En av de mest inspirerande sakerna med Airbnbs Superhost-community är att höra användare dela med sig av sina berättelser—om hur du började som värd, dina favoritkontakter du fått med gäster, dina unika idéer för att leverera meningsfull gästfrihet. Vi älskade att höra om hur Superhosts Tsuneto-san och Akiko-san blev förälskade i värdskapet, och tror att du kan bli det du också!

Efter att ha pensionerats från en karriär inom medicin, var en ny karriär det sista Tsuneto-san förväntat sig att få.

“Det var faktiskt inte min idé”, skämtar Tsuneto-san. “För fyra år sedan plockade min son upp liftare och släppte av dem vid mitt hus. De kom från ingenstans, men vi tänkte inte något vidare om detta, utan lagade middag för alla. Det var en riktigt underbar upplevelse.”

Snart efter detta beslutade Tsuneto-san och hans hustru Akiko-san att börja som värdar på Airbnb. “Våra första gäster var fantastiska människor, och vi kunde inte sluta värdskapet.” Inom ett år blev Tsuneto-san och hans fru Akiko-san Superhosts, och fick ett glödande omdöme från nästan alla gäster. En gäst skrev: “De gjorde det lilla extra för att välkomna oss så mycket att jag känner att jag har rest från en del av min familj.”

Tsuneto-san och Akiko-san har sedan dess bibehållit sin Superhost-status under tretton på varandra följande kvartal. Nyckeln till deras framgång? Det förflutna.

“I min roll som läkare brukade jag alltid sträva efter att vara vänlig mot andra”, säger Tsuneto-san. “När jag hade små barn brukade jag alltid försöka se till att alla var lyckliga och friska. Nu behandlar vi resenärer som om de var våra barn eller barnbarn.”

Efter att ha bott i Japan från andra världskriget till 2018 säger Tsuneto-san att den svåraste delen om värdskapet är att tala engelska. Men när det gäller att få folk att känna sig välkomna är en språkbarriär inte något verkligt hinder.

“Värdskapet kräver gästfrihet, inte färdigheter som det engelska språket. Du kan vara värd, och se världen, och ha en positiv inverkan på världen, oavsett vilket språk du talar.”