For at fejre Superhost-programmets 5-års jubilæum fremhæver vi et par af de fantastiske værter, der har været Superhosts siden starten.

Denne måned markerer femårsdagen for Airbnb’s Superhost-program, og vi fejrer denne vigtige milepæl ved at sætte fokus på et par af de mange fantastiske værter, der har opnået Superhost-status igen og igen. Tro det eller ej, mere end 3.000 værter har formået at opnå Superhost-status i alle 20 på hinanden følgende kvartaler siden programmets start i 2014! Vi ville gerne vide: Hvad skal der til for at være Superhost fem år i træk? Her deler et udvalg af fascinerende 20-foldige Superhosts deres historier og unikke tilgange til at bringe gæstfriheden op på et nyt niveau.

Larrelle fra Huskisson i Australien

Selvom de beskriver sig selv som introverte typer, besluttede Larrelle og hendes mand sig for at kaste sig ud i Airbnb-værtskab ved at dele den rummelige gæstehytte på deres 20 hektar store ranch lige uden for den populære strandby Huskisson i Australien. “Jeg synes, det føles helt naturligt, hvilket er en overraskelse for mig, da jeg er et privat menneske, der er mere tiltrukket af dyr, men jeg nyder virkelig at møde mennesker, høre om deres eventyr og dele det, vi har her”, siger Larrelle. “Jeg elsker at se glæden i folks ansigter, når de interagerer med min familie og mine dyr.” 

Gæsterne deler ejendommen med tre heste og en flok vilde kænguruer. “Det er meget givende for mig, især at se reaktionen fra børn fra hjem uden hund for slet ikke at tale om heste og kænguruer”, siger hun. Larelle forklarer sin status som 20-foldig Superhost med det faktum, at hun giver sine gæster et gennemtænkt logi, der er lige tilpas langt væk fra det leben, der er ved hendes områdes attraktioner.  Hun sørger også for unikke muligheder for at sætte farten ned, komme i kontakt med naturen og deltage i lige så meget eller lidt landbrugsliv, som man er interesseret i. “Vi har mange gæster, der tager med mig ud og fodrer dyrene eller hjælper med at strigle hestene”, siger hun. “Og gæsterne vågner op til kænguruer, der hopper rundt lige uden for deres vindue. Det kan man ikke få overalt.”

Vicky fra Penzance i Storbritannien

I 2006 flyttede Vicky og hendes partner Joe fra London til Penzance på den barske Cornwall-kyst i Storbritannien for at udleve deres drøm om at lave et pladestudie og et indiepladeselskab nær havet. Parret købte et fantastisk viktoriansk stenhus og udstyrede det med antikke møbler, instrumenter og nipsgenstande, der udtrykker deres unikke stil og kreativitet. Da de indså, hvor meget de nød at åbne deres hjem for de musikere, de arbejdede sammen med, besluttede de sig for at holde fast i det gode ved at blive Airbnb-værter.

Vicky mener, at hun har opnået Superhost-status i 20 kvartaler i træk takket være sin kærlighed til at vise gæsterne skønheden ved det sted, hun nu kalder sit hjem. Når der har været interesse for det, har nogle gæster haft den unikke oplevelse at udforske pladestudiet og potentielt møde de kunstnere, der arbejder der (hvoraf nogle turnerer internationalt og er blevet ret kendte). Men frem for alt nyder hun at dele sin gæstfrihed og få et personligt forhold til sine gæster. “Jeg laver en dejlig, sund morgenmad og snakker med dem om deres liv og giver dem anbefalinger, hvis de vil have dem”, siger hun. “Og nogle gange er der en naturlig kemi. Jeg mener, vi har spist morgenmad i to timer, hvorefter gæsterne pludselig kommer i tanke om, at de jo er her for at udforske Cornwall!”

Daisuke og Hila fra Fujieda i Japan

Daisuke og Hila drømte om at eje en historisk bolig i en af de betagende landsbyer nær Fujieda i Japan, hvor de kunne være værter for rejsende og introducere dem for regionens kultur. Men traditionelt er huse gået i arv i generationer, så de vidste, det ville blive svært at finde et, de kunne købe. Da de endelig fandt det 96 år gamle traditionelle hus, hvor de nu er værter for gæster fra hele verden, var det i meget dårlig stand. De renoverede det omhyggeligt og omdannede det til en base, hvorfra man kan udforske landskabet og introducere gæster for aspekter af Japan, som de aldrig ville kunne opleve uden en lokal guide. 

Siden Superhost-programmet startede, har parret opnået deres status som gæsternes favoritter takket være deres personlige og unikke gæstfrihed. “En uge før gæsterne ankommer, kommunikerer vi med dem for at få en idé om, hvad de gerne vil lave,” siger Daisuke. “Så henter vi dem på den nærmeste togstation og viser nogle ting på vej til vores bolig –  rismarkerne, bambusskoven, de grønne temarker, landsbyen … Det er en god mulighed for at knytte den første forbindelse.” 

