English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português  Nederlands

Je ervaring kan in potentie niet alleen aanvullende inkomsten opleveren voor je non-profitorganisatie, maar het leven van je gasten ook nog eens echt veranderen. Dit is een kans om ze bloot te stellen aan een nieuw perspectief dat ze anders nooit te zien zouden krijgen. En dat terwijl ze deelnemen aan een leuke activiteit.

Surf with Purpose in Kaapstad doet dit door surflessen om te zetten in een ervaring die gasten echt kan veranderen. De organisatie die gesponsord wordt is Waves for Change, een non-profitorganisatie die surftherapie aanbiedt aan jongeren die het slachtoffer zijn geworden van geweld en misbruik. Het personeel wist vanaf het begin dat gasten geen deel konden nemen aan de kernactiviteit van de organisatie (de surftherapielessen voor kansarme jongeren) omdat dat de instructeurs te veel zou afleiding en ten koste zou gaan van de therapie. Daarom kozen ze voor een twist op hun kernactiviteit: surflessen voor reizigers, op een moment dat er geen lessen voor jongeren worden gegeven. Na de les gaan de gasten mee lunchen, en leren ze meer over de uitdagingen waar de community voor staat.

Tim, directeur van Waves for Change, legt deze beslissing uit:

“We wilden iets lekker energieks doen, wat niet te kort maar ook niet te lang duurde. Samen dingen ondernemen is een geweldige ijsbreker, mensen raken echt aan de praat. Surfen is volgens ons de ideale manier om mensen dichter bij elkaar te brengen, ook als ze elkaar nog maar net ontmoet hebben.”

Hij heeft nog wat tips die je kunt toepassen op elke Airbnb-ervaring:

“Probeer eenvoudige activiteiten te vinden die het ijs breken, maar niet te gepland aanvoelen. En vraag je gasten om HEEL VEEL feedback. Hoe opener ze tegen je kunnen zijn, hoe beter.”

Aan het einde van de ervaring Surf with Purpose hebben gasten een leuke tijd gehad terwijl ze leerden surfen, en hebben ze een nieuwe kijk op de wereld ontwikkeld door een diepere band te krijgen met de lokale community.