English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português  Nederlands

Het organiseren van een ervaring is een unieke kans om jouw passie met de wereld te delen, maar er komt wel toewijding en verantwoordelijkheid bij kijken.

Een verantwoordelijke organisator zijn, betekent dat je een goed geïnformeerde en hardwerkende ondernemer bent. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de lokale wet- en regelgeving die van invloed kan zijn op jou en je groeiende business.

Welke lokale regels zijn van toepassing op mij?

Wet- en regelgeving verschilt erg van stad tot stad. Als je bijvoorbeeld eten wilt serveren aan gasten, vragen sommige steden van je dat je dit doet in een commerciële keuken, en dat je een vergunning hebt om eten te serveren. Als je wandelingen door het stadscentrum wilt maken, heb je daar op sommige plekken een speciale vergunning voor nodig.
Drie dingen waar je rekening mee dient te houden:

  • Als je ervaring iets met eten, alcohol of vervoer te maken heeft, zijn er waarschijnlijk eisen waar je je aan moet houden en die je dient te kennen.
  • Voor sommige ervaringen dien je mogelijk te bevestigen dat je aanvullende vergunningen of verzekeringen hebt. Denk aan ervaringen met activiteiten zoals luchtballonvaarten of motorrijden. We nemen contact met je op als je ervaring binnen deze categorie valt.
  • Je hebt over het algemeen zakelijke vergunningen nodig voor activiteiten of diensten waarmee je geld verdient, en daar valt het organiseren van een ervaring op Airbnb waarschijnlijk ook onder. Een zakelijke vergunning krijg je meestal door je te registreren als onderneming bij je lokale overheid.

Je vindt tips en informatie over de lokale belastingwetten, regelgeving, zakelijke vergunningen en meer van jouw stad in ons Centrum voor Verantwoord Verhuren.