English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português  Nederlands

Ervaringen met sociale impact geven gasten een kans om zich onder te dompelen in een onderwerp dat te maken heeft met de missie of het doel van jouw organisatie. Ze leren meer dan de informatie die normaal gesproken op je folders of website is te vinden.

Dit gold zeker voor Jack, de organisator van Cruise through queer history in San Francisco en Executive Director van TurnOut, een non-profitorganisatie die vrijwilligers verbindt aan LGBTQ+-doelen:

“We wilden altijd al een queer-geschiedenistour doen bij wijze van fondsenwerving, en met Airbnb-ervaringen kreeg TurnOut een kans die we niet konden laten lopen. We begonnen met onze tour als een manier om onze organisatie in de spotlights te zetten, meer mensen bij ons werk te betrekken en fondsen te werven die ons werk ondersteunen.”

Bij het creëren van een ervaring moet je in je achterhoofd houden dat het maken van plannen in het begin vaak de meeste tijd kosten:

“Als je fondsen probeert te werven, is het logisch dat je vanaf het begin iets sterks wilt neerzetten, dat je daarna keer op keer kunt uitvoeren. Het kostte mij maanden om de tour in elkaar te zetten, maar nu steek ik er elk weekend drie uur de tijd in en levert het geld op. De voorbereiding kostte verreweg de meeste tijd.”

Blijf er vooral voor openstaan om te experimenteren en te leren van de feedback van je gasten, zodat je ervaring in de loop van de tijd beter en beter wordt:

“De tour duurde oorspronkelijk vijf uur, met in het midden een pauze bij een bar. Ik wilde de verhalen die ik het belangrijkste vond niet opofferen, en daardoor werd de tour erg lang. Uiteindelijk heb ik de bar geschrapt, de route ingekort (en wat stops verplaatst), en een deel van mijn script ingekort. Nu duurt het drie uur, en dat is veel beter te doen. Ik heb de prijs ook verlaagd, van $65 naar $45, omdat de meeste mensen ook nog een fiets moeten huren en dat ze dus ook geld kost.”