Supermajoittaja-ohjelman 5-vuotisjuhlan kunniaksi tuomme esiin muutamia uskomattomia majoittajia, jotka ovat olleet supermajoittajia alusta alkaen.

Tässä kuussa Airbnb:n Supermajoittaja-ohjelma täyttää viisi vuotta, ja juhlistamme virstanpylvästä tuomalla valokeilaan muutamia niistä uskomattomista majoittajista, jotka ovat saavuttaneet supermajoittajan statuksen kerta toisensa jälkeen. On uskomatonta, että yli 3 000 majoittajaa on onnistunut pysymään supermajoittajana kaikkina 20 peräkkäisenä vuosineljänneksenä ohjelman alettua vuonna 2014. Halusimme tietää, miten voi onnistua supermajoittajana viisi vuotta peräkkäin. Seuraavaksi 20-kertaiset, kiehtovat supermajoittajat kertovat tarinoitaan ja ainutlaatuisia lähestymistapojaan siihen, miten vieraanvaraisuudesta tehdään taiteenlaji.

Larrelle, Huskisson, Australia

Vaikka Larrelle ja hänen miehensä pitävät itseään introvertteina, he päättivät uskaltautua Airbnb-majoittajiksi, sillä heillä on tilava vierasmaja 8 hehtaarin maatilallaan Huskissonin suositun rantakaupungin ulkopuolella. “Olen yllättynyt siitä, miten luontevalta majoittaminen on tuntunut, vaikka olen varautunut ihminen ja viihdyn melkein enemmän eläinten seurassa. Silti minä todella nautin, kun saan tavata ihmisiä, kuulla heidän seikkailuistaan ja ottaa heidät avosylin vastaan tänne”, Larrelle kertoo. “Minusta on ihanaa nähdä ihmisten kasvojen loistavan ilosta, kun he ovat tekemisissä perheeni ja eläinteni kanssa.” 

Vieraat saavat jakaa kohteen kolmen hevosen ja villin kengurulauman kanssa. “On hyvin palkitsevaa nähdä erityisesti sellaisten lasten reaktiot, joiden kodeissa ei ole koiraa, puhumattakaan hevosista ja kenguruista”, hän sanoo. Larelle uskoo 20-kertaisen supermajoittajan statuksensa johtuvan siitä, että hän tarjoaa vierailleen huolellisesti varustetun tilan, joka on sopivan kaukana alueen nähtävyyksien hälinästä.  Hän tarjoaa myös ainutkertaisen mahdollisuuden rauhoittua, kokea yhteyttä luontoon ja osallistua maatilan elämään juuri niin paljon, kuin vieraat haluavat. “Meillä käy paljon vieraita, jotka tulevat ruokkimaan eläimet kanssani tai auttavat harjaamaan hevoset”, hän kertoo. “Ja vieraat heräävät kenguruiden pomppiessa heidän ikkunansa ulkopuolella. Sellaista ei koe kaikkialla.”

Vicky, Penzance, Yhdistynyt kuningaskunta

Vicky ja hänen avopuolisonsa Joe toteuttivat vuonna 2006 unelmansa ja muuttivat Lontoosta Penzanceen, karulle Cornwallin rannikolle, perustaakseen äänitysstudion ja riippumattoman levy-yhtiön lähelle merta. Pariskunta osti upean viktoriaanisen kivitalon ja kalusti sen antiikkihuonekaluilla, soittimilla ja pikkuesineillä, jotka ilmentävät heidän uniikkia tyyliään ja luovuuttaan. Kun he tajusivat, kuinka paljon he nauttivat kodissaan vierailevien ja työskentelevien muusikoiden seurasta, he päättivät jatkaa hyvältä tuntuvalla tiellä ja ryhtyä Airbnb-majoittajiksi.

