English  Español  中文 —  Deutsch  Français  Italiano — 日本語  한국어  русский  Português Nederlands

“Mijn geest deed pijn,” zei Remix, een straatartiest gevestigd in Mexico-Stad, toen hij erover dacht om zijn brood te verdienen door levensmiddelen te verkopen aan lokale restaurants.

Het is moeilijk om je Remix, host van ‘Maak een muurschildering met een straatartiest in Mexico-Stad’, voor te stellen zonder stralende lach. Tijdens zijn rondleiding langs straatkunst, waarbij gasten een dagje straatartiest kunnen zijn, is hij optimistisch, positief en altijd klaar om te high-fiven met een verbaasde gast. Maar hij is niet altijd zo opgewekt geweest. Wanneer hij terugdenkt aan de tijd voordat hij zijn brood verdiende als host en kunstenaar, en voorraaditems verkocht aan restaurants in Mexico-Stad, herinnert hij zich: “Ik loste niets op.”

“Er was een moment in mijn leven dat ik mijn eigen bedrijf had, maar toen had ik geen tijd om kunst te maken. Ik heb veel andere kunstenaars over de hele wereld gezien. Ik begon te denken: ‘Ik heb daar ook recht op!’ Dus besloot ik te stoppen. Het vuur dat in me brandde was te wild om te doven.”

Nu leidt Remix meerdere ervaringen op Airbnb, verkoopt hij zijn kunst en reist hij de hele wereld over om muurschilderingen te maken – een droomcarrière voor deze ‘rockster’ straatartiest. Voor de hostschijnwerper van deze week namen we de tijd om meer te weten te komen over hoe Remix zo’n transformerende vijfsterrenervaring bouwt.

Over het creëren van een authentieke ervaring

“Ik maak al straatkunst sinds ik 14 jaar oud was, meer dan de helft van mijn leven. Dit is geen hobby, dit is een leven, een levensstijl, voor mij. Toen ik jonger was en al bezig was met straatkunst, kon niemand zich voorstellen dat dit iets zou zijn waar toeristen in geïnteresseerd zouden zijn.

Nu zijn er veel rondleidingen, maar niet iedereen heeft de echte ervaring van straatartiesten gehad. We beklimmen muren! We worden achtervolgd! We weten hoe het is om echt deel uit te maken van deze community. Veel mensen weten niet echt welke avonturen we meemaken.

Dus kwam ik op het idee om je niet alleen de kunst te laten zien, maar je echt te laten ontdekken hoe het is om een ​​straatartiest te zijn. Ik neem [gasten] mee om hun eigen spuitverf te kopen, ik laat ze zien hoe je verf op de muren spuit. Ik stel ze voor aan andere straatartiesten. Ik leer ze te schilderen alsof ze een van ons zijn, weet je. Ik denk dat mensen laten schilderen veel unieker is dan alleen kijken naar straatkunst. Ik zoek weleens ervaringen zoals de mijne, niet alleen in Mexico-Stad, maar over de hele wereld, en ik heb dit nog nooit in één ervaring gezien. “

Over het waarderen van je tijd en het bepalen van je prijs

“In de drie uur die nodig zijn om een ​​ervaring te hosten, denk ik na over hoe deze drie uren kunnen worden besteed. Ik zou een schilderij kunnen maken of mijn portfolio beter kunnen maken. Ik zou een cursus kunnen volgen. Dus ik moet een eerlijke prijs bepalen voor mijn tijd.

Maar deze ervaringen maken me ook blij, weet je. Het gaat niet alleen om geld. In deze tijd lachen mijn gasten en ik veel, en ze vinden het geweldig. Het soort mensen dat straatkunstervaringen volgt, is echt ruimdenkend; ze zijn hier echt in geïnteresseerd. En als ik ze vertel dat we gaan schilderen, zijn ze enthousiast! Als ik ouder ben en terugkijk op deze tijd, zal ik deze momenten onthouden en denken: ‘Wauw. Ik ben zo dankbaar. Ik ben ze allemaal heel dankbaar. Ik voel veel liefde voor de mensen die ik ontmoet omdat ik dit kan doen door hen.”

Over het omgaan met onverwachte chaos

“Ik ben zo iemand die superpositief blijft als ik denk dat het een goed idee is. Er is niets dat me kan stoppen. Ik hou ervan iets nieuws te proberen en nieuwe dingen te ervaren.

Soms zal er chaos zijn, en ik heb het gevoel dat ik soms totaal niet weet waar ik mee bezig ben. Dan denk ik: ‘Oh nee! Dit wordt niks!’ En dan herinner ik me weer dat ik dit eerder heb gedaan en het altijd goed komt. De periode waarin alles aanvoelt als chaos duurt maar even, maar maak je geen zorgen, je zult er wel doorheen komen. Denk aan de tijden die je hebt meegemaakt in het verleden, slechte tijden, je kunt het!

Ik geloof dat als je moeilijk gaat doen als er zich onverwachte moeilijke situaties voordoen, de mensen dat merken. Maar als je dat niet doet, als je doet alsof alles in orde is, en je bent in staat om door te gaan met een positieve en vriendelijke houding, zullen de gasten het ook niet erg vinden. Als host ben jij degene die de ervaring leidt, dus wees een goede leider en dan zullen mensen je graag volgen.”


Over een vijfsterrengastheer zijn

“Ik bedenk altijd nieuwe ideeën. Een paar maanden geleden kwam ik bijvoorbeeld op het idee mensen te leren graffitibrieven te lezen. Ze vinden deze nieuwe manier van kijken naar kunst en het kunnen lezen van straatkunst geweldig. Ze nemen die vaardigheden mee naar huis.

Ik denk ook aan het accepteren en begrijpen van de persoonlijkheid van de groep. Ik heb groepen gehad met introverte mensen en dan pas ik me aan. Ik ben meestal erg optimistisch, maar soms moet je mensen tegemoetkomen qua energie.

Mensen willen gewoon goed verzorgd worden. Ik neem de tijd om te vertellen dat ze het geweldig goed doen. En ik zal ze alle soorten kunst laten maken die ze willen maken. Er zijn geen grenzen. Ik zal ervoor zorgen dat mensen zich belangrijk voelen, dat alles wat ze doen en zeggen over de ervaring belangrijk is. Ik zal ze een high five geven om dat te bevestigen.”

Over geïnspireerd raken door gasten

“Het is mooi om te zien hoe mensen schilderen. Het is prachtig omdat dit mensen met verschillende denkrichtingen zijn. Ook al hebben ze verschillende overtuigingen, op deze momenten is er niets dat hen uit elkaar drijft. Ze hebben gewoon veel plezier. Ze merken het niet, maar ik kijk naar ze en ik kan zien hoe ze ontdekken hoe ze dunne lijnen helemaal alleen kunnen schilderen.”

Remix heeft een hechte band gekregen met gasten en het lijkt er niet op dat hij rustiger aan gaat doen. Hij ontmoette zelfs een deel van zijn vroegere “straatkunstleerlingen” in Austin, Texas, waar ze hem een ​​rondleiding gaven langs lokale graffiti en graffiti konden lezen dankzij de vaardigheden die ze leerden tijdens zijn ervaring. Als je ooit in Mexico-Stad bent, Maak een muurschildering met een straatartiest, en sta ervoor open om geïnspireerd te raken!