Kaikkein inspiroivimpia asioita Airbnb:n Supermajoittajayhteisössä ovat tarinat – kun kuulemme tarinoita siitä, miten aloitit majoittamisen, miten luot mieluiten yhteyden vieraisiin tai mitä ainutlaatuisia ideoita sinulla on onnistuneesta majoittamisesta. Meistä oli hienoa kuulla, miten

Supermajoittajat Tsuneto-san ja Akiko-san ihastuivat majoittamisesta, ja sinäkin varmaan haluat kuulla siitä!

Uuden uran aloittaminen oli sisätautilääkärin työstä eläkkeelle jääneelle Tsuneto-sanille viimeinen asia, johon hän olisi uskonut ryhtyvänsä.

”Se ei itse asiassa ollut minun ideani”, Tsuneto-san kertoo huvittuneena. ”Neljä vuotta sitten poikani poimi kyytiin peukalokyytiläisiä ja pudotti heidät minun ovelleni. He ilmaantuivat kuin tyhjästä, mutta emme ajatelleet asiaa kahta kertaa, vaan valmistimme kaikille illallisen. Se oli todella hieno kokemus.”

Pian sen jälkeen Tsuneto-san ja hänen vaimonsa Akiko-san päättivät aloittaa majoittamisen Airbnb:llä. ”Muutamat ensimmäiset vieraamme olivat fantastisia ihmisiä, emmekä voineet lakata majoittamasta.” Vuoden sisällä Tsuneto-sanista ja hänen vaimostaan, Akiko-sanista, tuli  Supermajoittajia, jotka saivat kiittävän arvostelun käytännöllisesti katsoen joka vieraalta. Yksi vieraista kirjoittaa: ”Jotta olisimme tunteneet olevamme tervetulleita, he ylittivät odotukset niin runsain mitoin, että minusta tuntui kuin olisin lähtenyt perheeni luota.”

Tsuneto-san ja Akiko-san ovat säilyttäneet Supermajoittajan statuksensa 13 peräkkäisen vuosineljänneksen ajan. Mikä on heidän menestyksensä salaisuus? Menneisyys.

”Lääkärinä pyrin aina olemaan ystävällinen toisia ihmisiä kohtaan”, Tsuneto-san sanoo. ”Perheestä huolehtiessani varmistin, että kaikki olivat terveitä ja onnellisia. Kohtelemme nyt matkailijoita aivan kuin he olisivat lapsiamme tai lapsenlapsiamme.”

Japanissa 2. maailmansodasta vuoteen 2018 saakka asunut Tsuneto-san sanoo, että hänelle majoittamisen vaikein puoli on englannin kieli. Mutta jos haluaa, että vieraat tuntevat olevansa tervetulleita, kielimuuri ei lopulta ole mikään este.

”Majoittamiseen vaaditaan vieraanvaraisuutta, ei englannin kielen taitoa. Voit majoittaa ja nähdä maailmaa ja vaikuttaa myönteisesti maailmaan riippumatta siitä, mitä kieltä puhut.”