Vicky uskoo saavuttaneensa supermajoittajan statuksen 20 kertaa peräkkäin, koska hän haluaa näyttää vieraille paikan uskomattoman kauneuden – paikan, josta on tullut hänelle koti. Jotkut vieraat ovat halutessaan päässeet tutustumaan äänitysstudioon ja kenties tavanneet siellä työskenteleviä artisteja (joista jotkut kiertävät maailmaa ja ovat tulleet melko tunnetuiksi). Ennen kaikkea hänelle on kuitenkin luontevaa olla vieraanvarainen ja olla itse tekemisissä vieraidensa kanssa. “Teen ihanan, terveellisen aamiaisen ja keskustelen heidän kanssaan heidän elämästään ja annan suosituksia, jos niitä toivotaan”, hän sanoo. “Ja joskus tunnemme aitoa yhteenkuuluvuutta. Tarkoitan sitä, että syömme ensin kaksi tuntia aamiaista, ja sitten vieraat tajuavat, että he ovat täällä tutustumassa Cornwalliin!”

Daisuke & Hila, Fujieda, Japani

Daisuke ja Hila haaveilivat historiallisesta kodista, joka olisi jossakin Fujiedan lähistön henkeäsalpaavista maalaiskylistä ja jossa he voisivat majoittaa matkailijoita ja tutustuttaa heidät alueen kulttuuriin. Perinteisesti kodit ovat kuitenkin pysyneet suvussa, joten he tiesivät, ettei sellaista välttämättä löytyisi helposti. Kun he viimein löysivät 96-vuotiaan perinteikkään talon, jossa he nyt majoittavat vieraita eri puolilta maailmaa, se oli erittäin huonossa kunnossa. He kunnostivat sen huolellisesti ja muuttivat tukikohdaksi, josta voi tutkia maaseutua. Sieltä vieraat pääsevät tutustumaan Japanin sellaisiin piirteisiin, joita he eivät koskaan voisi kokea ilman paikallisopasta. 

Supermajoittaja-ohjelman alusta lähtien pariskunta on ansainnut asemansa vieraiden suosikkeina persoonallisen ja ainutlaatuisen vieraanvaraisuutensa ansiosta. “Viikkoa ennen vieraiden saapumista viestimme heidän kanssaan, jotta saamme jonkinlaisen käsityksen siitä, mitä he haluavat tehdä”, Daisuke sanoo. “Ja sitten haemme heidät lähimmältä rautatieasemalta ja näytämme jotakin matkalla kotiin, kuten riisipellot, bambumetsän, vehreitä teeviljelmiä, kylän… Se on hyvä tapa luoda yhteys vieraisiin.” 

“Sitten käymme elintarvikekaupassa ja autamme heitä ostamaan ruokaa, koska tietenkin kaikki on japaniksi”, Hila lisää. “Ja useimmat vieraat haluavat meidän valmistavan illallisen.”

Majoittamisen lisäksi Daisuke ja Hila kasvattavat bambua, jota paikalliset käsityöläiset käyttävät perinteisiin tuotteisiin, kuten punottuihin koreihin, lampunvarjostimiin ja laukkuihin. Vieraat voivat osallistua bambun korjuuseen tai punontaan Daisuken kanssa. Daisukelle ja Hilalle tämä on mahdollisuus jakaa rakastamaansa kulttuuria, mutta se on myös upea tilaisuus kyläläisille tavata uusia ihmisiä eri puolilta maailmaa. 

“Joidenkin ihmisten kanssa sitä kokee todellista yhteyttä. Eräs vieras antoi minulle kotoa tuomaansa teetä ja sanoi: ‘Tämä on 32. kertamme Airbnb:llä, emmekä ole koskaan kokeneet näin uskomatonta vieraanvaraisuutta'”, Hila sanoo. “En voinut kuin itkeä. Olin niin onnellinen ja hämmentynyt.”

