English中文DeutschEspañolFrançaisItaliano日本語한국어Portuguêsру́сский

Maak kennis met Hyang-Geum, een verhuurder uit Korea die door het verhuren weer geluk en plezier in haar leven heeft gevonden. We vinden het geweldig dat zij haar verhaal met ons wilt delen, in haar eigen woorden.

De gelukkigste dagen in mijn leven zijn de momenten vlak voordat er nieuwe gasten op bezoek komen. Het is ontzettend spannend om te weten dat er nieuwe mensen naar mijn huis komen uit een ander deel van de wereld. Ik krijg een glimlach op mijn gezicht en een gevoel van trots als ik er alleen al aan denk dat er iemand aan mijn tafel zit die geniet van een gerecht dat ik heb gemaakt. Ik voelde me zo ontzettend hopeloos toen mijn man plotseling overleed na een ongeluk. Natuurlijk was er een groot gevoel van leegte en eenzaamheid door zijn afwezigheid, maar ik kon ook mijn financiële problemen niet negeren. Omdat ik lang huisvrouw was, had ik geen eigen inkomen en was mijn sociale leven al lange tijd niet meer zo uitgebreid.

Toen mijn kinderen het huis uit gingen en ik alleen achterbleef in het huis, voelde ik me zo in de war dat het net leek of ik weer een puber was. Toen vertelde een bevriende buurvrouw me over Airbnb. Dat was voor mij het begin van het verhuren en van het te boven komen van mijn financiële zorgen nadat ik mijn man had verloren. Het extra inkomen dat ik verdiende door twee lege kamers te verhuren heeft ervoor gezorgd dat ik kon rondkomen. De lege kamers zijn nu gevuld met warmte. Ik voel me niet langer alleen, dankzij de geweldige gasten die echt voelen als familie en vrienden.

unekim_160504_0338 copy

Mensen zeggen soms dat je niet veel hoeft te doen om je huis klaar te maken voor het verhuren, maar ik wilde dat mijn huis echt een statement zou maken. Daarom heb ik bloemen en bomen geplant op mijn dakterras en zelfs een kleine vijver aangelegd in de tuin op mijn dak. In het begin heb ik alle planten kris kras door elkaar gezet. Maar sinds dit jaar heb ik de bloemen bij de bloemen geplant en de wijnstruiken bij de wijnstruiken, op de beste plekken voor elke plant.

Ik ben echt van het tuinieren en verhuren gaan houden en op een hele natuurlijke manier werd ik er steeds beter en georganiseerder in. Zo veranderde ik het menu voor het ontbijt, zodat gasten nu de dingen kunnen eten die ze graag willen en ik heb een leuke wandelroute door de buurt gemaakt — langs het Seokchon Lake loop je naar Lotte World en onderweg zie je allemaal leuke dingen.

Ik heb verborgen talenten in mezelf ontdekt, terwijl ik mijn Airbnb-gasten begroet en help. Door het verhuren voel ik me sterk en onafhankelijk.

Screen Shot 2016-09-06 at 12.04.27 PM
Screen Shot 2016-09-06 at 12.04.39 PM

Ik vind het echt geweldig om erover te fantaseren hoe ik de reizen van mijn gasten nog leuker en zinvoller kan maken. Veel reizigers blijven alleen in Seoul en het is jammer dat ze niet meer zien van Korea, als een soort vrijwillige reisleider kan ik dat natuurlijk veranderen. Gasten kunnen veel leren over Koreaanse gebruiken en tradities als ze een klein, vredig en rustig dorp bezoeken ver weg van de stad.

Elke dag denk ik aan nieuwe manieren om mijn buitenlandse gasten een bijzondere en unieke ervaring te geven. Sinds ik ben begonnen met verhuren op Airbnb is er een heleboel veranderd, vooral in mijzelf: ik leef mijn eigen leven. Ik kan in volle overtuiging mijn eigen leven leiden, zonder afhankelijk te zijn van anderen. Ik heb bovenal geleerd dat het nooit te laat is om vertrouwen in het leven te krijgen.

Screen Shot 2016-09-06 at 12.13.01 PM