English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português  Nederlands

Veel organisaties met een maatschappelijk doel hebben vrijwilligersprogramma’s, en die kunnen de basis vormen van geweldige Airbnb-ervaringen. Het is echter wel belangrijk dat deze Sociale Impact-ervaringen voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van Airbnb.

Kellen, presentator van Cooks Who Care in San Francisco en vrijwilligerscoördinator bij Raphael House, een non-profitorganisatie gericht op dakloze gezinnen, wist dat ze het bestaande vrijwilligersprogramma van de organisatie wilde uitbreiden:

“We hebben mogelijkheden voor vrijwilligers in onze keuken, waar groepen van tot wel zes vrijwilligers van 15.30 tot 19.00 uur kunnen helpen met het maken en opdienen van het diner, maar we wilden deze mogelijkheid eigenlijk uitbreiden.”

Daarom voegde ze extra evenementen toe waarmee gasten een kijkje achter de schermen krijgen bij het Raphael House en het werk konden zien dat ze daar doen:

“Het was nuttig voor ons om de ervaring te bekijken in drie delen: een begin, een midden en een eind. We wilden beginnen met een volledige rondleiding, daarna vrijwilligersactiviteiten in de keuken als het hoofdonderdeel van de ervaring voor gasten en tot slot wilden we afsluiten met een gesprek over de ervaring met onze Executive Director of iemand anders van het management, zodat ze meer te weten komen over daklozen in San Francisco… [en] het goede werk dat Raphael House en andere vergelijkbare organisaties doen om de community te verbeteren.”

Voor deze aanpassingen was er wel wat extra tijd nodig van het personeel:

“De tijd van ons personeel is bij ons als non-profitorganisatie heel waardevol. We wilden de deuren van Raphael House openen voor gasten op een manier die niet al te veel verschilt van hoe we dat nu doen met bezoekers, maar wel op een manier die speciaal genoeg is om een ervaring te bieden die je nergens anders krijgt. Ons grootste probleem was dat er voor alle drie de onderdelen iemand anders de leiding had, maar dit hebben we opgelost door mijzelf (de vrijwilligerscoördinator) de eerste rondleiding te laten doen, aanwezig te zijn in de keuken wanneer de vrijwilligers bij de kok zijn en het eindgesprek te leiden. Op deze manier is er de hele tijd één personeelslid aanwezig bij de gehele ervaring.”

Ze vertelt gasten ook waar hun geld precies voor wordt gebruikt, zodat ze tevreden zijn over de kosten van de vrijwilligerservaring:

“We zorgen ervoor dat in onze beschrijving staat dat al het geld dat wordt betaald voor de ervaring gaat naar maaltijden voor de meer dan 20 gezinnen die in Raphael House wonen, en dat vertellen we ook nog eens als de gasten er zijn. De gemiddelde kosten voor het aanbieden van een volledige maaltijd voor iedereen is ongeveer $300 USD. Gasten mogen zelf ook meeëten en tijdens het eindgesprek bieden we nog snacks en een toetje en drankjes.”

Dit is een natuurlijke aanpak voor organisaties die al vrijwilligersprogramma’s hebben, zoals gaarkeukens, dierenopvang en stadstuinen.