Younghee, Gwangju, Etelä-Korea

Kun kuvataiteilija Younghee ja hänen miehensä Dongwook muuttivat takaisin Koreaan kasvatettuaan lapsensa Yhdysvalloissa ja Japanissa, he päättivät rakentaa ainutlaatuisen ja modernin kodin, joka ilmentäisi heidän taiteellista näkemystään. Syntyi niin kutsuttu Sitruunatalo, jossa on taidegalleria, laajat näkymät Gwangjun maaseudulle ja erityinen sitruunanmuotoinen ikkuna ylimmän kerroksen sviitissä. “Sitruunat ovat toistuva aihe taiteessani”, Younghee sanoo. “Paikka on riemukas, ja lapsenlapseni ovat nauttineet täällä leikkimisestä.” 

Younghee ja Dongwook uskalsivat kokeilla Airbnb-majoittamista omien ulkomaankokemustensa ansiosta. He ovat menestyneet supermajoittajina 20 peräkkäisenä vuosineljänneksenä. “Me olemme eläneet vaatimattomasti”, Younghee sanoo. “Ajatus eri ammatteja ja jopa eri sukupolvia edustavien ihmisten tapaamisesta tuntui jännittävältä. Ajattelin, että se olisi loistava tilaisuus jakaa elämänkokemuksiani ja kannustaa myös muita toteuttamaan unelmiaan.” 

Majoittajana Younghee koristelee talon aina luonnonkukilla, tekee herkullisen aamiaisen joka aamu ja auttaa vieraita paikalliseen kulttuuriin ja ympäristöön tutustumisessa. Jotkut hänen vieraistaan mainitsevat arvosteluissaan, että Younghee ja hänen miehensä veivät heidät ruokaostoksille, museokierrokselle tai jopa opastivat vaelluksella. “Minulle tämä ei ole vain majoituksen tarjoamista”, Younghee sanoo, “vaan kulttuurivaihtoa. Majoittaminen on meille muiden palvelemista, joka parantaa myös meitä henkisesti.”

Nalin, New Delhi, Intia

Matkustaessaan ohjelmistokehittäjänä 45 maassa Nalin kyllästyi hotelliketjujen samanlaisuuteen ja alkoi majoittua Airbnb-kohteissa saadakseen kodinomaisempia kokemuksia. Hän tapasi niin monia mielenkiintoisia ihmisiä, että päätti vastavuoroisesti majoittaa matkailijoita kotikaupungissaan New Delhissä. “Kun aloitin majoittamisen, innostuin siitä enemmän”, hän sanoo. “Olen itsekin pohjimmiltani kulkuri. Majoittamisen ja matkustamisen ansiosta minulla on nyt tuttava lähes jokaisessa suuressa kaupungissa maailmalla.”

Nalin on saanut supermajoittajan statuksen 20 kertaa peräkkäin, ja hän uskoo sen johtuvan siitä, että hän haluaa kokea yhteenkuuluvuutta vieraidensa kanssa ja osoittaa heille parasta mahdollista vieraanvaraisuutta. “Haluan vieraiden tuntevan, että tämä on heidän kotinsa, vaikka he olisivat täällä vain viisi päivää,” hän sanoo. “Et ole vain joku ulkopuolinen, joka on varannut tämän kohteen – kuulut tänne.”

Nalinin Airbnb-majoittaminen on kasvanut alkuperäisestä asunnosta kahdeksaan. Hän hoitaa niitä itse ja tarjoaa jokaiselle vieraalle mukavuuksia, kuten tuoreita kukkia ja Amazon Echon, sekä toivotunlaista ohjausta ja vuorovaikutusta. “Tapaan mielelläni vieraita heidän oleskelunsa aikana ja autan heitä kulkemaan kaupungissa heidän mieltymystensä mukaan”, hän sanoo. “Sanon heille näin: ‘Jos olet kaupungilla ja kaipaat suositusta sopivasta ruokapaikasta tai jonkun seuraksesi, soita minulle.’ On tärkeää, että vieraat tuntevat kuuluvansa perheeseeni.”