord dat de voorgestelde tarieven soms hoger of lager uitvallen dan ze hadden verwacht. Daarom hebben we een paar experts op het gebied van Slimme Tarieven gevraagd om hun kennis te delen over het bepalen van de tarief suggesties. Daar hadden ze wel wat over te zeggen!

Hoe worden de suggesties van Slimme Tarieven bepaald?

Als je Slimme Tarieven hebt ingeschakeld dan zijn de tariefsuggesties een indicatie van de besturingselementen die jij hebt ingesteld, gecombineerd met een heleboel data. Slimme Tarieven houdt rekening met meer dan 70 verschillende factoren die jouw tarief bepalen. Deze factoren, en jouw besturingselementen, bepalen de beste prijs voor elke beschikbare nacht op jouw kalender en tarief-updates en houden zo rekening met veranderende factoren zoals:

 • Doorlooptijd: als aan aankomstdatum dichterbij komt, wordt je tarief bijgewerkt
 • Populariteit markt: als meer mensen zoeken naar woningen in jouw gebied dan zal je tarief worden bijgewerkt
 • Populariteit advertentie: als jij een heleboel paginabezoeken en reserveringen krijgt, dan zal je tarief worden bijgewerkt
 • Details advertentie: als je bepaalde voorzieningen aanbiedt, zoals WiFi, dan zal je tarief worden aangepast
 • Reserveringsgeschiedenis: als je reserveringen krijgt dan zullen je toekomstige tarieven deels gebaseerd zijn op het tarief dat je voor succesvolle en afgeronde reserveringen hebt ontvangen. Bijvoorbeeld: als jouw tarief hoger is dan Slimme Tarieven suggereert en je ontvangt een reservering voor die prijs, dan zal het algoritme worden bijgewerkt om dat tarief te laten zien.
 • Geschiedenis recensies: je tarief wordt bijgewerkt als je meer positieve recensies hebt ontvangen voor succesvolle reserveringen.

Er zijn veel verschillende factoren die een rol spelen — Slimme Tarieven kijkt zelfs naar hoeveel reizigers dagelijks naar jouw advertentie kijken (en hoe lang!). We hebben deze tool gebouwd zodat jij veel meer dingen kunt ontdekken over jouw advertentie; factoren je niet had kunnen weten door simpelweg jouw advertentie te vergelijken met andere advertenties in de buurt.

Hebben verhuurders zelf nog controle als ze hun tarieven instellen met Slimme Tarieven?

Met Slimme Tarieven kun je de prijzen zo instellen dat ze automatisch worden afgestemd op de vraag, met het doel om meer reserveringen te krijgen. Om ervoor te zorgen dat jij je altijd goed voelt bij het dagtarief van je advertenties, willen we je graag wijzen op deze simpele instellingen (waarmee jij je eigen grenzen kan bepalen):

 • Het minimumtarief dat jij instelt is de allerlaagste prijs die jij wilt ontvangen als er weinig vraag is naar jouw advertentie. Dit kan betekenen dat het nachttarief lager wordt om meer gasten aan te trekken, maar nooit onder het minimumtarief dat jij hebt ingesteld.
 • Het maximumtarief dat jij instelt is de allerhoogste prijs die jij wilt ontvangen voor je advertentie, zelfs als er heel veel vraag is. Je kunt de prijs bijvoorbeeld instellen op €10.000 euro per nacht (dat is niet openbaar te zien). Op dit moment moet elke advertentie die Slimme Tarieven gebruikt een maximaal tarief instellen.

Wanneer jij een tarief ziet voor een bepaalde datum en het daar niet mee eens bent, dan kun je op elk moment een nieuw tarief instellen in je kalender of het minimum- en maximumtarief aanpassen in de instellingen van Slimme Tarieven.

Hoe werkt Slimme Tarieven samen met andere opties voor tariefstellingen?

De tarieven die gasten zien, kunnen worden aangepast op basis van een aantal andere instellingen die jij hebt ingevoerd, maar niet alle. Bijvoorbeeld:

 • Als Slimme Tarieven is ingeschakeld dan zullen de instellingen voor jouw weekendtarief niet gebruikt worden. We zorgen er echter voor dat de aanbevolen prijs boven je minimumprijs blijft, ook in het weekend.
 • Kosten voor extra gasten en schoonmaakkosten worden op dezelfde manier toegepast, ongeacht of Slimme Tarieven aan- of uitgeschakeld is.
 • Wekelijkse en maandelijkse kortingen worden toegepast op de prijzen voor langere verblijven in je kalender, ongeacht of Slimme Tarieven is aan- of uitgeschakeld.

We voegen altijd flexibiliteit toe aan Slimme Tarieven, zoals de mogelijkheid om het alleen voor bepaalde dagen uit te schakelen. Wij horen graag jouw ideeën over hoe we deze functie nog verder kunnen verbeteren. We doen dit door verhuurders over de hele wereld enquêtes te laten invullen en te interviewen en door nieuwe functies en tools te testen met kleine groepen verhuurders.

Kortom: een heel verhaal om te zeggen dat we jouw feedback enorm waarderen en de manier waarop jij je elke dag inzet om Airbnb voor verhuurders te verbeteren. Houd ons in de gaten voor meer updates!