English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português  Nederlands

 

Heb je een passie voor een ambacht, activiteit en/of je gemeenschap? Dit is een geweldige plek om te beginnen bij het samenstellen van je ervaring en het indienen van je idee! Een deskundige host heeft passie, maar heeft ook nagedacht over welke unieke ervaringen, kwalificaties of perspectieven hij heeft met betrekking tot het belangrijkste onderwerp van de activiteit. Zorg ervoor dat je dit duidelijk maakt in je inzending.

Hier zijn drie voorbeelden van hoe je expertise met betrekking tot een onderwerp in beeld kunt brengen, met verschillende niveau’s van succes:

“Ik hou van kalligrafie!” Hiermee laat je niet zien hoe of waarom je een expert bent in het vak.

“Ik heb vijf jaar lang kalligrafie gestudeerd en ben onlangs begonnen met lesgeven aan mijn vrienden.” Hierin staat een aantal nuttige inzichten over waarom jij gekwalificeerd bent om deze ervaring te leiden.

“Ik geef les in kalligrafie op het SF Asian Arts Center. Ik heb onlangs een lezing gegeven op de internationale kalligrafieconferentie over ‘Kalligrafie in het digitale tijdperk.’ Ik ben ontwikkelaar en mijn ervaring richt zich op een combinatie tussen technologie en kalligrafie.”  Deze verklaring levert een grote bijdrage aan het aantonen van expertise.

Eleonora en Achref van Koken met kunst! hebben een ‘Over jou’-tekst die op een geweldige manier hun expertise laat zien.

Over je hosts, Eleonora & Achref
Eleonora is een chef-kok met meer dan 15 jaar internationale ervaring. Ze is een tv-kok bij Italia7, die haar kennis graag deelt met anderen. Vol passie is ze in de voetsporen van haar oma en moeder getreden, maar ze blijft zich ontwikkelen. Naast haar specialisatie als banketbakker en haar ervaring in het combineren van wijn en eten, is ze ook een gespecialiseerde Pizzaiolo. In 2018 bracht ze haar eerste kookboek uit.

Achref Chargui, een van de beste oed-spelers, geeft muziekles aan de universiteit van Tunis. Hij is de artdirector van muziekfestival El Jem World en zal zijn kennis en muziek met je delen. Hij kiest ook de artiesten voor de gasten uit!

Moet je een meester in iets zijn om een ervaring te kunnen organiseren? Nee! Zorg er wel voor dat je benadrukt welke expertise je hebt die relevant is voor de ervaring.

Nog een voorbeeld. Anabel, host van Natuurlijk textiel verven met oude technieken in Mexico-Stad, beschrijft haar expertise als volgt:

Ik ben een Mexicaanse textielliefhebber die modedontwerp en vezelkunst heeft gestudeerd in Barcelona. Ik keerde een paar jaar geleden terug naar Mexico, toen ik me ging verdieping in natuurlijke verfstoffen in Oaxaca. Daar werd ik verliefd op de levendige tinten van oud textiel. Sindsdien heb ik verschillende projecten ontwikkeld, waaronder een merk met ambachtelijke rugzakken met behulp van materialen en methoden die we in mijn workshop behandelen.

Hoe definieer je je expertise? Waarom ben jij de perfecte persoon om deze specifieke ervaring te organiseren?

—————————————————————————————————————————————

Ervaringen in de Airbnb-marktplaats moeten voldoen aan de kwaliteitsnormen van Airbnb. Deze normen onderscheiden ervaringen van andere excursies en rondleidingen. Om gepubliceerd te worden moet uit de inzending blijken dat je ervaring expertise, toegang en gastvrijheid biedt. Deze normen helpen ons te verzekeren dat de marktplaats uit hoogwaardige ervaringen bestaat onder leiding van deskundige, gastvrije hosts.  Lees hier meer over de kwaliteitsnormen van Airbnb.