English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português  Nederlands

Je gebruikt Facebook misschien al privé, maar het is ook een geweldige manier om je ervaring te promoten. Start een zakelijke pagina, en gebruik je privé-pagina ook voor marketingdoeleinden. Een paar tips waar je mee aan de slag kunt:

Wees consistent. Begin met minstens één bericht per week. Zo blijf je bij je volgers onder de aandacht, maar overlaad je ze niet met berichten.

Zorg dat je berichten openbaar zijn. Als je wil dat mensen buiten je netwerk je berichten kunnen zien, moet je de berichten over je ervaring op ‘openbaar’ te zetten.

Gebruik beeld. Probeer altijd een afbeelding of video toe te voegen aan een bericht op Facebook. Foto’s met mensen erop trekken meer aandacht naar je berichten. Zorg wel dat je toestemming hebt voordat je een foto van iemand upload.

Maak een album aan voor je ervaring. Zo is het makkelijk voor potentiële gasten om te zien wat jij te bieden hebt, en hoe jij in elkaar steekt. Neem je een mooie foto? Voeg die dan toe aan je album, dat met je mee zal groeien. Voeg ook een link naar je ervaring toe aan de omschrijving van het album, zodat mensen gemakkelijk kunnen reserveren.

Betrek je gasten erbij. Je hoeft niet elke foto van je ervaring zelf te nemen. Vraag gasten om hun eigen foto’s te maken, en jou te taggen als ze deze plaatsen. Jij kunt hun foto dan ook delen op je eigen account – zo bouw je aan je gallery en aan je contacten.

Inspiratie nodig? Zo gebruiken andere organisatoren van ervaringen Facebook om hun ervaringen te promoten:

Airbnb experiences social marketing heydays

Airbnb experiences social media astrophotography