“Så stopper vi ved en købmand og hjælper dem med at købe mad, for alt står selvfølgelig på japansk”, tilføjer Hila. “Og de fleste gæster vil gerne have en middag tilberedt af os.”

Ud over værtskabet dyrker Daisuke og Hila bambus, som bruges af lokale håndværkere til at skabe traditionelle varer som vævede kurve, lampeskærme og tasker. Gæsterne kan opleve bambushøsten eller væve bambusrør sammen med Daisuke. Det er ikke kun en mulighed for at dele den kultur, de elsker, men også en smuk mulighed for de lokale landsbyboere at opleve nye mennesker fra hele verden. 

“Nogle mennesker klikker man med. En gæst gav mig te, som vedkommende havde taget med hjemmefra, og sagde: ‘Det er vores 32. Airbnb-ophold, og vi har aldrig oplevet en så fantastisk gæstfrihed”, siger Hila. “Og så begyndte jeg bare at græde. Jeg blev så glad og forlegen.”

Younghee fra Gwanju-si i Sydkorea

Da den billedkunstneren Younghee og hendes mand Dongwook flyttede tilbage til Korea efter at have tilbragt deres børns barndom i USA og Japan, besluttede de sig for at bygge et unikt moderne hjem, der udtrykte deres kunstneriske vision – Lemon House, der kan prale af et kunstgalleri, en vidtstrakt udsigt over Gwanju-sis landskab og et karakteristisk citronformet vindue i suiten på øverste etage. “Citroner er et motiv, jeg ofte bruger i min kunst”, siger Younghee. “Det er muntert, og mine børnebørn har nydt at lege her.” 

Younghee og Dongwook giver deres erfaring med at bo i udlandet æren for at give dem mod til at prøve Airbnb-værtskab. Og de har oplevet stor succes som Superhosts 20 kvartaler i træk. “Min mand og jeg levede et simpelt liv”, siger Younghee. “Vi syntes, det var en spændende idé at møde folk fra forskellige erhverv og endda fra forskellige generationer. Jeg tænkte, at det ville være en fantastisk mulighed for mig at dele mine livserfaringer og opmuntre andre til også at forfølge deres drømme.” 

Younghees værtsrutine omfatter at dekorere huset med friske vilde blomster, tilberede en lækker morgenmad hver morgen og hjælpe gæsterne med at opleve den lokale kultur og miljø på de måder, de godt kan lide. Nogle af hendes gæster nævner i omtaler, at hun og hendes mand tog dem med på indkøb, viste dem rundt på et museum eller endda guidede dem på vandreture. “For mig handler det ikke kun om at tilbyde indkvartering”, siger Younghee. “Det er en kulturel udveksling. Vi betragter værtskab som en tjeneste for andre, som også helbreder os følelsesmæssigt til gengæld.”

Nalin fra New Delhi i Indien

Under sine rejser rundt i 45 lande i forbindelse med jobbet som softwareudvikler blev Nalin træt af forudsigelige hotellerkæder og begyndte at bo i Airbnb-boliger for at få oplevelser, der føltes mere som et hjem. Han mødte så mange interessante mennesker undervejs, at han besluttede at gengælde tjenesten ved at være vært for rejsende i sin hjemby New Delhi. “Da jeg kom i gang med at være vært, blev jeg mere lidenskabelig omkring det”, siger han. “Inderst inde er jeg selv en nomade. Og ved at være vært og rejse har jeg nu bekendte i næsten alle store byer i hele verden.”

Nalin har opnået Superhost-status 20 kvartaler i træk, hvilket han siger skyldes hans ønske om at få kontakt med gæsterne og vise dem størst mulig gæstfrihed. “Jeg vil gerne have, at gæster, selv om de kun bor her i fem dage, føler, at det er deres hjem”, siger han. “Du er ikke en fremmed, der har booket denne bolig – du hører bare til her.”

Nalins Airbnb-værtskab er vokset fra hans oprindelige bolig til otte lejligheder, som han personligt administrerer, og som tilbyder alle gæster faciliteter som friske blomster og en Amazon Echo samt det niveau af vejledning og interaktion, de foretrækker. “Jeg vil altid gerne møde gæster under deres ophold og hjælpe dem med at komme rundt i byen ud fra, hvad de godt kan lide”, siger han. “Jeg siger til dem: ‘Hvis du er ude i byen og har brug for en anbefaling til et sted at spise eller nogen at dele et måltid med, så ring til mig.’ Det er vigtigt at få gæster til at føle sig som en del af min familie.”