English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português  Nederlands

Organisatoren van ervaringen melden dat ze meer succes en betrokken bezoekers krijgen door te posten op Instagram dan op elke andere vorm van social media. Mensen gaan naar Instagram om inspiratie op te doen en het is een geweldige plek om iets te promoten, omdat je visueel creatief kunt zijn maar ook contact kunt leggen met gelijkgezinde mensen en potentiële gasten.


Een mooie en uitnodigende aanwezigheid op Instagram is in veel gevallen veel belangrijker dan een website.

— Stephanie, organisator van #Foodporn in Los Angeles


Een paar tips waar je mee aan de slag kunt:

Voeg een link toe aan je bio. Tip van de pro’s: plaats een link naar je ervaring op Airbnb in je Instagram bio, de enige plek waar je een uitgaande link kunt plaatsen. Laat mensen via de bijschriften onder je foto’s weten dat de link daar te vinden is.

Wees creatief met je foto’s. Je hoeft niet ver te zoeken op Instagram om inspirerende beelden te vinden die je laten zien wat je allemaal zou kunnen plaatsen. Experimenteer met verschillende hoeken en filters, en probeer leuke manieren te verzinnen om te laten zien hoe jouw ervaring nou echt is. Het is handig om voor foto’s met mensen erop te kiezen, maar vraag hen altijd eerst toestemming voordat je deze foto’s plaatst.


Ik probeer op mijn Instagram om foto’s van mijn laatste kunstwerken te mixen met beelden van mijn reis – ik wil anderen inspireren om het oneindige potentieel in zichzelf te zien.

— Travis, organisator van Find zen balancing rocks in San Francisco


Probeer eens een video. Maak ook eens een video van je ervaring, zodat je volgers het gevoel hebben dat ze er echt bij zijn. Vraag ook hier, net als bij foto’s, toestemming van de mensen in de video voordat je het uploadt.

Maak een carousel. Op Instagram kun je tot 10 foto’s of video’s plaatsen in een enkel bericht. Een geweldige manier om een verhaal te vertellen, of de verschillende kanten van je ervaring te laten zien.

Speel met Boomerang. Deze losse app werkt uitstekend samen met Instagram en maakt interessante mini-video’s die heen en weer springen met een versneld effect.

Bouw je aantal volgers uit. Je kunt op natuurlijke wijze je aantal volgers vergroten door mensen en organisaties te gaan volgen die ook iets hebben met jouw passie. Kom met ze in contact door hun berichten te liken en er commentaar op te geven, en door ze in jouw berichten te taggen als dat logisch is. Het kost tijd om veel volgers te krijgen. Consistent zijn is hierbij heel belangrijk: trek er elke dag een paar minuten voor uit om contact te leggen met anderen.


Ik begon met Instagram toen ik mijn restaurant opende, en hield drie jaar lang een dagboek bij. Ik heb nu heel veel buitenlandse vrienden (volgers).

—Yang, verhuurder van Homestyle Seoul Cooking 101 in Seoel


Tag je locatie. Door je locatie te taggen, kunnen mensen je ervaring gemakkelijk vinden. Als je tagt, voeg je jouw content ook toe aan de collectie voor die specifieke plek, en zo kunnen mensen je gemakkelijker vinden. Heb je een ervaring op een zeilboot in San Francisco, dan gebruik je misschien locatietags zoals #SanFrancisco, #California, #BayArea of #SF.

Maak het je gasten gemakkelijk om een datum te prikken. Het is handig om speciale details, zoals datums en beschikbaarheid, te vermelden in je omschrijvingen, zodat je publiek weet hoe actueel je bericht is en of jouw ervaring aansluit bij hun plannen.

Deel met Airbnb. Tag @Airbnb en gebruik de hashtag #AirbnbExperiences om jouw posts beter te vinden te maken en mensen richting jouw ervaring te wijzen.

Inspiratie nodig? Zo gebruiken verhuurders Instagram om hun ervaringen te promoten:

Airbnb experiences social media sake

Airbnb experiences social media tokyo cooking