En af de mest inspirerende ting ved Airbnb Superhost-netværket er at høre jer dele jeres historier—historier om hvordan I kom i gang med at være vært, jeres foretrukne møder med gæster og jeres unikke idéer til at yde en personlig gæstfrihed. Vi elskede Superhosts Tsuneto-san og Akiko-sans historie om, hvordan de faldt for idéen om at være værter, og det tror vi også, du vil!

Efter at være gået på pension som læge inden for intern medicin havde Tsuneto-san slet ikke regnet med at gå i gang med en ny karriere.

“Det var faktisk ikke min idé,” siger Tsuneto-san med et grin. “For fire år siden tog min søn nogle blaffere med og satte dem af hos mig. Vi anede ikke, at de kom, men vi lavede aftensmad til alle. Det var en virkelig dejlig oplevelse.”

Ikke længe efter besluttede Tsuneto-san og hans kone Akiko-san sig for at blive værter på Airbnb. “Vores første gæster var nogle fantastiske mennesker, og vi havde slet ikke lyst til at holde op med at være værter.” Inden for et år blev Tsuneto-san og hans kone Akiko-san Superhosts og fik fantastiske omtaler fra alle gæster. En gæst skriver: “De gjorde noget ekstra for at få os til at føle os velkomne—så meget at det føles som om, jeg er rejst fra min familie.”

Tsuneto-san og Akiko-san har opretholdt deres Superhost-status i tretten kvartaler i træk. Nøglen til deres succes? Fortiden.

“Som læge bestræbte jeg mig altid på at være venlig over for andre,” siger Tsuneto-san. “Som familiefar sørgede jeg altid for, at alle var glade og raske. Nu behandler vi rejsende, som om de var vores børn eller børnebørn.”

Tsuneto-san har boet i Japan fra Anden Verdenskrig til 2018, og han siger, at det sværeste ved at være vært er at tale engelsk. Men når det kommer til at få folk til at føle sig velkomne, betyder en sprogbarriere ikke noget.

“Når man er vært, skal man være gæstfri, ikke nødvendigvis god til engelsk. Man kan være vært og se verden og gøre en forskel, uanset hvilket sprog man taler.”