Een van de meest inspirerende dingen van de Airbnb Superhost community is het horen van elkaars verhalen — verhalen over hoe je begonnen bent met verhuren, memorabele ontmoetingen met gasten en jouw unieke ideeën over het bieden van gastvrijheid. We vonden het geweldig om te horen hoe Superhosts Tsuneto-san en Akiko-san verliefd zijn geworden op het verhuren en we weten zeker dat jij ook zal genieten van hun verhaal!

Na zijn pensionering als arts interne geneeskunde, was het laatste wat Tsuneto-san verwachtte dat hij aan een tweede carrière zou beginnen.

“Eigenlijk was het niet mijn idee,” grapt Tsuneto-san. “Vier jaar geleden nam mijn zoon lifters mee en zette ze bij mij thuis af. Ze kwamen dus echt uit het niets, maar we hebben er geen seconde over nagedacht en voor iedereen avondeten klaargemaakt. Het was echt een geweldige ervaring.”

Kort daarna besloten Tsuneto-san en zijn vrouw, Akiko-san, om op Airbnb te gaan verhuren. “Onze eerste gasten waren fantastische mensen en we konden niet stoppen met het ontvangen van gasten.” Binnen een jaar werden Tsuneto-san en zijn vrouw, Akiko-san, Superhosts en kregen ze van vrijwel alle gasten lovende recensies. Eén gast schrijft: “Ze deden het onmogelijke om ons welkom te heten en thuis te laten voelen — zoveel zelfs dat ik het gevoel heb dat ik familie achter heb gelaten.”

Sindsdien hebben Tsuneto-san en Akiko-san hun Superhost-status behouden, voor dertien opeenvolgende kwartalen. De sleutel voor hun succes? Het verleden.

“Als arts streef ik er altijd naar om aardig te zijn voor anderen,” zegt Tsuneto-san. “Toen onze kinderen opgroeiden en we een gezin stichten, wilde ik er altijd voor zorgen dat iedereen gelukkig en gezond was. Nu behandelen we de reizigers alsof ze onze eigen kinderen of kleinkinderen zijn.”

Omdat ze vanaf de Tweede Wereldoorlog tot 2018 in Japan hebben gewoond, is het voor Tsuneto-san het moeilijkste om alles in het Engels te doen. Maar als het erom gaat om mensen te ontvangen en een thuis te bieden, dan vormt een taalbarrière uiteindelijk geen belemmering.

“Het ontvangen van gasten vereist gastvrijheid, geen Engelse vaardigheden. Je kunt mensen ontvangen, de wereld zien en een positieve invloed hebben op de wereld, ongeacht de taal die je spreekt.”