English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português  Nederlands

 

Een gastvrije host is hartelijk en attent, creëert momenten van verbinding met gasten en zorgt ervoor dat gasten zich bijzonder voelen.

Geef bij het indienen van je ervaring aan hoe je over kleine details nadenkt en zorg ervoor dat gasten zich veilig, betrokken en verbonden voelen tijdens de hele ervaring. Dit kan variëren van het meenemen van water en snacks tot het aanbieden van een wifi-hotspot, zodat je gasten tijdens de hele ervaring online berichten kunnen delen.


Hier zijn wat vragen die je jezelf kunt stellen tijdens het uitwerken van je ervaring:

  • Hoe kan je rekening houden met de behoeften van gasten, zoals dieetwensen, toegankelijkheid of zelfs mogelijke veiligheidsproblemen?
  • Hoe kan je gasten ondersteunen, wanneer ze nieuwe dingen proberen of nieuwe mensen ontmoeten?
  • Wat doe je als er onvoorziene situaties zijn, zoals een verandering in het weer?
  • Voelen gasten zich anders aan het eind van deze ervaring en zijn hun ideeën veranderd?
  • Hoe houd je rekening met waar mensen uit verschillende culturen zich comfortabel bij voelen?

—————————————————————————————————————————————

Ervaringen in de Airbnb-marktplaats moeten voldoen aan de kwaliteitsnormen van Airbnb. Deze normen onderscheiden ervaringen van andere excursies en rondleidingen. Om gepubliceerd te worden moet uit de inzending blijken dat je ervaring expertise, toegang en gastvrijheid biedt. Deze normen helpen ons te verzekeren dat de marktplaats uit hoogwaardige ervaringen bestaat onder leiding van deskundige, gastvrije hosts.  Lees hier meer over de kwaliteitsnormen van Airbnb.